Οκτώ σώματα συσπώνται επί σκηνής. Δεν είναι ξεκάθαρο εάν υποφέρουν ή διασκεδάζουν, εάν οι κινήσεις τους μαρτυρούν περηφάνια ή φόβο. Όλα μαζί συνιστούν ένα «αστυνομικό σώμα». Αυστηρά πειθαρχημένα, επιτηρούν την τάξη, αλλά η βία που είναι υποχρεωμένα να ασκούν προκαλεί αντιδράσεις. Τα θύματά τους απειλούν να κατακλύσουν τον χώρο και να προκαλέσουν κοινωνική έκρηξη! Ο θίασος La Re-Sentida, που ενθουσίασε πέρυσι το κοινό της Πειραιώς 260 με την εκρηκτική ενέργεια των έφηβων κοριτσιών από τη Χιλή, συγχωνεύει για άλλη μια φορά εξεγερσιακά και στοχαστικά στοιχεία, προσεγγίζοντας τη θεατρική δημιουργία ως εργαστήρι κριτικής, περισυλλογής και κοινωνικού οραματισμού. Εδώ, ο Μάρκο Λαγέρα και η ομάδα La Re-Sentida αντλούν έμπνευση από την εμπειρία της κοινωνικής εξέγερσης τον Οκτώβριο του 2019 στη Χιλή και «στήνουν» ένα έργο πάνω στη διαλεκτική της βίας που ξεπερνά τα σύνορα της χώρας τους και απευθύνεται σε κάθε πολίτη του σύγχρονου κόσμου.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία Marco Layera Navarro
Δραματουργία Elisa Leroy και Martín Valdés-Stauber
Βοηθοί σκηνοθέτη Humberto Adriano Espinoza και Katherine Maureira
Καλλιτεχνική παραγωγή Victoria Iglesias
Σκηνικά Sebastián Escalona και Cristian Reyes
Κοστούμια Daniel Bagnara
Τεχνική διεύθυνση Karl Heinz Sateler
Μουσική σύνθεση Andrés Quezada
Παίζουν Diego Acuña, Nicolás Cancino, Lucas Carter, Mónica Casanueva, Carolina Fredes, Imanol Ibarra, Carolina de la Maza, Pedro Muñoz
Παραγωγή Teatro La Re-sentida και Münchner Kammerspiele
Συμπαραγωγή Matucana 100 και Schaubühne am Lehniner Platz
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Στην παράσταση γίνεται χρήση στροβοσκοπικών φωτισμών
22 Ιουνίου: Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με τον Marco Layera. Συντονίζει ο Martín Valdés-Stauber με τον Κωνσταντίνο Τζήκα.
Στις 22 Ιουνίου ακολουθεί συζήτηση με τον δημιουργό και τους συντελεστές της παράστασης.
Σε συνεργασία με το EVZ Stiftung (Rememberamce, Responsibility and Future Foundation) και τη χρηματοδότηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.
Διαβάστε επίσης:
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα για το 2022