Ένας άγγλος συνταξιούχος γιατρός, ο οποίος πρόσφατα έχασε τη γυναίκα του, αναζητά μανιωδώς λεπτομέρειες –φαινομενικά επουσιώδεις– της ζωής του Φλωμπέρ. Μέσα από τη δονκιχωτική αναζήτησή του προκύπτουν η πρωτότυπη βιογραφία ενός σπουδαίου λογοτέχνη, στην οποία ακούμε τη φωνή του καθώς και τη φωνή των οικείων του, αλλά και η αυτοβιογραφία του ίδιου του αφηγητή που προσπαθεί να εκλογικεύσει τη ζωή του μέσα από την πορεία της ζωής του Φλωμπέρ.

Έγραψαν:

Πνευματώδες και ξελογιαστικό! – New York Times

Ένα διαμάντι. Ένα υπέροχο μυθιστόρημα που κατορθώνει ταυτόχρονα να είναι ευκολοδιάβαστο και εξόχως διασκεδαστικό. – Τζον Ίρβινγκ, συγγραφέας

Με διαφορά το καλύτερο μυθιστόρημα της δεκαετίας του ’80. – Τζον Φάουλς, συγγραφέας

Ο συγγραφέας

Ο Julian Barnes (Τζούλιαν Μπαρνς), ένας από τους σημαντικότερους βρετανούς συγγραφείς με διεθνή αναγνώριση, γεννήθηκε το 1946 στο Λέστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Σπούδασε νομικά και γαλλική φιλολογία στην Οξφόρδη. Το πρώτο του μυθιστόρημα, το Metroland, εκδόθηκε το 1980. Το 1986 η Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων των ΗΠΑ τού απένειμε το βραβείο Ε.Μ. Φόρστερ. Το 1988 χρίστηκε ιππότης του Γαλλικού Τάγματος Τεχνών και Γραμμάτων.

Το μυθιστόρημά του Άρθουρ & Τζoρτζ ήταν υποψήφιο για το βραβείο Booker 2005, όπως επίσης και Ο παπαγάλος του Φλωμπέρ το 1984 και το England, England το 1998. Στην τέταρτη υποψηφιότητά του για το ίδιο βραβείο, αναδείχθηκε νικητής για το μυθιστόρημά του με τίτλο Ένα κάποιο τέλος (2011). Το πιο πρόσφατο μυθιστόρημά του Ο αχός της εποχής (2016) μεταφράστηκε σε πάρα πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του 21ου αιώνα.