Τα «Τέρατα των Θαλασσών», η θεατρική διασκευή των βιβλίων «Πράκτορες του Πλανήτη», είναι μία σύγχρονη ιστορία δράσης με πρωταγωνιστές παιδιά από όλο τον κόσμο που παίρνουν μέρος σε πρακτορικές αποστολές ενάντια στα σχέδια του πανούργου Ιβάν φον Βαμπάουερ, των αηδιαστικών συνεργατών και Τεράτων του!

Μία πρωτότυπη ελληνική δημιουργία (κείμενα, μουσική, σχέδια, animation & design) με σκηνοθεσία που βασίζεται σε μεγάλο μέρος της στη διάδραση των ηθοποιών με animation αλλά και με το κοινό.

Οι χαρακτήρες των βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη με την εξαιρετική εικονογράφηση του Στέφανου Κολτσιδόπουλου ζωντανεύουν στη θεατρική σκηνή σε ένα έργο που καθηλώνει τους θεατές με τα σύγχρονα σκηνικά, προσεγμένα κοστούμια και τις πρωτότυπες μουσικές / τραγούδια που θα παρασύρουν και θα ξεσηκώσουν τους μικρούς θεατές.

Μια αεικίνητη ομάδα νέων ηθοποιών ηλεκτρίζει τη σκηνή με τη δημιουργικότητά, το κέφι και την άμεση επικοινωνία της με την πλατεία, μέσα από διαδραστικά τρικ με τα παιδιά!

Η περιπέτεια επί σκηνής

Οι Πράκτορες Ιάσονας, Ανίτα, Μαρί Λουίζ και Μπεν καλούνται να συμμετέχουν σε μία άκρως απόρρητη αποστολή διάσωσης των θαλασσών. Ο κάκιστος Ιβάν Φον Βαμπάουερ, γνώριμος εχθρός των Πρακτόρων και της Περιβαλλοντοπόλ, έχει στρατολογήσει τα τέρατά του Ψαροσκούπα, Σουπάρα Πλαστικών και το Φάντασμα και συντονίζει την απεχθή επιχείρησή του από το υποβρύχιο παλάτι του στην Εύβοια.

Αυτή τη φορά, οι Πράκτορες καλούνται να σώσουν το προστατευμένο θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου από τα σατανικά ρυπογόνα σχέδια του Ιβάν.

Θα καταφέρουν οι Πράκτορες να εμποδίσουν τον Ιβάν να καταστρέψει το θαλάσσιο πάρκο; Θα φέρουν σε πέρας μία τόσο δύσκολη αποστολή με εχθρούς τα αηδιαστικά τέρατα του Ιβάν;

Εκπαίδευση μέσα από τη διασκέδαση

Η πλοκή της παράστασης βασίζεται σε ένα από τα βραβευμένα και bestseller βιβλία της σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη» που έχει συνεπάρει τα παιδιά [«Γίνε Πράκτορας του Πλανήτη» (Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου Γνώσεων 2015), «Πράκτορες του Πλανήτη: Η Εκδίκηση του Πουφ» (εκδ. 2016), «Πράκτορες του Πλανήτη: Τα Τέρατα των Ωκεανών» (2017), «Πράκτορες του Πλανήτη: Πιράνχας στη Στεριά» (2018), «Πράκτορες του Πλανήτη: Η Απαγωγή της Δ» (2020)] και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Το έργο που πρέπει να δούνε όλα τα παιδιά για να αντιληφθούν το πολύπλευρο πρόβλημα της κλιματικής κρίσης και των κινδύνων που απειλούν τη θάλασσά μας, αλλά και την σημασία της ενεργοποίησης του καθενός μας, όσο μεγάλοι ή μικροί και αν είμαστε για να τα αντιμετωπίσουμε!

Το έργο ενσωματώνει την πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία της οργάνωσης Πράκτορες του Πλανήτη, που υλοποιεί βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης εδώ και 15 χρόνια και προσφέρει προγράμματα σε σχολεία, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, ενταγμένα και στα εργαστήρια δεξιοτήτων του κράτους, ενώ έχει συνεργαστεί με ποικίλους φορείς, εταιρείες και δήμους για τον σχεδιασμό και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων.

Συντελεστές

Κείμενα: Ελένη Ανδρεάδη, Άγγελος Κλωνάρης, Παύλος Μητσόπουλος
Στίχοι: Παύλος Μητσόπουλος, Άγγελος Κλωνάρης
Στίχοι «Τρεις Λέξεις Μόνο» (Το αυθεντικό τραγούδι “Τρεις λέξεις μόνο” γράφτηκε και ερμηνεύτηκε από το συγκρότημα “Νέα Τάξη Πραγμάτων” για λογαριασμό των Πρακτόρων του Πλανήτη): Χρήστος Λάγνης Πανοηλίας
Σκηνοθεσία: Άγγελος Κλωνάρης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Γεωργαντά
Μουσική: Θοδωρής Παπαδημητρίου
Χορογραφίες: Αλέξανδρος Κεϊβάναη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μαγδαληνή Σίγα
Βοηθός ενδυματολόγου: Νίκος Μηνάς
Εικονογράφηση: Στέφανος Κολτσιδόπουλος
Video Animation: Παναγιώτης Πέτρου
Sound Design: Χρήστος Γούσιος, Ενές Αχμέτ Κεχαγιά
Γραφικά Αφίσες Print: Ρέα Δουφέκα

Διανομή (παίζουν και τραγουδούν)

Ανίτα: Κωνσταντίνα Δαούτη
Μαρί Λουίζ: Μαριλένα Λιακοπούλου
Ιάσονας: Ιωάννης Μυστακίδης
Μπεν: Δημήτρης Παπαλάμπρος
Μαθητευόμενος Πράκτορας: Χριστίνα Μπακαστάθη
Γκλουκ Γκλουκ: Στεφανία Γώγου
κι ο Συμεών Τσακίρης στο ρόλο του Ιβάν φον Βαμπάουερ

Στον ψηφιακό χαρακτήρα του Ωμέγα τη φωνή του δίνει ο Άγγελος Κλωνάρης
Στον ψηφιακό χαρακτήρα Δύναμη Δέλτα τη φωνή της δίνει η Ιωάννα Γεωργαντά

Διάρκεια: 90 λεπτά (με διάλειμμα)

Το έργο είναι κατάλληλο για παιδιά 4-12 ετών
Εισιτήρια πληρώνουν (κι έχουν θέση) παιδιά από 2 ετών