Το έργο «Ρέκβιεμ Αναμνήσεων» αποτελείται από μικρά θεατρικά έργα ενορχηστρωμένα πάνω στο θεματολογικό άξονα της αέναης προσπάθειας του σύγχρονου ανθρώπου και στην διαλεκτική του σχέση με τον εσωτερικό και εξωτερικό του κόσμο. Μέσα από την αυτοβιογραφική και ψυχοδραματική διαδικασία οι χαρακτήρες πραγματοποιούν ένα αγωνιώδες κυνηγητό με το ίδιο τους το είναι. Προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από τις ίδιες τους της σκιές οι οποίες αποτυπώνουν την νοσταλγία, την απόρριψη και την απώλεια.
Υπόθεση του έργου
Η δυσκολία της επικοινωνίας και η διαχείριση της απώλειας ή της απόρριψης, τα συναισθήματα που προκαλούν τη ζήλια, τον θυμό, το μίσος τον φόβο, τον φθόνο και το παράλογο αποτελούν καθημερινά κωλύματα που εμποδίζουν τον σημερινό άνθρωπο.
Τα σκαλοπάτια της Ζωής
Το συγκεκριμένο μονόπρακτο πραγματεύεται την δυσκολία επικοινωνίας καθώς και την διαχείριση απόρριψης και απώλειας. Κεντρικοί ήρωες του έργου είναι ένα ζευγάρι, ο Γιάννης και η Χαρά. Λόγω της ιδιαιτερότητας του πρώτου, εξαιτίας του αυτιστικού φάσματος που ανήκει, δεν μπορεί να διαχειριστεί εύκολα τις ανθρώπινες σχέσεις με αποτέλεσμα να διώχνει από δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και τον νοιάζονται, όπως η Χαρά.
Γραμμή Υποστήριξης
Μια κωμωδία με φόντο την Αθήνα της σημερινής εποχής. Σε ένα γραφείο ψυχολογικής υποστήριξης, ο Θάνος, ένα συνεσταλμένο παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά καθημερινά, είναι τρελά ερωτευμένος με την συνάδελφό του Δέσποινα στην οποία φοβάται να εκφράσει τα αισθήματα που τρέφει για το πρόσωπο της. Ο Ιγνάτιος ο οποίος έρχεται στο γραφείο για να ζητήσει βοήθεια καταλήγει να βοηθήσει τον Θάνο να κατακτήσει την Δέσποινα.
Μέχρι να ξημερώσει
Τρείς ιστορίες απώλειας ενσωματωμένες σε τρείς μονολόγους. Οι τρείς ήρωες του συγκεκριμένου μονόπρακτου, η Άννα, ο Γιώργος και ο Νεκτάριος, μέσα από τους αφηγηματικούς τους μονολόγους αφηγούνται την νοσταλγία που νιώθουν για τα πιο σημαντικά τους πρόσωπα που έχουν φύγει. Σχεδόν πάντα όταν κάποιος φεύγει από την ζωή μας, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, τότε καταλαβαίνουμε την πραγματική του αξία, που μέχρι στιγμής θεωρείται δεδομένη.
Οι Ερινύες του σήμερα
Πρόκειται για μια διασκευή του μύθου των Ευμενίδων σε μορφή χοροθεάτρου. Τα αρνητικά συναισθήματα Μίσος, Φόβος, Αλαζονεία προσωποποιούνται και υπακούν το ανώτατο αρνητικό συναίσθημα που είναι ο Φθόνος. Ο Φθόνος είναι η αρνητική πλευρά της Δικαιοσύνης. Μέσα από αυτόν τον διπλό εαυτό, παρατηρείται η μάχη που κάνει ο άνθρωπος με τον ίδιο του τον εαυτό, με τους φόβους, τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες που έχει και που βασανίζουν τον σημερινό άνθρωπο. Ο καλύτερος βοηθός του ανθρώπου είναι ο ίδιος του ο εαυτός, ο οποίος μπορεί να τον λυτρώσει ή να τον διαλύσει.
Πριν πέσει η Αυλαία
Το τελευταίο αυτό μονόπρακτο, εμπνευσμένο από έργα του Χάρολντ Πίντερ και του Σάμιουελ Μπέκετ αντικατοπτρίζει τις καθημερινές ανησυχίες των ανθρώπων μέσα από τις φωνές 6 χαρακτήρων, οι οποίοι μπορεί να μην έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Δεν υπάρχει χρόνος ή χώρος. Υπάρχει μόνο η δύναμη της λύτρωσης και τις διαχείρισης του πόνου.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Σκηνογραφία-Φωτισμοί: Βασιλεία Βλάχου
Χορογραφίες: Γιούργκεν Κυριάκις
Μουσική: Μάρω Λεσιώτη
Βοηθός Σκηνογράφου: Μενέλαος Τούκας
Φωτογραφίες: Αθηνά Λαϊβαρά
Ερμηνεύουν:
Μάρω Λεσιώτη
Φοίβος Μαρκαντώνης
Ζωγραφία Μεντεσίδου
Μάρκος Παλαιός
Δέσποινα Ρεκούδη
Ποπέτα Σούκου
Διάρκεια Παράστασης: 80 λεπτά χωρίς διάλειμμα