Από την Δευτέρα, 26 Ιουλίου έως και την Κυριακή, 1 Αυγούστου το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 φιλοξενεί το Our Festival 7: 7 μέρες γεμάτες θέατρο, μουσική, χορό, video art, παιδικές παραστάσεις αλλά και εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, υπόσχονται όμορφες στιγμές στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο αλλά και απόλυτη ασφάλεια, καθώς τηρούνται όλες οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπονται από το Υπουργείο Πολιτισμού!
Για πρώτη φορά φέτος, το Our Festival εμπλουτίζει το πρόγραμμά του με 3 δράσεις από το εξωτερικό, ανοίγοντας έτσι το διάλογο με την διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα.
Λίγα Λόγια για το Our Festival
Πολυδιάστατο, συμπεριληπτικό και αλληλέγγυο, το Our Festival, από το 2015, δίνει βήμα σε δημιουργούς από όλο το φάσμα των τεχνών να παρουσιάσουν το καλλιτεχνικό τους έργο.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Το Our Festival γεννήθηκε από την Ομάδα Συλλογικού Πολιτισμού Εμείς και συνεχίζει να υπάρχει χάρη σε μία ζωντανή κοινότητα καλλιτεχνών που έχουν παρουσιάσει το έργο τους σε αυτό και κάθε χρόνο, αναλαμβάνουν εξ ολοκλήρου την διοργάνωσή του.
Κοινό όραμα είναι η συνάντηση όλων αυτών των δημιουργικών ανθρώπων, από την οποία θα προκύψουν νέοι προσωπικοί και καλλιτεχνικοί δεσμοί, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση διαχρονικών πολιτιστικών συμπράξεων.
Σε συνεργασία με τη liminal, το φεστιβάλ μεριμνά για την παροχή υπηρεσιών καθολικής προσβασιμότητας στις δράσεις του, καθώς και για τη φιλοξενία δράσεων από καλλιτέχνες με αναπηρία στο πλαίσιο της συμπερίληψης και της ίσης συμμετοχής στον Πολιτισμό.
Από το 2015 και σε 6 διοργανώσεις, το Our Festival έχει φιλοξενήσει 592 καλλιτέχνες και 118 δράσεις, παρουσιάζοντας σε πάνω από 10.000 θεατές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, παραστάσεις χορού, παιδικές παραστάσεις, σινεμά, video art, performances, τσίρκο, εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους.
Το Our Festival είναι ένας θεσμός που, χρόνο με το χρόνο, γίνεται πιο εξωστρεφής, με σκοπό την ανάπτυξη μελλοντικών συνεργασιών με καλλιτέχνες και φορείς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.
«Τέσσερα χέρια είναι πάντα καλύτερα από δύο,
οκτώ καλύτερα από τέσσερα,
δεκαέξι καλύτερα από οκτώ…»
Το Our Festival, με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, φιλοξενείται μέχρι σήμερα στο κατάφυτο, ανοιχτό Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου.
Ταυτότητα του OUR FESTIVAL
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Χρήστος Θάνος
Διεύθυνση παραγωγής: Χρίστος Παπαμιχαήλ
Διοργανωτική ομάδα: Νάντια Περιστεροπούλου, Μαρία Θρασυβουλίδη, Μελίσσα Κωτσάκη, Χριστίνα Στουραΐτη, Ελισσαίος Βλάχος, Μάρβα Βούλγαρη, Τεό Φοινίδης, Σοφία Σερέφογλου, Έλσα Παπέλη, Θεοδώρα Αθανασίου, Σωτήρης Δούβρης, Νίκος Αξιώτης, Ελεάννα Σταθοπούλου, Δήμητρα Σύρου
Επιμέλεια φωτισμών: Κώστας Μπεθάνης, Τάσος Νιξαλιάν
Γραφιστική επιμέλεια: REBECCA D3SIGN
Κατασκευή σκηνικού χώρου: Ροκάνι
Υπηρεσίες προσβασιμότητας: Liminal Access
Ηχοληψία: Μάνος Γεωργακόπουλος, Νίκος Μπακόλας, Πέτρος Μπακόλας
Ηχογράφηση υλικού επικοινωνίας: Basement Productions
Επικοινωνία: Γεωργία Ζούμπα
Διοργάνωση: Εμείς – Ομάδα συλλογικού πολιτισμού
To Our Festival 7, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και σε συνεργασία με την Liminal Access, προσφέρει υπηρεσίες προσβασιμότητας για ΑμεΑ σε επιλεγμένες δράσεις.
Το Πρόγραμμα του OUR FESTIVAL 7 με μία ματιά
Παράλληλη δράση
Καθημερινά από τις 18:00 – 20:00 | Ηχοτοπίο άσκοπης μετακίνησης – «Reinventing Exoticism», Ελλάδα | Μελίσσα Κωτσάκη | Ηχητική περιπατητική εμπειρία | Διάρκεια: 45’
Σε μια χρονική στιγμή που η μετακίνηση μετατρέπεται σε αγαθό και μάλιστα απαγορευμένο, το πρότζεκτ αυτό, λειτουργεί σαν δώρο. Μια αφορμή να μετακινηθούμε και να δούμε την πόλη με άλλα μάτια, ανακαλύπτοντας σημεία και διαδρομές, μέσα από το φίλτρο που δημιουργούν επιλεγμένα κείμενα σημαντικών συγγραφέων του 20ού αιώνα. Κοινός τόπος και των τεσσάρων: Ο χώρος. Τι είναι χώρος; Τι μας κάνει να αγαπάμε έναν χώρο, έναν τόπο, μια πόλη, μια εξοχή; Τι μετατρέπει έναν χώρο σε τόπο; Τι μας συνδέει με τους τόπους μας;
Κάπου ανάμεσα στο audiobook, στη ραδιοφωνική εκπομπή, στο mixtape, στο podcast και στην performance, το πρότζεκτ αυτό είναι τελικά μία μοναδική, ηχητική, περιπατητική εμπειρία.
Για να παρακολουθήσετε τη δράση, κρατήστε θέση στο: 6944914761
Ιδέα – Δραματουργία – Μουσική επιμέλεια – Αφήγηση: Μελίσσα Κωτσάκη
**
Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021
18:00 | Διάφανο χρώμα σε ένα φανταστικό τοπίο | Μικρή Ουτοπία | Εργαστήριο για παιδιά | Διάρκεια: 30’
Πρόκειται για ένα εργαστήριο / εγκατάσταση όπου μικρά και μεγάλα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να ζωγραφίζουν μέσα στο φυσικό τοπίο με σκοπό να δημιουργήσουν τελικά, ένα μεγάλο συλλογικό έργο σε διάλογο με το υπάρχον τοπίο, το οποίο θα αλλάζει συνεχώς με την αυξανόμενη παρέμβαση των δημιουργών του μέσα στη διάρκεια της δράσης.
Τηρώντας τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας το εργαστήριο θα χωριστεί σε 3 μισάωρα ώστε τα παιδιά να δουλεύουν σε μικρότερες ομάδες.
Για περισσότερες πληροφορίες και κράτηση θέσεων καλέστε στο: 6970516838
Συντονίζει: Μαργαρίτα Caillaux
20:30 | Μίλα και Σουτ, Ελλάδα | Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ | Θέατρο για παιδιά | Διάρκεια: 65’
Το πρωτότυπο αυτό θεατρικό έργο παίχτηκε για δύο χρόνια στο Μέγαρο Μουσικής (Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη). Τα θεατρικά μέσα της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ εμπλουτίζονται -για πρώτη φορά εδώ- με μικρές και μεγάλες κούκλες, διαφορετικών τεχνικών και χειρισμών, που συνυπάρχουν με τους ηθοποιούς επί σκηνής, συνθέτοντας ένα μοναδικό φαντασιακό περιβάλλον. Τα υπέροχα τραγούδια ερμηνεύονται ζωντανά από τους ηθοποιούς, ενώ συχνά συνοδεύονται από μουσικά όργανα και κρουστά προπαιδείας Orff.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Ερμηνεύουν: Γιώργος Γιαννάκης, Χαρά Δημητριάδη, Δημήτρης Τσιούγκος
**
Τρίτη 27 Ιουλίου 2021
21:00 | Homeward | Φάνης Σακελλαρίου, Ελλάδα | Εικαστική σωματική performance | Διάρκεια: 30’
Σε ένα εφιαλτικό τοπίο μελλοντικού ασυνείδητου, όπου όλη η ζωή έχει μετασχηματιστεί σε μαύρη άμμο, παρακολουθούμε την τελετή τιμωρίας του νέου είδους ζωής που αφάνισε ό,τι υπήρξε ποτέ. Σαν ένα νούμερο τσίρκο, το νέο είδος, το “Θηρίο” οδηγείται προς την εξίσωσή του με τον άνθρωπο. Πρόκειται για ένα multimedia experience, όπου videos από το Internet, sound design που αντιπαραβάλλει τελετουργικά στοιχεία με ψηφιακή τεχνολογία και σκηνογραφία βασισμένη σε συνθετικά και οργανικά υλικά βρίσκονται σε δυναμικό διάλογο με το σώμα.
Συντελεστές
Σύλληψη – Σκηνοθεσία/Κείμενο/Sound Design: Φάνης Σακελλαρίου
Σκηνικός Χώρος/Κοστούμια: Όλγα Ντέντα
Performers: Αλέξανδρος Καναβός, Δάφνη Πατσουράκου
21:45 | The flight from feeling, Ελλάδα | Πωλίνα Ευαγγέλου | Χορός | Διάρκεια: 25’
Είναι η κοινωνικοποίηση ανάγκη για επαφή ή αυτοϊκανοποίηση; Είμαστε όντα κοινωνικά ή μιμητικά; Πώς πλασάρουμε και αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας ως προϊόν; Μερικά από τα ερωτήματα που θέτουν και στους ίδιους τους εαυτούς τους οι πέντε χορευτές, διερευνώντας την προσωπική και ομαδική κίνηση, την σκηνική συνύπαρξη και την σκηνική επιβολή. Η αφαίρεση των μοντέλων που κρυβόμαστε μέσα τους κάθε φορά που συναντάμε κάτι που μας τρομάζει. Προσπαθούμε μάταια να είμαστε πανταχού παρόντες. Αλλά πώς θα ήταν να ήμασταν, απλά, ολοκληρωτικά παρόντες;
Συντελεστές
Χορογραφία: Πωλίνα Ευαγγέλου
Χορεύουν: Γιώργος Βασιλόπουλος, Βέρα Ζούκα, Ξένια Κοντομανώλη, Τζο Λάτα, Τάσος Νίκας
22:30 | Κοίτα, Ανθρωπάκο, Ελλάδα | A(r)CT | Σωματικό θέατρο | Διάρκεια: 55’
Μία τραγική ωδή στον άνθρωπο. Μία προτροπή να αναλογιστεί τα όσα συμβαίνουν γύρω του και να αντισταθεί σε αυτή τη συνεχόμενη ηθική κατάπτωση. Μια υπενθύμιση για το βασικό γεγονός πως έχουμε απομακρυνθεί από τις απλές, τις μεστές, αλήθειες της ζωής.
Το «Κοίτα, Ανθρωπάκο» είναι ένα έργο ανθρωποκεντρικό, με κύριους χαρακτήρες τρεις καθημερινούς, όμοιους ανθρώπους που ζουν περικυκλωμένοι από όσα έμαθαν πως πρέπει να πιστεύουν και με την ψευδαίσθηση πως είναι ελεύθεροι. Θα καταφέρουν άραγε να γίνουν από ανθρωπάκια, άνθρωποι;
Συντελεστές
Χορογραφία – Σκηνοθεσία: Ελένη Παπαϊωάννου
Ερμηνεύουν: Έμυ Αμερικάνου, Ερικέτη Ανδρεαδάκη, Μιχάλης Σαγάνης
**
Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
09:00 | Φτου ξελευθερία! Για όλους; | Ν. Κατή, Δ. Μιτσιάλη, Δ. Σκέμπη | Βιωματικό-θεατρικό εργαστήρι για άτομα 60+ | Διάρκεια: 120’
Ο βιωματικός κύκλος εργαστηρίων «Φτου ξελευθερία! Για όλους;» απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 60 ετών. Στη διάρκειά του οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να μιλήσουν δημιουργικά για τη δική τους “ξελευθερία”, μιας και στο διάστημα που προηγήθηκε, αποτέλεσε την ομάδα που περιορίστηκε περισσότερο, καθώς οι δυνατότητες επικοινωνίας και ο χώρος έκφρασής της μειώθηκαν στο ελάχιστο. Τα εργαστήρια αξιοποιώντας θεατρικές τεχνικές και βιωματικές μεθόδους, έχουν ως στόχο να επανακτήσει η ομάδα τον “χαμένο” χώρο επικοινωνίας, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων/ουσών.
Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο: 6976713789
Συντονίζουν: Νάντια Κατή, Δέσποινα Μιτσιάλη, Δήμητρα Σκέμπη
21:00 | Dance with Invisible Partners, Ελλάδα | Μουσική συναυλία | Διάρκεια: 45’
Οι Dance with Invisible Partners λίγο πριν την κυκλοφορία του 2ου studio album τους και κατά τη διάρκεια της ηχογράφησης του 3ου studio album θα παρουσιάσουν κομμάτια από το σύνολο της δισκογραφίας τους (released or not). Οι τέσσερις μουσικοί θα μοιραστούν με το κοινό τη σκοτεινή ποπ των DWIP, όπου ηλεκτρικός και ηλεκτρονικός ήχος συνυπάρχουν αρμονικά.
22:00 | Marva Von Theo, Ελλάδα | Μουσική συναυλία | Διάρκεια: 45’
Σκοτεινοί και ρυθμικοί, ταυτόχρονα όμως εσωστρεφείς, ονειρικοί και συναισθηματικοί, οι Marva Von Theo βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από το σκοτάδι της darksynth μουσικής προς την λαμπερή electropop, συνθέτοντας μία μουσική πολυδιάστατη, με εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και εκλεπτυσμένες ενορχηστρώσεις. Η συνολική αισθητική των ήχων και των μελωδιών τους καλύπτει ένα ευρύ και συχνά αντιφατικό φάσμα, που εμποτίζεται δημιουργικά με το ιδιαίτερα προσωπικό τους λεξιλόγιο. Αποστασιοποιημένοι από στιλιστικά δόγματα, αισθάνονται ελεύθεροι να πειραματιστούν και να προσδιορίσουν τον ήχο τους μέσα στον αχανή κόσμο της pop μουσικής.
23:00 | Tεφλόν, Ελλάδα | Μουσική συναυλία | Διάρκεια: 45’
Ενώ ο τρίτος δίσκος του συγκροτήματος ετοιμάζεται στο studio, εν μέσω αλλεπάλληλων καραντίνων, οι τεφλόν επιστρέφουν στη σκηνή μετά από 2 χρόνια (από την συναυλία τους στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου), για να παίξουν τραγούδια από τους 2 πρώτους δίσκους τους, αλλά και ακυκλοφόρητα.
**
Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
09:00 | Φτου ξελευθερία! Για όλους; | Ν. Κατή, Δ. Μιτσιάλη, Δ. Σκέμπη | Βιωματικό-θεατρικό εργαστήρι για άτομα 60+ | Διάρκεια: 120’
Ο βιωματικός κύκλος εργαστηρίων «Φτου ξελευθερία! Για όλους;» απευθύνεται σε ανθρώπους άνω των 60 ετών. Στη διάρκειά του οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να αλληλεπιδράσουν και να μιλήσουν δημιουργικά για τη δική τους “ξελευθερία”, μιας και στο διάστημα που προηγήθηκε, αποτέλεσε την ομάδα που περιορίστηκε περισσότερο, καθώς οι δυνατότητες επικοινωνίας και ο χώρος έκφρασής της μειώθηκαν στο ελάχιστο. Τα εργαστήρια αξιοποιώντας θεατρικές τεχνικές και βιωματικές μεθόδους, έχουν ως στόχο να επανακτήσει η ομάδα τον “χαμένο” χώρο επικοινωνίας, ενεργοποιώντας τη φαντασία και τα εκφραστικά μέσα των συμμετεχόντων/ουσών.
Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο: 6976713789
Συντονίζουν: Νάντια Κατή, Δέσποινα Μιτσιάλη, Δήμητρα Σκέμπη
21:00 | Ανδρόγυνο-μια στερεοτυπική φάρσα από κουρασμένες λέξεις, Ελλάδα | Life After Death Theatre Company | Διάρκεια: 70’
Η παράσταση επιχειρεί με τη βοήθεια του κοινού να απαντήσει πάνω σε ερωτήματα: Τι ορίζεται ως Ανδρόγυνο; Είναι ο Γάμος μια κοινωνική απειλή; Μπορούν δύο ψυχές να μονιάσουν κάτω από την ίδια στέγη; Σπάνε τα στερεότυπα και αν ναι, τι ήχο κάνουν; Ταυτόχρονα και αναπάντεχα θίγει το θέμα της έμφυλης βίας και την σκοτεινή πλευρά μιας βαθιά στερεοτυπικής κοινωνίας.
Ιστορίες ζευγαριών παίρνουν σάρκα και οστά μπροστά στους θεατές σε μια προσπάθεια κατανόησης πριν προλάβουν να καταβροχθίσουν ο ένας τον άλλο.
Συντελεστές
Πρωτότυπη ιδέα – Σκηνοθεσία: Βίκυ Αδάμου
Κείμενο: Χριστίνα Σαμπανίκου
Ερμηνεύουν: Χριστίνα Σαμπανίκου, Βίκυ Αδάμου, Γιάννης Οικονομίδης
22:30 | The spaces we hold, Γερμανία | 3 in Resonance | Short film – Sound Dance Performance | Διάρκεια: 30’
Η ομάδα «3 in Resonance», ένα φωνητικό σύνολο που εστιάζει σε βιωμένες ακουστικές καταστάσεις και σε εναλλακτικά μονοπάτια επικοινωνίας, δημιουργεί την ταινία μικρού μήκους «The Spaces we Hold». Η ομάδα ερευνά την παρουσία στο χώρο με πυξίδα τις φωνές σε περιόδους απόστασης.
Τα γυρίσματα αυτής της ταινίας μικρού μήκους ξεκίνησαν την τελευταία ημέρα πριν από το ξαφνικό lockdown, που έλαβε χώρα στη Γερμανία το Νοέμβριο του 2020.
Μετά την προβολή, ακολουθεί συζήτηση με τους συντελεστές.
Συντελεστές
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Leonie Mayer, Tabea Gregory, Elise Tolan
**
Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
17:00 | CONNECTING BODY | Γιώτα Πεκλάρη – PLAYGROUND for the arts | Εργαστήριο κίνησης και μουσικής για μικτή ομάδα ατόμων με ή χωρίς οπτική και ακουστική αναπηρία | Διάρκεια: 180’
Το εργαστήριο CONNECTING BODY ασχολείται με τη διαδικασία ανάπτυξης της κινητικής και μουσικής αντίληψης χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο το body music, έναν βιωματικό τρόπο συνύπαρξης και επικοινωνίας που στηρίζεται αποκλειστικά στην κίνηση του σώματος για την παραγωγή μουσικής. Παράλληλα χρησιμοποιούνται τεχνικές σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού, πρακτικές circle singing και μεθοδολογίες συνεργασίας που εμπλουτίζουν την εμπειρία της συλλογικής σύνθεσης. Το εργαστήριο είναι προσβάσιμο για όλους.
Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στο: 6972999996
Συντονίζουν: Γιώτα Πεκλάρη, Νατάσα Μάρτιν
Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου
20:30 | Αποθυμιά, Ελλάδα | ΠάρΩδοι | Μουσικοθεατρική παράσταση | Διάρκεια: 70’
Μία μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη στους κοινούς, διαχρονικούς συμβολισμούς της μυθολογίας και της δημοτικής ποίησης, όπως μας αποκαλύπτονται από νανουρίσματα και μοιρολόγια. Μέσα από τα σώματα και τις φωνές των ηθοποιών εξιστορούνται ανέκδοτες ιστορίες, μελωδίες και ηχοτοπία. Ταυτόχρονα, μεριμνώντας για την καθολική προσβασιμότητα, μια ηθοποιός αποδίδει την παράσταση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία – Δραματουργική Επεξεργασία: Ιάκωβος Μηνδρινός
Μουσική: Usurum
Απόδοση στη Νοηματική: Νάντια Μαντέλλου
Ερμηνεύουν: Κατερίνα Γιαννίση, Σπυριδούλα Γκέκα, Ζέτα Θεοδωρέλου, Αλεξάνδρα Παππά, Χρυσούλα Παππά
Μουσικοί επί σκηνής: Κοσμάς Λαμπίδης, Σταύρος Ρουμελιώτης, Γιώργος Σταυρίδης
22:00 | Του Νεκρού Αδερφού, Ελλάδα | Εύη Σαρμή – ART IN PROGRESS | Μουσική παράσταση | Διάρκεια: 70’
Ένας Μύθος, πέντε γλώσσες, ένα αίμα, μία συλλογική μνήμη.
Ελλάδα, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία.
Το ποίημα «Του νεκρού αδερφού» γαλούχησε γενιές ολόκληρες των λαών της Βαλκανικής χερσονήσου. Υπάρχουν ποικίλες ονομασίες για το ποίημα αυτό: «Κωσταντής και Δοκίνα» στην Αλβανία, «Λαζάρ και Πετκάνα» στη Βουλγαρία, «Της Βόικας» στη Ρουμανία, «Η κόρη και τ’ αδέρφια της» στη Σερβία.
Η παράσταση είναι ένα διαβαλκανικό θέαμα, που περιλαμβάνει όλα τα γνωρίσματα της πολύπαθης χερσονήσου, το άγριο πάθος, την παγανιστική έξαρση, τη μανία για έρωτα και για θάνατο, τον απόλυτο θρήνο.
Συντελεστές
Σύλληψη /Σκηνοθεσία/ Διασκευή κειμένου: Εύη Σαρμή
Σύνθεση Πρωτότυπης μουσικής: Kostika Çollaku
Παίζουν: Μαρίτα Τσαλκιτζόγλου, Αλέξανδρος Ζαφειριάδης, Στελλίνα Βογιατζή, Αλέξανδρος Τωμαδάκης, Constantin Răileanu, Ιφιγένεια Παπούλη, Πελαγία Χατζηνικήτα, Μαρία Κονδυλίδου
**
Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
A’ Μέρος
21:00 | Today is Now, Ισπανία | ConClave Theater | Σωματικό θέατρο | Διάρκεια: 60’
Τέσσερις άνδρες μαλώνουν μεταξύ τους, καθοδηγούμενοι από μια ηλεκτρονική φωνή, για κάτι που φαίνεται να είναι, σύμφωνα με τα πρότυπα όλων, μια ονειρεμένη δουλειά.
Μια μάχη που σε οδηγεί να φτάσεις στα άκρα, πέρα από τα όριά σου, ακόμη και στη δολοφονία, για να επιβληθείς ως ηγέτης.
Τι σημαίνει να είσαι κυνηγός στον καπιταλιστικό κόσμο;
Πόσα είσαι διατεθειμένος να ρισκάρεις για να πετύχεις;
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Evangelos Lalos
Ερμηνεύουν: Nacho Benito, David Arévalo, Chemi Hitos, Mario Patrón
Β’ Μέρος
22:00 | Lust Call, Ελλάδα | Μουσική συναυλία | Διάρκεια: 60’
Οι Lust Call θα παρουσιάσουν πρωτότυπο μουσικό υλικό αντλώντας στοιχεία από τη soul, τη funk, την pop αλλά και από τα blues. Με τον Αποστόλη Παρασκευαΐδη στη φωνή και στο κοντραμπάσο, τον Έρικ Παναγόπουλο στην ηλεκτρική κιθάρα και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα, οι Lust Call θα παρουσιάσουν δικές τους συνθέσεις με φρέσκο ήχο και ξεσηκωτική ενέργεια.
23:00 | Third Eye Bizarre, Ελλάδα | Μουσική συναυλία | Διάρκεια: 45’
Οι Third Eye Bizarre παρουσιάζουν το πρωτότυπο υλικό τους που αποτελεί ένα μείγμα live hip hop, boom bap, steppah και drum&bass. Με τη χρήση samples ως βασικό στοιχείο της μουσικής τους ταυτότητας, οι Third Eye Bizarre θα κατακλύσουν το θέατρο της Ρεματιάς με τον αξεπέραστο ήχο τους.
**
Κυριακή 1 Αυγούστου 2021
17:00 | Ένα κουτάκι θέατρο | Ελεάννα Σταθοπούλου – Mind The Gap | Εργαστήριο για παιδιά | Διάρκεια: 150’
Σε αυτό το εργαστήριο θα ανακαλύψουμε πώς μπορούν μικρές χαρτόκουτες ή κουτιά παπουτσιών να αλλάξουν μορφή και να μετατραπούν σε θεατρικές σκηνές, κουκλοθέατρα και θέατρα σκιών. Κάθε παιδί φτιάχνει το δικό του κουτάκι- θέατρο και τις φιγούρες του. Μαζί με την απόλαυση της δημιουργίας, ανακυκλώνουμε υλικά με ευφάνταστο τρόπο.
Κάθε παιδί μπορεί να φέρει μαζί του ένα κουτί παπουτσιών και να το μεταμορφώσει σε έργο τέχνης.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 10 παιδιά. Δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6939169251
Συντονίζουν: Ελεάννα Σταθοπούλου, Αφροδίτη Παπαζαρκάδα
21:00 | Τα τραγούδια της πόλης από λιμάνι σε λιμάνι, Ελλάδα | Ancoretto Ensemble | Μουσική | Διάρκεια: 45’
Από τα Παράλια στον Πειραιά κι από την Κρήτη πίσω, η Θεοδώρα Αθανασίου κι ο Αλέξανδρος Κεντρής παίζουν με λάφτα, μπουλγαρί, κιθάρα και μπουζούκι ακολουθώντας τη μουσική διαδρομή…Το λαϊκό τραγούδι των πόλεων στις αρχές του 20ου αιώνα στον ελλαδικό χώρο, είναι ένα ιδιαίτερο κράμα με επιρροές τόσο από τη μουσική των Μικρασιατικών παραλίων, της Εγγύς Ανατολής, της ελληνικής υπαίθρου όσο και της ευρωπαϊκής καντάδας. Από λιμάνι σε λιμάνι, στην Ανατολική Μεσόγειο, οι άνθρωποι ταξιδεύουν τη μουσική μες στο χρόνο.
22:00 | Stringless, Ελλάδα | Μουσική συναυλία | Διάρκεια: 45’
Το γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS ασχολείται με τον ήχο που παράγει το ανθρώπινο σώμα, κατά κύριο λόγο η φωνή, αντικαθιστώντας όλα τα μουσικά όργανα. Η πολυφωνία είναι το ζητούμενο, σε τραγούδια που είναι ήδη έτσι δοσμένα, αλλά και σε απρόβλεπτα κομμάτια, έτσι ενορχηστρωμένα, ώστε να είναι ”κομμένα και ραμμένα” στα μέτρα των στριγγλών!
Οι Stringless είναι: Albena Koutova, Βασιλική Αλεξίου, Δωροθέα Μιχαήλ, Έλσα Μουρατίδου, Κατερίνα Μαυροφρύδου, Στέλλα Γιαλτζή
23:00 | Αlonisma, Ιταλία – Ελλάδα | East-west wanderings harmonies and grooves | Μουσική συναυλία | Διάρκεια: 45’
Alonisma σημαίνει να περιπλανιέσαι, να ταξιδεύεις χωρίς συγκεκριμένο σκοπό, από την Ιταλία στην Γαλλία, από τη Γαλλία στην Ελλάδα και από την Ελλάδα στην Τουρκία. Απρογραμμάτιστα ταξίδια έφεραν τον Andrea Romani σε επαφή με διαφορετικούς μουσικούς και με αυτόν τον αυθόρμητο τρόπο, ένα νέο σχήμα δημιουργήθηκε. Οι συνθέσεις και οι διασκευές είναι μια γέφυρα μεταξύ τζαζ και makam, μιας αποκλειστικά μεσανατολικής προσέγγισης στη μουσική. Οι ελεύθεροι αυτοσχεδιασμοί θεωρούνται εδώ «alonisma», ή αλλιώς «περιπλάνηση».
Οι Alonisma παρουσιάζουν ρεπερτόριο από το άλμπουμ «Cekirdek» και νέα τους τραγούδια σε ένα live που θα σας ταξιδέψει με guest τον εξαιρετικό πιανίστα Alexis Bajot-Nercessian από τη Γαλλία.
**
Απαραίτητη η επίδειξη δελτίου εισόδου, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από το viva.gr.
Ανάμεσα στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος θα μεσολαβεί διάλειμμα, κατά το οποίο οι θεατές θα πρέπει να αποχωρούν από το χώρο, ώστε το θέατρο να απολυμαίνεται για το δεύτερο μέρος.
Όσοι θεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν και τα δύο μέρη, θα πρέπει να έχουν προμηθευτεί δελτία εισόδου και για τα δύο.