Ένα ερωτικό πάθος που ξεπερνά τη λογική. Σε αυτό το μυθιστόρημα με τίτλο «Αυτή η γλυκιά αρρώστια» η Πατρίτσια Χάισμιθ (Patricia Highsmith) με τον μοναδικό της, αξεπέραστο τρόπο, πλάθει ένα σύνθετο ψυχολογικό θρίλερ.
Ο Ντέιβιντ είναι ένας ήσυχος άνθρωπος. Δουλεύει σκληρά όλη την εβδοµάδα και κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτεται τη βαριά άρρωστη µητέρα του – ή τουλάχιστον έτσι νοµίζουν οι γύρω του. Η σπιτονοικοκυρά του ανησυχεί αν θα βρεθεί γυναίκα αντάξιά του, όπως άλλωστε και η αφελής συγκάτοικός του Έφι, καθώς και ο φίλος του ο Γουές, αλλά όλοι τους αγνοούν ότι ο Ντέιβιντ έχει ήδη βρει την τέλεια γυναίκα, την Άναµπελ. Αγνοούν ότι ο Ντέιβιντ κάθε Σαββατοκύριακο, αντί για την άρρωστη µητέρα του, επισκέπτεται µόνος τη ζεστή φωλιά που έχει ετοιµάσει για να στεγάσουν τον έρωτά τους µε την Άναµπελ στη Νέα Αγγλία. Αγνοούν την Κατάσταση: ότι η Άναµπελ αρνείται να επισκεφτεί αυτό το σπίτι, γιατί είναι ήδη παντρεµένη µε κάποιον άλλο και έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Ένα ελάσσονος σηµασίας εµπόδιο για τον Ντέιβιντ, πράγµα για το οποίο όµως θα πρέπει να πείσει και την Άναµπελ…
Πατρίτσια Χάισμιθ
Η Πατρίτσια Χάισμιθ (Patricia Highsmith) γεννήθηκε το 1921 στο Τέξας. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη. Αφού σπούδασε στο κολέγιο Μπάρναρντ αγγλικά, λατινικά και ελληνικά, ταξίδεψε στην Ευρώπη, όπου πέρασε και το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της. Το πρώτο της βιβλίο Ξένοι στο τρένο εκδόθηκε το 1950 και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Το βιβλίο μεταφέρθηκε στο σινεμά από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. Εξέδωσε είκοσι μυθιστορήματα και εφτά συλλογές διηγημάτων. Τιμήθηκε με το Grand Prix αστυνομικής λογοτεχνίας, το Edgar Allan Poe Award, το O. Henry Memorial Award και το Silver Dagger. Πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου του 1995 στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Πολλά έργα της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της Αυτή η γλυκιά αρρώστια, Κάρολ.