Η Gallery Kourd επί της οδού Φαναριωτών & Κασσιανής 2, στο Λυκαβηττό, εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του εικαστικού Παγκράτη Παγκράτιδη με …
τίτλο “Φωτογραφία – PRIVATE VIEW – MILAN IMAGE ART FAIR”, την Πέμπτη 14η Απριλίου και ώρα 20:00,
Η έκθεση αυτή αποτελεί ένα δείγμα της δουλειάς που θα παρουσιασθεί στη φουάρ MILAN IMAGE ART FAIR – 12 έως 15 Μαΐου στο Μιλάνο και έτσι έχει προκύψει ο τίτλος της έκθεσης Private View.
(Δίνουμε την ευκαιρία στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει τα έργα του δημιουργού που θα εκτεθούν στο Μιλάνο καθώς και μέρος του συνολικού του έργου με πιο προσιτές τιμές).
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Η «MILAN IMAGE ART FAIR» είναι μια φουάρ αφιερωμένη στην φωτογραφία και στο video art και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ιταλία. Η επιλογή των καλλιτεχνών και των gallery έγινε από μια 5μελή επιτροπή των Fabio Castelli, Gigliola Foschi, Elio Grazioli, Roberto Mutti, Enrica Vigano.
Η επιμελήτρια της έκθεσης Δρ. Νίνα Κασσιανού, σημειώνει για το έργο του:
…Αυτό που διαχωρίζει τις φωτογραφίες του Παγκρατίδη από μια περιγραφική ωραιοποιημένη απεικόνιση του τοπίου είναι οι απροσδόκητες εκπλήξεις που δημιουργεί η ελεύθερη χρήση του φωτογραφικού μέσου, καθώς το χρώμα διαπερνά την ασπρόμαυρη τονικότητα της επιφάνειας των φωτογραφιών και οδηγεί σε μια άυλη χρονικά διάσταση της πραγματικότητας και είναι αυτό που μαγνητίζει άμεσα το βλέμμα του θεατή καλώντας τον να αντικρίσει τον κόσμο κάτω από διαφορετική οπτική και χρωματική συνθήκη…
Ο Παγκρατίδης ελευθερώνει τη φωτογραφία του από τη νατουραλιστική ρίζα της, από την περιγραφική εξιστόρηση της και την οδηγεί σε μια παράδοξη και πιο ονειρική διαδρομή που εξελίσσεται μεταξύ πραγματικών αναφορών και φανταστικών χρωματικών εξιδανικεύσεων.
Η καλλιτεχνική πορεία του Παγκρατίδη αναδεικνύει την παθιασμένη και απόλυτη σχέση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα σε αυτόν και το έργο του. Η φωτογραφία αποτελεί το μέσον του για να δομήσει ένα κόσμο πολύμορφο και πολύχρωμο, να εκφράσει στις δικές του επιθυμίες και συγκινήσεις και ταυτόχρονα να οδηγήσει τους θεατές να διεισδύσουν στα μυστικά του «χωρίς» όπως λέει, «να ζητάει ανταλλάγματα που πάντα του προσφέρονται, «και που» εύχεται «και αυτός να προσφέρει»….