Οι συναυλίες στη Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής με τίτλο «Παρασκευή στις 3: Συναυλίες στη Βιβλιοθήκη» συνεχίζονται, με το Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου.
Η επόμενη συναυλία, θα δοθεί την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 στις 15.00.
Συμμετέχουν:
Αντώνης Νιαστίτης, Παναγιώτης Σχοινάς, Αιμιλία Τσιμιδάκη, Νίκος Χαλβαντζής
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Συμμετέχει τιμής ένεκεν ο σολίστ Δημήτρης Κούκος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Bach, J.S. : 2η παρτίτα – Allemande
Mozart, W.A. : Concerto no. 3, III μέρος
Βιολί: Χαλβαντζής Νίκος, συνοδεία στο πιάνο: Μίσου Έβελυν
Astor Piazzolla : Milonga del angel
Κιθάρα: Νιαστίτης Αντώνης
Bellini, V. : eccomi… oh! quante volte (I Capuleti e I Montecchi)
Mozart, W.A. : Ach, ich fühl’s, es ist verschwunden (Die Zauberflöte)
Puccini, G. : Sì, mi chiamano Mimì (La bohème)
Καλομοίρης, Μ. : «Μυσιργιώτισσα»
Καλομοίρης, Μ. : «Τρεις κοπέλες λυγερές» Τραγούδι: Τσιμιδάκη Αιμιλία, συνοδεία στο πιάνο : Βασίλης Τριανταφυλλίδης
Καλομοίρης, Μ. : «Πρελούδιο για πιάνο Νο. 4»
Καλομοίρης, Μ. : «Για τα ελληνόπουλα σειρά Α’ Nο. 2» Debussy, C. : Petite suite a quatre mains :
1. en bateau
2.
cortege
3.
menuet
4.
ballet
Brahms, J. : Ουγγρικός χορός Νο. 4
Brahms, J. : Ουγγρικός χορός Nο. 5
Πιάνο: Σχοινάς Παναγιώτης – Συμμετέχει τιμής ένεκεν ο σολίστ Δημήτρης Κούκος (στα έργα Debussy & Brahms)
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ
Ο Νίκος Χαλβαντζής γεννήθηκε το 1988 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική σε ηλικία 6 ετών. Πτυχιούχος του Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου με καθηγητή τον Παναγιώτη Νίκολη. και απόφοιτος της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εκτός από τις σπουδές του στην κλασική μουσική, από 2006 είναι μέλος του αγγλόφωνου alternative rock σχήματος XЯÆŸI, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε ένα μεγάλο αριθμό ζωντανών εμφανίσεων, ηχογραφήσεων, πολιτιστικών εκδηλώσεων και μουσικών διαγωνισμών
Ο Αντώνης Νιαστίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1985. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Βασίλη Τιγγιρίδη στο Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου μέχρι τον Ιανουάριο του 2013 που πήρε το Δίπλωμα Σολίστ. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με καθηγητές όπως Νίκος Παναγιωτίδης, David Russell, Benjamin Verdery, Γιάννης Πετρίδης κ.α. Έχει σπουδάσει Πληροφορική στο ΑΤΕΙ Αθήνας και ασχολείται με τη μοντέρνα κιθάρα αλλά και με τη τεχνολογία ήχου.
Η Αιμιλία Τσιμιδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Σε ηλικία έξι ετών, ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Παλαιού Φαλήρου με την καθηγήτρια Μαρία Λεοντιάδου. Από το 1999 συμμετείχε στην παιδική χορωδία του Μανώλη Καλομοίρη με μαέστρο το Νίκο Βασιλείου και αργότερα το Νίκο Μαλλιάρα. Συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις με τη χορωδία στο Ηρώδειο, στο Θέατρο Ολύμπια, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε άλλες εμφανίσεις. Έξι χρόνια μετά ξεκίνησε μονωδία με την καθηγήτρια Βάσω Θεοχάρους και μετά το θάνατό της συνέχισε τις σπουδές της με την καθηγήτρια Ελένη Σταμίδου. Βρίσκεται στην τάξη πτυχίου στο πιάνο και δεξιοτεχνίας στη μονωδία. Από το 2011 διδάσκει στην παιδική χορωδία του Εθνικού Ωδείου Π.Φαλήρου. Το Μάρτιο του 2013 μετά από ακρόαση έγινε δεκτή στην χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Eίναι φοιτήτρια στο τμήμα Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.
Ο Παναγιώτης Σχοινάς γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κάλυμνο. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 2005 στο Εθνικό Ωδείο Π. Φαλήρου με την καθηγήτρια πιάνου Μαρία Λεοντιάδου. Το 2010 απέσπασε το Β΄ βραβείο στον 24ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Χ.Ο.Ν. στη β΄ κατηγορία. Τον Ιανουάριο του 2012 πήρε το πτυχίο Ειδικού Αρμονίας με Άριστα (10) με καθηγητή το Δημήτριο Κούκο. Σήμερα, συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές στην τάξη Αντίστιξης και της Δεξιοτεχνίας στο πιάνο. Παράλληλα, ασχολείται με τη σύνθεση και έχει γράψει κομμάτια για σόλο πιάνο και για μουσική δωματίου. Ταυτόχρονα, σπουδάζει Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Πατρών και συμμετέχει στην Πανεπιστημιακή Χορωδία.
Επόμενες Προγραμματισμένες Συναυλίες του Κύκλου
17.5 Εθνικό Ωδείο Βριλησσίων
24.5 Ωδείο Κέντρο Τεχνών Ακρόπολης
31.5 Εθνικό Ωδείο Κεντρικό
7.6 Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου