Οι Μεγάλες Νίκες – Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας: Παράταση έκθεσης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

«Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας»

Παρατείνεται η περιοδική έκθεση «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Παρατείνεται έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 η περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» μία από τις πρώτες εκθέσεις ενταγμένη στο πρόγραμμα εορτασμού για την επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Πρόκειται για μια ειδική θεματική έκθεση, που αναδεικνύει την αξία του μέτρου και της ανθρώπινης ύπαρξης και μεταφέρει το μήνυμα της σπουδαιότητας της ειρήνης για τη συνύπαρξη των ανθρώπων και των πολιτισμών. Η έκθεση περιλαμβάνει 105 αρχαία έργα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και από άλλα μουσεία της Ελλάδας, όπως τα Αρχαιολογικά Μουσεία Άστρους, Θήβας, Ολυμπίας και ένα ομοίωμα αθηναϊκής τριήρους του 5ου αιώνα π.Χ., από το Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας. Ιδιαίτερα εμβληματική για την ιστορική επέτειο είναι η παρουσίαση της προτομής του Θεμιστοκλή, ρωμαϊκό αντίγραφο ενός πρωτότυπου έργου του 5ου αι. π.Χ., από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Όστιας (Parco Archeologico di Ostia Antica), η οποία θα παραμείνει στην έκθεση έως τις 03.05.2021.

«Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας»

Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο εξασφάλισε την παράτασή της έως τις 31 Οκτωβρίου 2021 προκειμένου το κοινό της Ελλάδας και του εξωτερικού, να έχει τη δυνατότητα, όταν λήξει η αναστολή λειτουργίας των μουσείων, να την επισκεφθεί. Παράλληλα δημιουργήθηκε και το ψηφιακό της αντίγραφο, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Μουσείου www.namuseum.gr και σε αυτήν την μορφή η έκθεση είναι επισκέψιμη συνεχώς και αδιαλείπτως!

Με την υποστήριξη: Εταιρεία των Φίλων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Φωτογραφίες θέματος: ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «Οι Μεγάλες Νίκες. Στα όρια του Μύθου και της Ιστορίας» (© Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο/Ο.Δ.Α.Π.)

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ