Sounds for Mazin και Ciera’s Song στο KinderDocs στο Μουσείο Μπενάκη

Το KinderDocs παρουσιάζει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 στο Μουσείο Μπενάκη τις ταινίες Sounds for Mazin και Ciera’s Song.

Sounds for Mazin, INGRID KAMERLING, 2012, Ολλανδία, 19’
ΣΤΑ ΟΛΛΑΝΔΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Η ζωή του δεκάχρονου Μαζίν πρόκειται να αλλάξει για πάντα. Έχει γεννηθεί κουφός, αλλά σύντομα θα βάλει κοχλιακό εμφύτευμα, και έτσι θα μπορέσει να ακούσει για πρώτη φορά στη ζωή του. Η ταινία παρακολουθεί την αναμονή για την επέμβαση και την προσαρμογή του Μαζίν στον κόσμο των ήχων. Μαζί του, ανακαλύπτουμε κι εμείς τους ήχους ξανά, αλλά και βλέπουμε πώς αλλάζουν για τον Μαζίν οι σχέσεις του με τους φίλους του.

Ciera’s Song, ANDRÉ HÖRMANN, 2016, Γερμανία, 25’
ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ

Η δεκατριάχρονη Σιέρα ζει σε μια φάρμα στην Οκλαχόμα των Η.Π.Α. και αναπνέει με το όνειρο να κατακτήσει το Nashville, τον παράδεισο της country μουσικής, με τα τραγούδια που γράφει και τραγουδάει η ίδια με την κιθάρα της. Η οικογένειά της –τα τρία της αδέλφια είναι επίσης μουσικοί– κάνει ό,τι μπορεί για να την υποστηρίξει. Θα τα καταφέρει στην ακρόαση να βρει δισκογραφική εταιρεία;

Η διάδραση με το κοινό με αφορμή τα ντοκιμαντέρ είναι βασικός στόχος του KinderDocs και γι αυτό μετά από κάθε προβολή θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό με εκλεκτούς κάθε φορά καλεσμένους.

Την Κυριακή 19 Mαρτίου μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τα παιδιά και τους μεγάλους με θέμα την ακοή και την μουσική, τον ήχο, την μουσική ως μέσο επικοινωνίας για όλους, την μουσική για τους κωφούς και βαρύκοους και την ειδική μουσική εκπαίδευση, με καλεσμένους τον Θωμά Νικολόπουλο, Καθηγητή ΩΡΛ και την Βάσια Ηλιάδη, μουσικό, υπεύθυνη τμήματος ειδικής αγωγής στο Ωδείο Αθηνών. Θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική με την Άρτεμη Μποτέτσιου, εκπαιδευόμενη του Κέντρου Επικοινωνίας και Τεχνολογίας.

Μετά την συζήτηση η τζαζ vocalist Τέρη Βακιρτζόγλου θα μας μυήσει στο διαδραστικό μουσικό παιχνίδι αυτοσχεδιασμού “Circle Singing” για μικρούς και μεγάλους.

Η προβολή πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ωδείο Lab Music Education και το Κέντρο Επικοινωνίας και Τεχνολογίας που χορηγεί την διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Οι ταινίες είναι κατάλληλες για θεατές από 8+.


Τί είναι το KinderDocs

Το KinderDocs περιλαμβάνει 14 βραβευμένα ντοκιμαντέρ φτιαγμένα για παιδιά και νέους, στα οποία πρωταγωνιστούν παιδιά και νέοι και είναι κατάλληλα για ηλικίες από 8-17 ετών. Γίνεται σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Θεσσαλονίκη σε στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και των δύο μουσείων καθώς και δύο από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ στην Ευρώπη (idfa και Doxs!). Ο πρώτος κύκλος KinderDocs ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και διαρκεί ως τον Απρίλιο. Στόχος του KinderDocs είναι ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ και ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Για εκπαιδευτικούς

Οι ταινίες του KinderDocs αποτελούν εκπαιδευτικό εργαλείο και πηγή έμπνευσης για τον σύγχρονο εκπαιδευτικό που αναζητά επιπλέον εργαλεία για να το μάθημα του. Στόχος του KinderDocs ήταν εξ αρχής ο διάλογος και η διάδραση με αφορμή τις ταινίες και η χρήση του ντοκιμαντέρ αλλά και των θεμάτων που αναδεικνύει στην εκπαίδευση. Για αυτό και υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένες προβολές για σχολεία ενώ όλο το πρόγραμμα πλαισιώνεται με συζήτηση και δράσεις ειδικά σχεδιασμένες με αφορμή τις ταινίες και σε στενή συνεργασία με τα εκπαιδευτικά προγράμματα και των δυο Μουσείων. Πέρα από τις προβολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στόχος είναι να το πρόγραμμα να φιλοξενηθεί σε σχολεία όλη την χώρα. Μπορεί επίσης να ενταχθεί στην ύλη καλύπτοντας τις εξής θεματικές: Μετανάστευση, Διαφορετικότητα, Τέχνη-Χορός-Μουσική-Κινηματογράφος, Ιππασία-αθλητισμός, Προσωπική έκφραση, Επίτευξη στόχων, Εφηβεία, Σχέση με την οικογένεια, Σχέση με τους φίλους,Σχέση με τον θάνατο, Σχέση με τους παππούδες/γιαγιάδες, Σχολική Βία, σχολικός αποκλεισμός, Bullying, Χρήση του διαδικτύου, Σχέση με τα κοινωνικά δίκτυα (social media), ζωή στην φύση, Παράδοση, Οικονομική κρίση, αναπηρία και Επαγγελματικός Προσανατολισμός.

Οι ταινίες είναι γυρισμένες ή μιλάνε για τις παρακάτω χώρες: Ινδία, Ολλανδία, Συρία, Αμερική, Γαλλία, Πολωνία και Νορβηγία. Οι ταινίες είναι όλες με ελληνικούς υπότιτλους και είναι κατάλληλες για θεατές ηλικίας 8+.

Όλο το πρόγραμμα στο kinderdocs.com


Διοργάνωση: Kouzi Productions σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με την υποστήριξη του idfa, του μεγαλύτερου φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στον κόσμο, στο Άμστερνταμ, και του doxs!, του παλαιότερου και σημαντικότερου γερμανικού φεστιβάλ ντοκιμαντέρ για παιδιά και νέους.

Διοργάνωση και καλλιτεχνική επιμέλεια KinderDocs: Δήμητρα Κουζή – Kouzi Productions

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ