Μια περιπέτεια που, μέσα από τη μυθοπλασία και με σατιρικό τρόπο, παρουσιάζει την κενότητα της νεοελληνικής νοοτροπίας καθώς και πολλές από τις «παρεξηγήσεις» της κοινωνικής μας ιστορίας όπως αυτές διατηρήθηκαν μέσα από τα μετεμφυλιακά και μεταπολιτευτικά συμπλέγματα του μικροαστισμού μας.
Η ιστορία τριών νέων μπλέκει με εκείνη μιας ομάδας αρχαιολόγων. Μια αρχαιολογική ανακάλυψη-ορόσημο που ήρθε στο φως από την ομάδα ενός εφόρου αρχαιοτήτων είναι το σημείο συνάντησης των δύο ιστοριών.
Οι τρεις νεαροί θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι από σύμπτωση έμαθαν για την ανακάλυψη, πριν από την ανακοίνωσή της, και θα απειλήσουν να καταστρέψουν τα σχέδια των αρχαιολόγων. Απρόσμενες εξελίξεις θα ανακινήσουν σενάρια συνωμοσιολογίας και θα προκαλέσουν τους πρωταγωνιστές σε μια αναμέτρηση με τη ματαιοδοξία τους κλονίζοντας το προσωπικό τους αφήγημα.
Κάθε φορά που φτυαρίζουν, επιχειρώντας το ριφιφί που σχεδίασαν για το Μουσείο της Θήβας, στοιχεία από το μακρινό παρελθόν ζωντανεύουν ξανά πάνω σε πάγκους κοπής γουρουνοπούλας στο παζάρι της Θήβας, στις πηγές του βοιωτικού εφηβαίου, το όρος του Ελικώνα, μέχρι και σε γήπεδα ερασιτεχνικών ομάδων, όπως εκείνο των Θεσπιών.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Γεράσιμος Μπόγρης
O Γεράσιμος Μπόγρης γεννήθηκε το 1983 και τα πρώτα χρόνια της ζωής του έζησε στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Τελείωσε το γυμνάσιο και το λύκειο στις Θεσπιές της Βοιωτίας, όπου ήρθε σε επαφή με μια επιπλέον πτυχή της ζωής στην ελληνική επαρχία. Σπούδασε Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και επανήλθε στο ίδιο πανεπιστήμιο μια δεκαετία αργότερα για να ολοκληρώσει, αυτή τη φορά, το πρόγραμμα Executive MBA. Από το 2006 εργάζεται στην Αθήνα και ζει στη Θήβα.
Το 2012 συμμετείχε στη σύλληψη, στη δημιουργία και (μέχρι το 2015) στην έκδοση του περιοδικού αναπνευστήρας με θέματα πολιτικοοικονομικού-κοινωνικοπολιτιστικού περιεχομένου. Το περιοδικό διανεμήθηκε αρχικά στη Βοιωτία και στη συνέχεια, μετά τη δημιουργική συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Εν Δράσει, σε όλα τα σημεία της Ελλάδας όπου δραστηριοποιείται ο οργανισμός.