Το διεθνές Φεστιβάλ Ήχου/Βίντεο/ Φιλμ & Πειραματικής Περφόρμανς Strangloscope στα πλαίσια της δέκατης διοργάνωσης του κάνει φέτος ένα ειδικό αφιέρωμα, προσκαλώντας σημαντικούς επιμελητές, διεθνή φεστιβάλ και πλατφόρμες προώθησης της βιντεοτέχνης απ’ όλο τον κόσμο.
Για αυτή την διεθνή συνάντηση το Μηδέν ετοίμασε την ενότητα ” Space to communicate! – Thinking ironically on the concept of Territorialities” σε επιμέλεια της Μαργαρίτας Σταυράκη. Επιλέχθηκαν 8 έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, σε ένα πρόγραμμα διάρκειας 30′ λεπτών.
Το θεματικό πλαίσιο της ενότητας εστιάζει στην χρήση του χώρου, ως πεδίου επικοινωνίας, προσέγγισης, αλλά και κατοχής. Στην ενότητα παρουσιάζονται μια σειρά από διαφορετικές αναγνώσεις του χώρου, αλλά και των σχέσεων που αναπτύσσονται σε αυτόν.
Συμμετέχοντες καλλιτέχνες/έργα:
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
1. Αγγέλα Μανδηλάρη, The Imaginative Space of Dance, Λονδίνο 2003
2. Παναγιώτης Βούλγαρης, Vessels , Ελλάδα 2012
3. Άννα Βασόφ, Time Travel, Ελλάδα 2017
4. Εύη Στάμου, Overexposed, Ελλάδα 2015
5. Αγγελική Μπόζου, Superm’s diary-Chapter 03: You and I, Ελλάδα 2015
6. Άννα Βασόφ, Aiming, Ελλάδα 2015
7. Αθηνά Σούλη & Σταύρος Συμεωνίδης, The Multiself project, Ελλάδα 2014
8. Μαρίλια Χρυσοσπάθη, Bolsa de Arena, Ελλάδα & Ουρουγουάη 2014
Το φεστιβάλ Strangloscope θα διαρκέσει από τις 8-13 Νοεμβρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες και ολόκληρο το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο https://www.facebook.com/Strangloscope-649429495138093/
Το φεστιβάλ Video Art Μηδέν
Το Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός με διεθνή δράση για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα Ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.
Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς στο εξωτερικό, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις πιο επιτυχημένες και ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Δημιούργησε ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.
Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και έχουν φιλοξενηθεί σε σημαντικά φεστιβάλ και μουσεία του εξωτερικού.
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου & Μαργαρίτα Σταυράκη