Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη, συναυλία σπουδαστών του Εθνικού Ωδείου

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζει στο πλαίσιο του κύκλου Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη,…

Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη παρουσιάζει στο πλαίσιο του κύκλου «Παρασκευή στις 3: …

Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη», συναυλία μαθητών του Εθνικού Ωδείου την Παρασκευή 1η Μαρτίου στις 15.00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Leonard Bernstein I hate Music: A cycle of Five Kids Songs for Soprano and Piano
1. My Name is Barbara
2. Jupiter Has Seven Moons
3. I Hate Music
4. A Big Indian and a Little Indian
5. I\\’m a Person Too

Τραγούδι: Ελένη Κλάψη, πιάνο: Νίκος Τσαλίκης.

Benjamin Britten A Ceremony of Carols, Op.28: 1. Procession – 2. Wolcum Yole! – 3. There is no Rose – 4a. That yonge child (σόλο Αγγέλα-Μαρία Μπίτση) – 4b. Balulalow (σόλο Νάντια Σαμαρά) – 5. As dew in Aprille – 6. This little Babe
Benjamin Britten Three-Two part song No.2: The Rainbow
Benjamin Britten A Ceremony of Carols, Op.28: 8. Spring Carol – 9. Deo Gracias
Φωνητικό σύνολο Index Animi:  Ελένη Κλάψη, Νάντια Σαμαρά, Πένυ Δεληγιάννη, Αγγέλα-Μαρία Μπίτση και Ευτυχία Μόσχου, μουσική διεύθυνση: Άννα-Μαρία Καρκανιά, πιάνο: Σοφία Μοσχογιάννη.

Samuel Barber Knoxville: Summer of 1915, Op.24
Τραγούδι: Πένυ Δεληγιάννη, πιάνο: Νίκος Τσαλίκης.

Βιογραφικά σημειώματα

Νίκος Τσαλίκης: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό πιάνο με την Νέλλη Σεμιτέκολο και ανώτερα θεωρητικά με τον Κωνσταντίνο Νόνη. Συνέχισε τις σπουδές του στο πιάνο στην ανώτατη μουσική ακαδημία ” Folkwang Hochschule” στο Essen της Γερμανίας στην τάξη της Cathenine Vickers. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσική δωματίου και ειδικότερα στη συνοδεία Lied (Liedgestalltung) στην ανώτατη μουσική ακαδημία του Detmold της Γερμανίας με τον καθηγητή Rainer Weber. Επίσης μελέτησε κοντά στους Bernhard Ebert και Julia Madatova στο Ανόβερο της Γερμανίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιανιστικής εκτέλεσης και συνοδείας τραγουδιού με διεθνούς φήμης μουσικούς όπως Dietrich Fischer Dieskau, Leon Fleischer ,Konstantin και JuliaGanev κ.α.

Στις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες περιλαμβάνονται πολυάριθμες εμφανίσεις και συμμετοχές σε βραδιές τραγουδιού/ Liederabende και συνόλων μουσικής δωματίου, σε φεστιβάλ κλασικής μουσικής, παραγωγές όπερας, χορού, θεάτρου, χορωδίας και σύγχρονης μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Ελβετία, Αίγυπτο, Τουρκία). Εργάζεται επίσης ως προετοιμαστής /συνοδός με λυρικούς καλλιτέχνες και σπουδαστές τραγουδιού, και έχει δώσει σεμινάρια για νέους πιανίστες πάνω στη προσέγγιση του Lied και συνοδείας τραγουδιστών μεταξύ άλλων και στο Ιόνιο πανεπιστήμιο μουσικών σπουδών στην Κέρκυρα.
Σοφία Μοσχογιάννη: Γεννήθηκε στην Ελευσίνα. Ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου με την καθηγήτρια Σμάρω Γρίβα-Χατζηδάκη και στη συνέχεια σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στην τάξη της καθηγήτριας Μαρίας Μαλικούτη. Αποφοίτησε τον Ιανουάριο του 2002 με Δίπλωμα Πιάνου, με τον βαθμό Άριστα Παμψηφεί και δεύτερο βραβείο. Το 2004, ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό τμήμα του Εθνικού Ωδείου στην Τεχνική και Ερμηνεία του Πιάνου υπό την επίβλεψη της διακεκριμένης πιανίστα Ναταλίας Μιχαηλίδου. Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια πιάνου, Παιδαγωγικής του Πιάνου, Πιανιστικής Συνοδείας Lied, Διεύθυνσης Χορωδίας κ.α. Στις δραστηριότητές της συμπεριλαμβάνονται συνεργασίες με διάφορα μουσικά σύνολα, καθώς και με την διακεκριμένη πιανίστα Τίνα Μαλικούτη παρουσιάζοντας έργα για δύο πιάνα. Από το 2010 είναι μέλος του κουιντέτου πνευστών και πιάνου “Avra Anima” με κλασσικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, συνεργάζεται  με την πιανίστα Κατερίνα Δεληγιαννίδου σε έργα για δύο πιάνα, και από το 2012 με το γυναικείο σύνολο “Index Animi” υπό την διεύθυνση και διδασκαλία της καθηγήτριας Άννα-Μαρίας Καρκανιά. Είναι καθηγήτρια πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από το 2010.


Άννα-Μαρία Καρκανιά:
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και κλασικό τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο απ\\’ όπου έλαβε το δίπλωμα μονωδίας με βαθμό Άριστα Παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια  (master classes σε opera-lied, early music, musical, τεχνική Alexander) στην Αθήνα, στη Σκωτία (University of St Andrews) και στο Λονδίνο (Royal Academy), μεταξύ άλλων με τους καθηγητές C. Savino, Laura Sarti, Paul Farrington, Mary Hammond, David Roblow, Michael Chance και James Lockhart. Έλαβε μέρος στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για την Υγεία της Φωνής (PEVOC) στο Groningen της Ολλανδίας (2007).  Συμμετείχε στα workshops “The Art of Breathing” με την Kristin Linklater, “Complete Vocal Technique for All Styles of Music and Speech” με την Cathrine Sadolin και τη μέθοδο Jo Estill E.V.T.S (Royal Academy του Λονδίνου).

Από το 1995 μέχρι σήμερα, διδάσκει μονωδία στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, ενώ παράλληλα ίδρυσε και διήθυνε την παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου για 10 χρόνια, συμμετέχοντας σε πολυάριθμες εκδηλώσεις. Ως σολίστ, έχει δώσει ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού (αίθουσα Φ.Σ Παρνασσός, πολιτιστικό κέντρο Χολαργού, Πολωνική καθολική εκκλησία, καθολική εκκλησία του Αγίου Παύλου)  και το εξωτερικό, με τα έργα «Το Παιδί και τα Μάγια» του Ravel και «Μαγεμένος Αυλός». Υπήρξε μέλος του συνόλου “Athens Baroque Kollegium”(1995-2001) συμμετέχοντας σε συναυλίες προκλασικής μουσικής.

Πένυ Δεληγιάννη, σοπράνο: Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο, κλασική κιθάρα και μονωδία με την Άννα-Μαρία Καρκανιά στον Εθνικό Ωδείο, απ’ όπου πήρε το Δίπλωμά της με Άριστα και Α’ Βραβείο. Από το 2008 συνεργάζεται με τη χορωδία του Εθνικού Ωδείου, ως χορωδός σε πολυάριθμες συναυλίες και ως σολίστ σε έργα Bach, Haydn, Schubert (Λειτουργία σε Σολ Μείζονα) και Rossini (Petite messe solennelle), μεταξύ άλλων, υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Κλάψη, και με τη μουσικοθεατρική ομάδα «Bitchy D» σε διάφορες παραγωγές θεάτρου και όπερας, με τελευταία την παράσταση «Όταν το τηλέφωνο χτυπά» βασισμένη στην όπερα «The Telephone» του  G.Menotti, όπου ερμήνευσε το ρόλο της Lucy. Συνεργάζεται, επίσης, με την ομάδα «Oper(O)», τους «Opera Chaotique» και το φωνητικό σύνολο «8tetto». Έχει συμμετάσχει ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια με τον Laurent Pillot, Casting Director του Ευρωπαϊκού Κέντρoυ  Όπερας, και τη Ζανέτ Πηλού.
Ελένη Κλάψη, σοπράνο: Γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και σύστημα Orff στα πέντε της, λόγω των μουσικών ερεθισμάτων που είχε από τον πατέρα της. Υπήρξε μέλος της Παιδικής Χορωδίας του Εθνικού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση της Άννας-Μαρίας Καρκανιά και συμμετείχε σε αρκετές εκδηλώσεις, όπως στο μιούζικαλ «Oliver Twist» όπου είχε και σολιστικό ρόλο. Επίσης ήταν μέλος της χορωδίας του σχολείου της, «Η Ελληνική Παιδεία». Με τη χορωδία του Εθνικού Ωδείου υπό τη διεύθυνση του Σπύρου Κλάψη, από το 2005, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Ηρώδειο, στη Λυρική Σκηνή, στο Μουσείο Μπενάκη κ.α., καθώς και στο Φεστιβάλ Αιγαίου, σε διεύθυνση του P.Tiboris. Έχει συμμετάσχει σε φωνητικά σύνολα, σε διεύθυνση Χ. Παρασκευόπουλου, Ν. Ροδίτη και Ν. Μελβάνη. Σήμερα παρακολουθεί μαθήματα Μονωδίας με την κα Άννα-Μαρία Καρκανιά στο Εθνικό Ωδείο.

Index Animi: Το γυναικείο φωνητικό σύνολο Index Animi έχει ως σκοπό να μελετήσει και να παρουσιάσει έργα για φωνητικά σύνολα από διαφορετικές περιόδους της μουσικής. Αποτελείται από μαθήτριες της Άννας-Μαρίας Καρκανιά, οι οποίες είναι οι Ελένη Κλάψη, Νάντια Σαμαρά, Πένυ Δεληγιάννη (σοπράνο), Αγγέλα-Μαρία Μπίτση και Ευτυχία Μόσχου (μέτζo-σοπράνο). Σε αυτή την πρώτη τους εμφάνιση ερμηνεύουν μουσική του Βenjamin Britten.

Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου

8.3  Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού-Αργυρούπολης “Γιώργος Μιχαλακέας”
22.3 Εθνικό Ωδείο Χαλανδρίου
29.3 Εθνικό Ωδείο Πολυγώνου
5.4  Ωδείο Kodaly
12.4 Παναρμόνιο Ωδείο
19.4 Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου
17.5  Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων
24.5 Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης
31.5 Εθνικό Ωδείο Κεντρικό
7.6 Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ