Η πρώτη εβδομάδα του κύκλου «Ραντεβού με το Σώμα» πέρασε, γεμάτη χορό, συναντήσεις «σωματικούς διαλόγους Αθηναίων» σαν μια σύγχρονη μορφή της Αγοράς ή ακόμη και του Γαλλικού Σπιτιού του χορού. Από τις 12 μέχρι τις 16 Οκτωβρίου στο Βρυσάκι φιλοξενούνται 4 ομάδες χορού και χοροθεάτρου, που αύριο το όνομά τους θα ψιθυρίζουμε.
Η δεύτερη εβδομάδα: Τετάρτη 12 – Κυριακή 16 Οκτωβρίου
Ομάδα Έλενας Σταυροπούλου, «Οnce upon a space…»
Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 20:00
Jukstapoz Dance Theatre (12/10) «Το-get-her »/Jukstapoz + Red Thread Movement (13/10)
Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:00
Video στο Utube
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Μarotte, «ΗIndurch»
Παρασκευή 14, Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21:00
Void, «Fragments»
Παρασκευή 14, Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 22:30
Refuse dump/video VOID Company
Συνεργασία με Μ.Κ.Ο
Red Thread Movement & Jukstapoz Dance Theatre (Παγκόσμια Μ.Κ.Ο ενάντια στο trafficking)
Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:00
Σεμινάριο Σύγχρονου Χορού Meta-Morphosis Dance Company
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 στις 16:00-19:00
Performances
Oμάδα Έλενας Σταυροπούλου, «Once upon a space…»
Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 20:00
H performance πραγματεύεται τον αέναο κύκλο της ζωής και του θανάτου, του έρωτα και της δημιουργίας. Είναι μια ωδή στο θαύμα της ύπαρξης, κοιτάζοντας στα μάτια την εναλλαγή της κοσμικής ουσίας.
Συντελεστές: Έλενα Σταυροπούλου, Αγγέλικα Σταυροπούλου, Τάσος Καραχάλιος, Παναγιώτης Σερελέας
Ο Τάσος Καραχάλιος αποφοίτησε με άριστα από την Κ.Σ.Ο.Τ. και από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με τον Jan Fabre («Τroubleyn»), την Αγγελική Στελλάτου, τον Κωνσταντίνο Ρήγο (χοροθέατρο Οκτάνα), τον Δημήτρη Παπαϊωάννου, την Αποστολία Παπαδαμάκη (“Quasistellar”) κ.α. Το καλοκαίρι του 2005 συμμετείχε στο πρόγραμμα «danceWEB» του ImPulsTanz Festival στη Βιέννη ως υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση. Παράλληλα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές του με θέμα «κινητική και δημιουργική μάθηση». Έχει διδάξει σύγχρονο χορό σε χορευτές και ηθοποιούς, και χορογραφία και σύνθεση στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η Έλενα Σταυροπούλου αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστρικής Τέχνης το 2007 και έκτοτε με υποτροφία του Ι.Κ.Υ απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Performance από το London Contemporary School of Dance (The Place). Eίναι μέλος της Jamsin Vardimon Dance Company-London από 2007 και έχει συνεργαστεί με την Hellenic Dance Company κα την Τζένη Αργυρίου.
Η Αγγέλικα Σταυροπούλου αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή ”Αρχή” της Νέλλης Καρρά. Είναι ιδρυτικό μέλος στης θεατρικής ομάδας Cheek-bones, η οποία κέρδισε το Α’ Βραβείο στο ‘Βob Theatre Festival’ το Μάη του 2010, στο Θέατρο ‘Χώρα’, με την παράσταση ”Το αγόρι που κλώτσαγε”.
Jukstapoz Dance Theatre, «To-get-her»
Η 2η παράσταση γίνεται σε συνεργασία με τη M.K.O Red Thread Movement
Τετάρτη 12 & Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στις 22:00
Μελετώντας ένα κλασσικό ζευγάρι από το μυθολογικό παρελθόν, η Jukstapoz Dance Theatre, βυθίζεται στη στιγμή όπου ο Θησέας κλέβει την Αριάδνη και αναζητά τη σύνδεση της σχέσης τους με το παρόν. Επιστροφή στον μύθο, από δύο χορευτές υψηλής τεχνικής και αισθητικής. Στα θεάματά τους απολαυστικά αποτυπώνεται η πολύτιμη εμπειρία τους δίπλα σε σημαντικούς χορογράφους και χορευτές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Συμμετέχουν: Χριστίνα Γκουζέλη & Paul Blackman
Η Χριστίνα Γουζέλη αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2004 και συνέχισε την εκπαίδευσή της στη Βιέννη ως υπότροφος του εντατικού προγράμματος DanceWEB, στο φεστιβάλ ImPulstanz. Από τότε έχει συμμετάσχει σε διάφορες παραγωγές ως χορεύτρια, αλλά και ως βοηθός χορογράφου της γνωστής ισραηλινής χορογράφου Jasmin Vardimon και της Αθηνάς Βάχλα, σε παραγωγές που πραγματοποιήθηκαν από την Hellenic Dance Company. Είναι certified instructor της τεχνικής Flying Low και Passing Through του David Zambrano και έχει διδάξει σε εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Ο Paul Blackman ασχολείται με το χορό από πολύ μικρή ηλικία. Έχει υπάρξει μέλος της ομάδας West Australian Ballet Co και Buzz Dance Theatrein Perth στην .Στο Λονδίνο εργάστηκε με τις ομάδες Battery Dance Company και Jasmin Vardimon Company. Παραδίδει μαθήματα χορού και σεμινάρια σε ολόκληρο τον κόσμο.
Μarotte, «Hindurch»
Παρασκευή 14, Σάββατο 15 8 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 21:00
Μέσα σε μια υπόγεια υπονοούμενη διαδρομή, πέντε σημεία – πρόσωπα κλείνουν το μάτι στο κοινό, προτείνοντας πέντε διαφορετικές εκδοχές Ριπής έναντι της Θέσης. Η κάθε εν δυνάμει ηρωίδα εξελίσσει στο ατομικό της χωρόχρονο μια μικρή βιογραφία, ενώ ταυτόχρονα δέχεται αντίσταση από την έμμονη ισχύ του συνόλου. Σαν πειραματόζωα, μέσα σε μια επικαλυμμένη βία, τα πέντε σημεία θα οδηγηθούν σε έναν γύρο διαδοχικού θανάτου. Παρατηρητές πρηνηδόν. Επί στόχον. Άρξατε πυρ
Χορογραφία: Κωνσταντίνα Καστέλλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Lisa Dassler, Lea Klein
Ερμηνεύουν: Δήμητρα Καστέλλου, Κωνσταντίνα Καστέλλου, Μαρία Κωνσταντάκη, Μaggie Μariam Nicolai, Nεφέλη Σταμούλη
Συμπυκνωμένος προβληματισμός από τη νεοσύστατη ομάδα Marotte, που στην πρώτη της εμφάνιση τον Μάιο του 2011 στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, κέρδισε-και δικαίως-τις εντυπώσεις. Δανεισμένη λέξη από την Γαλλική, Marotte ονομάζεται το ραβδί ή σκήπτρο που στηρίζει στο ψηλό του σημείο μια μικροσκοπική σκαλισμένη κεφαλή. Τυπικό αξεσουάρ ενός γελωτοποιού ή αρλεκίνου, το Marotte εκτός από την κυριολεκτική του σημασία μεταφράζεται στη Γερμανική ως φαντασιοπληξία – μανία – τρέλα. Όπως, λοιπόν, το μπιχλιμπίδι αιωρείται πάνω στην ψηλόλιγνη κατασκευή, έτσι και το σώμα – άνθρωπος φαντασιοπληκτούν, σαν ακροβάτες πάνω σε ένα Μarotte!
Void, «Fragments»
Παρασκευή 14, Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 22:30
Ένας άνθρωπος κοιτάζει μπροστά. Δίπλα του ένας άνθρωπος μόνος. Ακούγεται μια παράξενη μουσική.
Και αυτό είναι όλο.
Σύνθεση/σκηνική εγκατάσταση: Void
Ερμηνεύουν: Νατάσα Γάτσιου, Δώρα Ζούμπα, Σοφία Καραγιώργου
Λόγος: Ντένις Μεταξάς
Μουσική: Χρήστος Λουκάς + Void
Ως τώρα η Void έχει παρουσιάσει 2 θεματικές – project: τη “χωμΑτερΗ” και το “3am” , διαταράσσοντας τα όρια μεταξύ λόγου και κίνησης, καταλήγοντας σε performances όπου η έννοια του πειραματισμού δικαιώνεται. Συστήθηκε το 2010 με σκοπό τη σύμπραξη καλλιτεχνών, διαφορετικών καταβολών και τομέα ενασχόλησης. Στόχος της ομάδας είναι η παρουσίαση πρωτότυπου υλικού με λόγο και κίνηση, καθώς επίσης και η έρευνα των διαφορετικών μορφών σκηνικής εγκατάστασης, που προκύπτουν με αφορμή μια θεματική ενότητα. Η λογική (ιδεολογία) με βάση την οποία κινείται η αισθητική των μελών της Void, είναι αυτή της αφαίρεσης, αφήνοντας να εκφραστεί το σκηνικά αναγκαίο, χωρίς στοιχεία αποπροσανατολισμού.
Σεμινάριο
Meta-Morphosis Dance Company
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ με την ANNE – MARIE MARINOS
Σάββατο 15 & Κυριακή 16 Οκτωβρίου / 16:00 – 19:00
Σεμινάριο για βελτίωση της τεχνικής και κίνησης του χορευτή. Θα εστιάσει στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε το κέντρο του σώματος και την ενέργεια μας. Χρησιμοποιώντας τη δομή του σκελετού και τις μυϊκές συνδέσεις, θ’ ανακαλύψουμε τη ροή και την ελευθερία στην κίνησή μας
Κόστος συμμετοχής: 60 € (δύο ημέρες, από 3 ώρες).
Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: Anne – Marie Marinos, 694-7155348 / meta-morphosisdancecompan@hotmail.com
ANNE –MARIE MARINOS
Η Anne – Marie Marinos γεννήθηκε στη Γαλλία. Από το 1995 έως το 1998 σπούδασε χορό στις ανώτερες επαγγελματικές σχολές χορού KIM KAN & CHOREIA – ADAC στη Γαλλία όπου εκπαιδεύτηκε ως επαγγελματίας χορεύτρια και ως καθηγήτρια σύγχρονου και jazz για το κρατικό δίπλωμα. Παρακολούθησε μαθήματα σύγχρονου και jazz με γνωστούς χορογράφους και καθηγητές, όπως οι Bruce Taylor, Serge Ricci, Geraldine Armstrong, Rheda, Patrice Valero, Pascal Couillaud, Gigi Caciulianu, Sylviane Catherin και Yvonne Staedler. Από το 1995 έως το 2002 χόρεψε,δίδαξε χορό και χορογράφησε στη Γαλλία. Το 1995 γίνεται βοηθός χορογράφου της Francoise Reynier, Martine Rouverollis και Danielle Datiche όπου και η ίδια χορογραφεί και συνεργάστηκε με την ομάδα χορού TroisDeuxUn της χορογράφου Catherine Violet. Το 2002 ενώ συνεργάζεται στην Ελλάδα με σχολές χορού, όπου διδάσκει σύγχρονο, jazz, hip – hop αποφασίζει να εγκατασταθεί μόνιμα και το 2006 ιδρύει την ομάδα χορού META-MORPHOSIS και το δικό της στούντιο χορού ATTITUDE DANCE STUDIO βάσει του γαλλικού συστήματος εκπαίδευσης, όπου διδάσκει σύγχρονο, modern, jazz, modern‘jazz, barre a terre, pilates και καλλιεργεί στα μαθήματα την παγκόσμια ορολογία χορού.
Τα έσοδα των παραστάσεων συνεργασίας με τους Μ.Κ.Ο θα δοθούν για την ενίσχυση της δραστηριότητάς τους.