Τέσσερις σπουδαίοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον όμορφο χώρο του “Art Lepanto” που βρίσκεται στο γραφικό λιμάνι της πόλης μέχρι τις 15 Αυγούστου.
Αγαπημένοι ζωγράφοι συστήνονται στο κοινό μέσα από τις δημιουργίες τους σε ένα χώρο που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια από τον Γιάννη Ράπτη και αποτελεί στέγη πολιτισμού για τους καλλιτέχνες, πολίτες αλλά και επισκέπτες της Ναυπάκτου που επιθυμούν και να προσεγγίζουν τις εικαστικές τέχνες.
Οι ζωγράφοι που εκθέτουν τα έργα τους έχουν έντονη δραστηριότητα στη χώρα μας και η δουλειά τους έχει αγαπηθεί από τον κόσμο σε οποιονδήποτε χώρο και αν έχουν φιλοξενηθεί.
Ο Γιώργος Σταθόπουλος, ο Θανάσης Λάλας, ο Απόστολος Χαντζαράς και ο Νίκος Καλατζής ο οποίος επιμελείται και την έκθεση συναντιόνται ξανά στην έκθεση ζωγραφικής “Art Exhibition” που διοργανώνει ο σύλλογος “Ναύπακτος πολιτιστικές διαδρομές”.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Τη διοργάνωση έχει αναλάβει ο πολιτιστικός οργανισμός ”ROADS TO LEPANTO”.
Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες
Γιώργος Σταθόπουλος
O Γιώργος Σταθόπουλος, που ανήκει στη γενιά των συγχρόνων ζωγράφων, γεννήθηκε το 1944 στην Καλλιθέα (Προστοβά) Τριχωνίδος. Σπούδασε ζωγραφική και γλυπτική στην Αθήνα στην Α.Σ.Κ.Τ. (1966-1971) κοντά στους Γιάννη Μόραλη, Νίκο Νικολάου, Γιάννη Παππά και Δημήτρη Καλαμάρα. Το 1970 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα. ‘Εχει ακόμη μετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. ‘Εχει εικονογραφήσει και σειρά βιβλίων, εξώφυλλων δίσκων (Χατζιδάκις,Ξαρχάκος κ.λ.π.) και αφισών. Το έργο του κινείται στην περιοχή της ελληνικότητας και συνδυάζει υπερρεαλιστικά και εξπρεσιονιστικά στοιχεία σε μια προσωπική γραφή. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Απόστολος Χαντζάρας
Γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1977. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου. Προτάθηκε για την υποτροφία του ΙΚΥ κατά τα έτη 2000-2003. Το 2004-2005 φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Paris 8 στο Παρίσι. Παρακολούθησε το εργαστήριο Φωτογραφίας και Νωπογραφίας στην ΑΣΚΤ. Μαθήτευσε από την παιδική του ηλικία στο εργαστήριο Βυζαντινής Ζωγραφικής του πατέρα του Ελευθέριου Χαντζαρά.
Τον Ιούνιο του 2008 ζωγράφισε για τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) την αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων “Ελληνικά Παραδοσιακά Προϊόντα”. Το 2011 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Μένη Κουμανταρέα: «Βιοτεχνία Υαλικών» για τη σειρά του Βήματος: «Έλληνες Πεζογράφοι», καθώς και το εξώφυλλο του μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Κοτζιά: «Φανταστική Περιπέτεια», για τις εκδόσεις Κέδρος. Το 2013 φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του μυθιστορήματος της Λητώς Πιτυρή: “Όλγα ή τίποτα”, για τις εκδόσεις Κέδρος.
Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.
Θανάσης Λάλας
Ο Θανάσης Λάλας είναι ζωγράφος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομικά στην Νομική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει «ολιστική» προσέγγιση στη ζωή και αυτό τον χαρακτηρίζει ως καλλιτέχνης καθώς δεν περιορίζεται σε μία μορφή τέχνης αλλά δημιουργεί τέχνη με οτιδήποτε καταπιάνεται. Κατά τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, έχει αφοσιωθεί στην ζωγραφική και την γλυπτική έχοντας παρουσιάσει δουλειά του σε αρκετές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Έχει κάνει τρεiς ατομικές εκθέσεις (2003, 2006 και 2010) καθοριστικές για την καριέρα του αλλά και την εικαστική του οπτική. Ξεκίνησε ζωγραφίζοντας σε τετράδια καθημερινών σκέψεων και καλλιτεχνικά ημερολόγια καθώς και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης (χαρτιά, σεντόνια, ρούχα, τηλεοράσεις, παπούτσια, σερβίτσια, τραπέζια, πόρτες, τοίχους, καρέκλες… παντού) δημιουργώντας το δικό του μοναδικό εικαστικό κόσμο, τον κόσμο του Θανάση Λάλα που ήταν και ο τίτλος της τελευταίας του έκθεσης στην Ελλάδα.
Έχει χρηματίσει διευθυντής και αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης ελληνικής εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής», δημιουργώντας 33 περιοδικά. Ως δημοσιογράφος έχει ειδικευθεί και αναγνωριστεί ως εξαιρετικός συνεντεύξιογράφος έχοντας κάνει πάνω από 3500 συνεντεύξεις με διακεκριμένα πρόσωπα από όλο τον κόσμο.
Νίκος Καλατζής
Ο Νίκος Καλατζής γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1962 στον Πειραιά. Διδάχτηκε ζωγραφική από τον ζωγράφο Γιάννη Βάρλα στην Αθήνα και αργότερα στο εργαστήριο του Νίκου Πισσά στον Πειραιά.
Έργα του βρίσκονται στη «Βουλή των Ελλήνων» στη Συλλογή του Πολεμικού Ναυτικού, στο Λαογραφικό Μουσείο Λασιθίου στην Κρήτη, σε Δημοτικά κτίρια. (Ναυπάκτου κ.λπ.) καθώς και σε Ιδιωτικές Συλλογές.
Συνεργάστηκε για μεγάλο διάστημα με διάφορες γκαλερί σε όλη την Ελλάδα και τα τελευταία χρόνια με την ARTION GALLERY’S στην Αθήνα.
Έχει παρουσιάσει έργα του σε αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Είναι μέλος του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Ε.Ε.Τ.Ε.).
Φωτογραφία θέματος: Έργο του Γιώργου Σταθόπουλου