Πρόσκληση Συμμετοχής στο Video Art Μηδέν

Το Video Art Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν τις συμμετοχές τους για τις επόμενες εκδηλώσεις και συνεργασίες του Μηδέν.

Η πρόσκληση δεν έχει θεματικό ή μορφολογικό περιορισμό, αλλά στο πλαίσιο της επόμενης διοργάνωσης η ομάδα του Μηδέν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τις υποκατηγορίες: εικαστικό βίντεο, video-performance, video-dance, animation, πειραματικό μουσικό βίντεο, μέσα από μια εικαστική πάντα ματιά.

Το Video Art Μηδέν απευθύνει ειδική πρόσκληση για τα παρακάτω θεματικά αφιερώματα:

-μια ενότητα αφιερωμένη στην Οφηλία.

-μια ενότητα με θέμα “Safe Mode”, η οποία θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με το TILT platform. Το TILT Platform είναι μια πλατφόρμα δημιουργών (καλλιτεχνών, ερευνητών και θεωρητικών), η οποία δημιουργεί και παρουσιάζει καλλιτεχνικά έργα, επιμελείται και διοργανώνει εκθέσεις, διερευνά και παρεμβαίνει στο δημόσιο χώρο και στο διαδίκτυο και λειτουργεί ως ανοικτός τόπος εικαστικής έρευνας.

-μια ενότητα με θέμα “Πρωτοσέλιδα/Frontpage”, η οποία θα παρουσιαστεί σε συνεργασία με την επιμελήτρια Εύα Μαραγκάκη (AxionArt) και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επικοινωνίας (ECI). Η ομώνυμη έκθεση προγραμματίζεται για την άνοιξη του 2020 στην Αθήνα. Για το συγκεκριμένο project θα επιλεγούν έργα video art που χρησιμοποιούν δημιουργικά ως πρώτη ύλη την έννοια του πρωτοσέλιδου και της επικαιρότητας, τόσο στα έντυπα όσο και στα ηλεκτρονικά μέσα.

-μια ενότητα αφιερωμένη στην ιστορία, και ειδικότερα στο ξεκίνημα, της ελληνικής βιντεοτέχνης, όπου καλούνται εικαστικοί καλλιτέχνες που ασχολήθηκαν με το βίντεο από τη δεκαετία του ’80 και του ’90 να στείλουν τα πρώτα τους βίντεο ή καταγραφές βιντεο-εγκαταστάσεων ή καταγραφές performance. Επιμελητές και ερευνητές που επιθυμούν να συνεργαστούν για αυτό το αφιέρωμα είναι ευπρόσδεκτοι και καλούνται να επικοινωνήσουν με τη διοργάνωση του Μηδέν στέλνοντας τις προτάσεις τους.

Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 30 Νοεμβρίου 2019.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής. Η πρόσκληση συμμετοχής απευθύνεται σε όλους τους δημιουργούς (άτομα, ομάδες ή οργανισμούς) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ