Old Dog: Στο βραβευμένο μαγαζί της Ν. Φιλαδέλφειας με τις 350 ετικέτες, τα άπαιχτα κοκτέιλ & τα νόστιμα τσιμπολογήματα

Βγήκαμε στη Νέα Φιλαδέλφεια και επισκεφθήκαμε το Old Dog, το μαγαζί με το όμορφο εξωτερικό με το δέντρο στη μέση, το industrial εσωτερικό και την ανάλαφρη ταράτσα.

Το Old Dog δεν είναι νέο στην πόλη. Είναι από αυτά τα μαγαζιά που από τότε που άνοιξαν, έγιναν στέκι για πολλές παρέες, όχι μόνο στην περιοχή της Ν.Φιλαδέλφειας, αλλά για κόσμο από όλη την Αθήνα. Το Old Dog πάνω στην πολυσύχναστη Σάρδεων έχει πλέον κλείσει τον ένατο χρόνο λειτουργίας του και πλέον είναι αυτό που λέμε “όνομα και πράγμα”. Είναι ο “παλιόφιλος”, το μαγαζί που επιστρέφουμε ξανά και ξανά για πολλούς λόγους: γιατί έχει μπει στην καρδιά μας, γιατί έχει τρομερά κοκτέιλ και πεντανόστιμο φαγητό, γιατί έχει πάει την εμπειρία του και την εξειδίκευσή του στο κομμάτι του ποτού σε άλλο επίπεδο, γιατί δεν είναι τυχαίο που παίρνει το ένα βραβείο μετά το άλλο. 

Η εξωτερική αυλή του Old Dog. Για να το επισκεφθείς πάτησε εδώ

Το Old Dog -με το όμορφο εξωτερικό με το δέντρο στη μέση, το industrial εσωτερικό και την ανάλαφρη ταράτσα- είναι δημιούργημα τεσσάρων φίλων, του upper class mixologist Παναγιώτη Καναβέτα, του Δεμοίρου Παναγιώτη, του Αποστόλη Μπορσοβάνα και του Κωνσταντίνου Μπρατσιάκου. Οι τέσσερις φίλοι ένωσαν τις γνώσεις τους, τις ιδέες τους και το πάθος του για το καλό ποτό και δημιούργησαν το 2015 ένα από τα πιο καλοδουλεμένα μαγαζιά της στη Ν.Φιλαδέλφεια. Και λέμε καλοδουλεμένα γιατί είναι από τα λίγα μαγαζιά, που βρίσκεις τόσο μεγάλη ποικιλία ποτών. Συγκεκριμένα, το μπαρ τους που πιάνει έναν τεράστιο τοίχο στο μαγαζί, έχει περισσότερες από 350 ετικέτες κάθε είδους ποτού – πράγμα σπάνιο. Έτσι, στο Old Dog μπορείς να βρεις ανάμεσα σε μερικά classics και πολλά premium, super premium και σπάνια labels. Από δυσεύρετα ουίσκι όπως το CAOL ILA, το REDBREAST και το SHEEP DIP μέχρι ιδιαίτερα και εκλεκτά gin. 

Στη μέση του bar με τα περισσότερα από 350 ποτά, έχουν και ένα ψυγείο, όπου παγώνουν ποτήρια διαφόρων ειδών -όχι μόνο μπύρας όπως κάνουν στα περισσότερα μαγαζιά

Το Old Dog έχει καταφέρει να κερδίσει μια σημαντική θέση στην bartending σκηνή της Αθήνας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Απόδειξη αυτού: τα δεκάδες βραβεία που έχει κερδίσει η ομάδα του, τα οποία μάλιστα συναντήσαμε σε ένα corner στο μαγαζί. Άλλες φορές για κάποιο από τα κοκτέιλ του, άλλες για τους bartenders του και το perfect serving, αλλά και για τη δημιουργικότητα της “μπάρας” του. 

Ένα από τα “βαρελίσια” κοκτέιλ του Old Dog που σερβίρουν για welcome drink. Για να επισκεφθείς το Old Dog πάτησε εδώ

Πέρα από τα αμέτρητα μπουκάλια τους, στο Old Dog κάνουν και τη δική τους παλαίωση ποτών σε βαρέλια που έχουν μέσα στο μαγαζί. Τα παλαιωμένα ποτά τους σερβίρονται ως welcome drink στο bar μέσα στα κεραμικά copitas, τα μικρά ποτηράκια που χρησιμοποιούνταν παραδοσιακά στο Μεξικό για να σερβίρουν το μεσκάλ. 

Στο Old Dog δοκιμάσαμε classic cocktails με απρόσμενα twists. Από αυτά ξεχωρίσαμε το Red Dragon, μια διαφορετική προσέγγιση του κλασικού singapore sling. Η συνταγή του συνδυάζει gin με αρώματα ανανά και την πλούσια γεύση του benedictine. Η homemade γρεναδίνη του Old Dog, φτιαγμένη από ρόδι και βατόμουρα, προσθέτει μια γλυκιά και ελαφρώς ξινή νότα που συμπληρώνει αρμονικά το λικέρ πορτοκαλιού.

Το Red Dragon είναι δροσερό και εξότικ.

Για τους λάτρεις των τρόπικαλ tiki κοκτέιλς, ιδανικό είναι το Ro Ae Tai, μια παραλλαγή του κλασικού MAI TAI. Το Ro Ae Tai φτιάχνεται με τεκίλα, βιολογικό χυμό ανανά, κολοκυθόσπορο, αμύγδαλο, λικέρ πορτοκαλιού και lime. Το Ro Ae Tai είναι το κοκτέιλ που σε κάνει να ονειρεύεσαι διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς, είναι το κοκτέιλ που φαντάζεσαι να κρατάς σε μια τροπική παραλία κάτω από τον ήλιο με το κύμα να σκάει απαλά στα πόδια σου. 

Το Ro Ae Tai σερβίρεται με δύο φύλλα από ανανά για έξτρα τρόπικαλ mood. Για να το δοκιμάσεις επισκέψου το Old Dog εδώ

Εξαιρετική είναι και η παραλλαγή του Mulata Daiquiri. Για την ιστορία το Mulata Daquiri εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1940 στο βιβλίο Bartender’s Sixth Sense, στο οποίο ο Jose Maria Vasquez επιχείρησε να “πειράξει” το κλασικό daiquiri, συνδυάζοντας αρωματισμένο ρούμι με δαμάσκηνα, μπαχαρικά, lime και ζάχαρη. Το ‘70 πρόσθεσαν λικέρ κακάο, γιατί το αρωματισμένο ρούμι, που έβαζαν σταμάτησε να παράγεται. Στο Old Dog θα βρήκαμε το Mulata στην καλύτερη εκδοχή του: ένωσαν διαφορετικά ρούμι, δημιουργώντας ένα μοναδικό blend και τα συνδύασαν με λικέρ κακάο, αλατισμένη καραμέλα, λεμόνι και αρωματικές σταγόνες μπαχαρικών. 

Το γλυκό Mulata έρχεται απλό στην όψη, αλλά γεμάτο στο γεύση. Το σερβίρουν με ένα χειροποίητο μπισκότο. 

Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να συνοδευτούν με τις νοστιμιές που ετοιμάζονται στην κουζίνα του Old Dog για να μπουν στη μέση του τραπεζιού, ανάμεσα σε παρέες, “παλιόφιλους”, ζευγάρια και οικογένειες. Το μενού τους είναι γεμάτο με λαχαταριστές comfort επιλογές που “μιλούν στη ψυχή” και οι περισσότερες τρώγονται με το χέρι. 

Τρομερά ήταν τα chicken bites, με τρυφερό φιλέτο κοτόπουλο στο εσωτερικό και τραγανή κρούστα απ’έξω που σίγουρα στο μείγμα της είχε μια δόση από κάρυ. Τα σερβίρουν πάνω σε ένα στρώμα από τυρί κρέμα με miso. 

Πέρα από τα τρομερά chicken bites, θα βρείτε και shrimp bites, burgers, πατάτες. Όλα τα “καλά”. 

Από τις πίτσες να δοκιμάσετε τη “λευκή” Bianca Pollo, με κρέμα πεκορίνο, κομμάτια από κοτόπουλο, σπανάκι, μπόλικη μοτσαρέλα, λάδι τρούφας και φρέσκα flakes τρούφας. Το ζυμάρι το φτιάχνουν μόνοι τους και το αφήνουν να ωριμάσει για 2 μέρες, ώστε να είναι αφράτο και “όπως πρέπει”. 

Η -θεϊκή- πίτσα Bianca Pollo του Old Dog. Για να το βρεις στον χάρτη, μπες εδώ

Τις πίτσες τους τις ψήνουν σε έναν ειδικό φούρνο με πέτρα ψησίματος, που στη γεύση θυμίζει σαν να ψήθηκε σε ξυλόφουρνο.  Με το ζυμάρι της πίτσας φτιάχνουν και τα αφράτα Black Rolls, που είναι σαν ρολάκια με τραγανά τυριά, γαλοπούλα και μαγιονέζα. 

Το Black Rolls είναι τέλειο συνοδευτικό για το ποτό. 

Βέβαια, στο Old Dog μπορούμε να πάμε και νωρίτερα για καφέ και brunch. Ο καφές τους είναι ένα δικό τους blend, στο οποίο ένωσαν ποικιλίες από Σαλβαδόρ, Αιθιοπία και Βραζιλία. Από το μενού τους με το brunch πεντανόστιμο ήταν το πεϊνιρλί 4 εποχών, το οποίο φτιάχνεται με χειροποίητο ζυμάρι ωρίμανσης, κόκκινη σάλτσα ντομάτας, τυριά, μπέικον, πιπεριές και μανιτάρια, αλλά και το πεϊνιρλί-burrata με σάλτσα που φτιάχνεται από τα πολύ γευστικά ιταλικά τοματίνια San Marzano, φρέσκια burrata, ρόκα και έξτρα τοματίνια. Αν θέλετε κάτι πιο ελαφρύ, δοκιμάστε το avocado toast με προζυμένιο ψωμί, μους αβοκάντο, τοματίνια, αυγό και chips γλυκοπατάτας. Για γλυκό τα pancakes με πραλίνα φιστικιού, τραγανή βάφλα, πουράκια και παγωτό.

Το πληθωρικό πεϊνιρλί του Old Dog. Τέλεια και χορταστική επιλογή για brunch. Για να επισκεφθείς το Old Dog πάτησε εδώ

Το Old Dog αυτοχαρακτηρίζεται ως family bar. Και αυτό γιατί δημιουργήθηκε από φίλους που είναι σαν οικογένεια. Γιατί οι θαμώνες πλέον είναι σαν μέλη της οικογένειάς τους. Γιατί σε φροντίζουν σαν είσαι “δικός” τους. Και όλη αυτή η οικειότητα και η άνεση που βγάζει είναι οι λόγοι που το έχουν κάνει στέκι από τα λίγα.

More info:

Σάρδεων 6, Ν. Φιλαδέλφεια

Για να το βρεις στον χάρτη και να δεις όλο το μενού του μπες εδώ

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ