Μετά από τρεις sold out σεζόν με τη μουσική παράσταση Paris-Istanbul, επιβιβαζόμαστε φέτος για 4η συνεχή χρονιά στο διάσημο τρένο Orient Express για να συνεχίσουμε το μυθικό ταξίδι με αφετηρία το Gare de l’ Est του κοσμοπολίτικου Παρισιού και προορισμό αυτή τη φορά τη μακρινή Βαγδάτη. Καινούργια τραγούδια και μουσικές από τη δεκαετία του ΄30 ως και τη δεκαετία του ΄70, με στάσεις στις πόλεις που διέσχιζε το μυθικό τρένο στην Ευρώπη, από το πολύβουο Παρίσι στο ανήσυχο Βερολίνο, τη ρομαντική Βενετία και τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι και το Βελιγράδι, τη νεοκλασική Αθήνα ως τη μελωδική Σόφια.
Μετά από ένα ταξίδι 2.740 χιλιομέτρων φτάνουμε στην αισθαντική Κωνσταντινούπολη των κατασκόπων και των εμιγκρέδων, αναπαυόμαστε για λίγο στο Pera Palace κι από εκεί με καραβάκι περνάμε τον Βόσπορο και πατάμε το πόδι μας στην ασιατική ακτή. Το Τaurus Express, το θρυλικό τρένο, μας περιμένει στον σταθμό του Haydarpasa για να μας ταξιδέψει στις χίλιες και μία νύχτες της μαγεμένης Ανατολής, ως τη Βαγδάτη. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό τοπίων, ανθρώπων και πολιτισμών ξεδιπλώνεται μέσα από απρόσμενες μουσικές ιστορίες από τη Σμύρνη, τα Άδανα και το Εσκί Σεχίρ, τη Δαμασκό και το Χαλέπι στη Συρία, τη Χάιφα, τη Βηρυτό στον Λίβανο, το Κάιρο στην Αίγυπτο, την Τεχεράνη στο Ιράν, τον Ευφράτη Ποταμό και τη Μοσούλη ως τη Βαγδάτη, στο Ιράκ.
Edith Piaf, Charles Aznavour, Maurice Chevalier, Tino Rossi, Kurt Weill, Nino Rota αλλά και Αττίκ, Γιαννίδης, Τσιτσάνης, Ξαρχάκος, Μουζάκης, Χατζηχρήστος, Verka Siderova, Fairouz και το αστέρι της Ανατολής Umm Kulthum, είναι μόνο μερικές από τις προσωπικότητες που θα συναντήσουμε στη διαδρομή.
Επί σκηνής, η Αθηνά Ρούτση εντυπωσιάζει με την εκφραστική της φωνή και το πολύγλωσσο τραγούδι, η Άλκηστις Ραυτοπούλου στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις ενώ ο Φώτης Μυλωνάς εναλλάσσει με εκπληκτική δεξιοτεχνία τα πνευστά, την κιθάρα και το μαντολίνο. Τρεις ταλαντούχοι καλλιτέχνες «κλείνουν το μάτι» σε αγαπημένες διαχρονικές μελωδίες, διασκευάζουν, διασκεδάζουν και μας καλούν να συνταξιδέψουμε στην πιο ενδιαφέρουσα μουσική διαδρομή του 20ου αιώνα.