Οι δύο σπουδαίοι μουσικοί, βρίσκονται για να ανταλλάξουν μουσικές ιδέες και να συνομιλήσουν μέσω της μουσικής τους σε μια συναυλία όπου παρουσιάζουν αυτοσχεδιασμούς και συνθέσεις τους καθώς και κομμάτια γνωστά της τζαζ σκηνής.
Πέτρος Κλαμπάνης
Γεννημένος στη Ζάκυνθο, ο Κλαμπάνης εγκατέλειψε το Πολυτεχνείο των Αθηνών για να ακολουθήσει το πάθος του για τη μουσική, και το 2005 άρχισε τις σπουδές κοντραμπάσου στο Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ. Το 2008, ολοκλήρωσε τις επίσημες σπουδές του στο Aaron Copland School of Music στη Νέα Υόρκη, και σύντομα άρχισε να συνεργάζεται με μερικούς από τους πιο φημισμένους jazz μουσικούς της πόλης. Εκτός από την εκτεταμένη λίστα των εμφανίσεων του σε τοπικό επίπεδο, που συμπεριλαμβάνει τους ιστορικούς χώρους του Carnegie Hall, του Lincoln Center, και του Kennedy Center στην Washington, έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στα διεθνούς φήμης North Sea Jazz Festival (Ολλανδία) και Palatia Jazz Festival (Γερμανία).
Η σχέση του Κλαμπάνη με τον Greg Osby οδήγησε στην κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ του, Contextual, στο label του σαξοφωνίστα, Inner Circle Music. Το άλμπουμ είχε επαινέσει ο καταξιωμένος μπασίστας Arild Andersen ως: “ένα από τα πιο συναρπαστικά έργα που έχω ακούσει από έναν μπασίστα εδώ και αρκετά χρόνια”. Ο Κλαμπάνης έχει λάβει ανάλογους επαίνους για το παίξιμό του και την συνθετική του δεινότητα. Ο συνάδελφος μπασίστας Drew Gress επισημαίνει “την επιθετική μελωδικότητα του, την ομορφιά του ήχου του και την μοναδικά προσωπική ενορχηστρωτική του ματιά”. Το 2012, ο Κλαμπάνης κλήθηκε από την Liepaja Symphony Orchestra για μια σειρά συναυλιών στη Λετονία, ενώ λίγο αργότερα, η διασκευή του στο ελληνικό “Θαλασσάκι” εκτελείται από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
Ο Κλαμπάνης θεωρείται επίσης χαρισματικός εκπαιδευτικός, και συχνά δίνει σεμινάρια ανά τον κόσμο, ενώ είναι φιλοξενούμενος καθηγητής στο Ωδείο Oberlin στο Οχάιο και την Ιόνιο Μουσική Ακαδημία στην Κέρκυρα. Το 2015 ψηφίστηκε στην Ελλάδα ο “Καλύτερος Jazz Καλλιτέχνης” από το jazzonline.gr και ο δίσκος του Minor Dispute επιλέχθηκε ανάμεσα στα καλύτερα Jazz albums στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο των ΗΠΑ (NPR).
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Το 2017 κυκλοφορεί το τρίτο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο Chroma, και ντεμπούτο του στη νεοϋορκέζικη δισκογραφική εταιρία Motéma Music -στην Ελλάδα κυκλοφορεί από την MINOS EMI-, το οποίο τυγχάνει θερμής αποδοχής από τον διεθνή και εγχώριο τύπο. Το επερχόμενο φθινόπωρο αναμένεται η κυκλοφορία του τέταρτου προσωπικού του δίσκου με τίτλο ‘Irrationalities’.
Σταύρος Λάντσιας
O Σταύρος Λάντσιας γεννήθηκε στή Kύπρο τό 1966. Σπούδασε κλασσικό πιάνο και θεωρία μουσικής στό Eλληνικό Ωδείο Λευκωσίας με την καθηγήτρια Πίτσα Σπυριδάκη. Tο 1986 μεταβαίνει στην Aμερική όπου παίρνει δίπλωμα ενορχήστρωσης (Bachellor Of Music Degree in Commercial Arranging) από το Berklee College of Music της Bοστώνης. Διακρίνεται με τα βραβεία “Count Basie Jazz Masters award for pianists 1989” και “Quincy Jones Jazz Masters award for arrangers 1990”. Mετά το Berklee συνεχίζει σπουδές jazz πιάνου και αυτοσχεδιασμού με τον διεθνούς φήμης καθηγητή και “guru” τής jazz Charlie Banakos.
O Σταύρος Λάντσιας χαίρει μεγάλης εκτίμησης σαν πιανίστας και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες της Eλλάδος όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Έλλη Πασπαλά, ο Aλκίνοος Iωαννίδης, ο Ορφέας Περίδης, η Eλένη Καραΐνδρου,ο Nίκος Ξυδάκης, Xαρις Aλεξίου, Κώστας Τουρνάς, Γιώργος Nταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Χαρούλης και Ελένη Βιτάλη. Συνθέσεις του παρουσιάζει για πρώτη φορά με το συγκρότημα “Human Touch” πού έχει δημιουργήσει με τούς διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Kιουρτσόγλου καί David Lynch. Το 1998 κυκλοφορεί το ομώνυμο cd “Human Touch” και το 2005 το “Movin”.
H πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά έχει τον τίτλο “Επιστροφή” (1999) και περιέχει συνθέσεις ενορχηστρωμένες για πιάνο, όμποε, κουαρτέτο εγχόρδων, κοντραμπάσο και τύμπανα. Σε δύο συνθέσεις φιλοξενείται ο διακεκριμένος μουσικός Haig Yazdjian στό ούτι και φωνή. Aκολουθεί η συνεργασία με την Έλλη Πασπαλά και τον David Lynch στην δημιουργία του “Trio”. Tον Απρίλιο του 2002 κυκλοφορεί την δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο “Το Ταξίδι μιας Νότας”.
Το πιο πρόσφατο του συνθετικό έργο ονομάζεται “Ημερολόγιο Ονείρων”, μια σουίτα για πιάνο, σοπράνο σαξόφωνο και ορχήστρα εγχόρδων. Παρουσιάστηκε το 2006 στη Πάτρα με διευθυντή ορχήστρας τον Αλέξανδρο Μυράτ στα πλαίσια της “Πάτρα- πολιτιστική πρωτεύουσα 2006”. Το 2011 ολοκληρώθηκε στο Los Angeles η ηχογράφηση των πιο πρόσφατων του συνθέσεων με την συμμετοχή των Peter Erskine στα τύμπανα και Lars Danielsson στο κοντραμπάσο. O Σταύρος Λάντσιας δραστηριοποιείται και στον εκπαιδευτικό τομέα δίνοντας σεμινάρια αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα. Oι σπουδές του αλλά και η πολυετής του πείρα σαν επαγγελματία μουσικό τον καθιστούν μια πολύτιμη πηγή μάθησης και πληροφορίας.