Σαν να μας βλέπω. Σε πολυκατοικία του ’60 με καθρέπτη στην είσοδο. Κοιτιόμαστε πριν κάνουμε το πρώτο βήμα προς τον έξω κόσμο. Ποιος είναι ο κύριος; Ποια είναι η κυρία; Για πού το βάλατε; Θα πάω θέατρο με τις φιλενάδες μου. Δεν φοβάστε τον κορωνοϊό; Ποιόν κορωνοϊό αγαπητέ μου; Εδώ δεν φοβήθηκα υιό 6 ετών, υπερκινητικό που έκανε το σπίτι άνω-κάτω 2 μήνες τώρα και θα φοβηθώ τον κορωνοϊό;

Ω! Τι ωραίες μέρες!

Καλοκαίριασε. Ο ήλιος καίει. Βγαίνουμε αγέρωχοι από τις φωλιές μας. Καιρός να αναφωνήσουμε Αυτό αισθάνεται το θέατρο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ και το λέει με λόγια και με έργα.

«Ω, τι ωραίες μέρες» του Σάμουελ Μπέκετ είναι το έργο με το οποίο θα εγκαινιάσει την νέα μετά-COVID εποχή. Με θετικότητα και αισιοδοξία αλλά και μέσα στις επιταγές των ειδικών. Μην στεναχωρήσουμε και τον Κο Τσιόδρα.

Αλλαγές εκ βάθρων θα γίνουν στην αίθουσα του θεάτρου. Οι θεατές, εκτός από αντισηπτικά και μάσκες, θα βρουν τις θέσεις τους πάνω στη σκηνή, ενώ ο χώρος της δράσης μεταφέρεται στη μεριά των θεατών. Εκεί θα είναι ο λόφος – βασίλειο της Ουίννι και του Ουίλλι.

Η Νικολέτα Βλαβιανού και ο Νίκος Καραστέργιος θα ξετυλίξουν την καθημερινότητα μιας ολόκληρης ζωής με τις χαρές και τις λύπες της, τα τραγούδια και τα μοιρολόγια της. Έτσι όπως την ξέρουμε δηλαδή. Κανονικότητα.

Συντελεστές:
Σε καινούργια μετάφραση του ΝΙΚΟΥ ΚΑΜΤΣΗ που θα είναι και ο σκηνοθέτης.
Σκηνικό και κοστούμια Μίκας Παναγου
Μουσική Κώστας Χαριτάτος
Σχεδιασμός φωτισμών Γιάννης Ζέρβας
Βοηθός σκηνοθέτη Λαμπρινή Θάνου
Και στους ρόλους όπως είπαμε Νικολέτα Βλαβιανού και Νίκος Καραστέργιος.

Πρεμιέρα 12 Οκτωβρίου

Αιμάτινο Φεγγάρι

Το ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ θα συνεχίσει με το έργο του Νίκολας Καζάν Αιμάτινο Φεγγάρι’ Ένα πολύ σημαντικό έργο του αμερικάνικου θεάτρου που έχει βάσεις αρχαίας τραγωδίας.

Ο Νίκολας Καζάν (γιος του Ηλία Καζάν) γνωστός σεναριογράφος του Χόλυγουντ, υπακούοντας στις βαθύτερες Ελληνικές ρίζες του, έστησε ένα έργο όπου η Υβρις και η Δίκη παίρνουν σύγχρονη μορφή και κυκλοφορούν θρασύτητα στους δρόμους της Νέας Υόρκης. Εκεί συντελείται μία Υβρις και εκεί θα εμφανιστεί η Νέμεσις για να φέρει τα πράγματα σε μια παγκόσμια ισορροπία και πάλι, όχι χωρίς απώλειες.

Συντελεστές:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία Νίκου Καμτση
Η διανομή δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη
Σκηνικό και Κοστούμια Μίκα Παναγου
Μουσική Κώστας Χαριτάτος
Φωτισμοί Γιάννης Ζέρβας

Πρεμιέρα 6 Νοεμβρίου

Ορλάντο η Αυτός που έγινε Αυτή και αγάπησε Εκείνη & Εκείνον

Η Μεγάλη παραγωγή του ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟύ είναι το Ορλάντο ή Αυτός που έγινε Αυτή και αγάπησε Εκείνη & Εκείνον από το ρηξικέλευθο (μέχρι σήμερα) μυθιστόρημα της Virginia Woolf.

Το Ορλάντο είχε προγραμματιστεί για την αρχή της χειμερινής περιόδου αλλά λόγω συνθηκών που όλοι ξέρουμε μετατέθηκε για τον Ιανουάριο 2021.

Το θεατρικό έργο βασίστηκε στο μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ και το κείμενο προέκυψε μετά από μεγάλη έρευνα του σκηνοθέτη πάνω στο συνολικό έργο της εμβληματικής Αγγλίδας μυθιστοριογράφου.

Προϋποθέτει μια διανομή 9 ατόμων πολλά σκηνικά και κοστούμια και γι΄ αυτό μετατέθηκε η παρουσίαση του για να δοθεί η ευκαιρία στην σκηνοθεσία (ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΤΣΗΣ) να ξεπεράσει τα εμπόδια που δημιουργούν τα μέτρα για τον COVID-19.

Η διανομή και οι συντελεστές είναι σε εξέλιξη.