Η Βασιλική Ορχήστρα Concertgebouw του Άμστερνταμ, ο Lang Lang ο σούπερσταρ του πιάνου και ο Daniel Harding o χαρισματικός αρχιμουσικός, επισκέπτονται την Ελλάδα για μια συνάντηση κορυφής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών! Το περιοδικό Gramophon έδωσε την πρώτη θέση στην Κοντσέρτχεμπάου, στην πρόσφατη αποτίμησή του για τις καλύτερες ορχήστρες του κόσμου και ο μαέστρος Μαρίς Γιάνσονς, που έχει αναλάβει το πόντιουμ της ορχήστρας από το 2002, πιστεύει ότι είναι από τις ελάχιστες ορχήστρες στον κόσμο που έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν το βάθος και το χαρακτήρα της μουσικής. Οι 120 μουσικοί της, λέει ο Λετονός, Γιάνσονς, «προσεγγίζουν τη μουσική πέρα από τον ήχο, με βάθος, με ένταση και αβρότητα. Κατανοούν κάθε συνθέτη, όπως οι ηθοποιοί τους ρόλους τους, ερμηνεύουν και εισχωρούν στο χαρακτήρα του και από τον μαέστρο περιμένουν κάτι παραπάνω από τη συμβατική καθοδήγηση: μια φρέσκια άποψη, μια καινούρια ιδέα, φαντασία».
Ο Ντάνιελ Χάρτινγκ διευθύνει την Ορχήστρα Δωματίου Μάλερ από το 2003. Με μέντορές του τον Κλάουντιο Αμπάντο και τον σερ Σάιμον Ράτλ έχει φτάσει στα 34 χρόνια του εκεί που άλλοι περιμένουν μερικές δεκαετίες ακόμα για να φτάσουν. Στα 16 του έγινε βοηθός του Ρατλ στην Ορχήστρα της πόλης του Μπέρμιγχαμ, στα 19 του διηύθυνε τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, στα 21 του εμφανίστηκε στα Proms του Λονδίνου και στα 23 του στο Covent Garden.
Ο Λανγκ Λανγκ συμπίπτει με τον Χάρντινγκ και συμμερίζεται απόλυτα τις απόψεις του για τη μουσική. Η πρώτη του επαφή με τη δυτική μουσική έγινε όταν ήταν δυο χρόνων και είδε στην τηλεόραση, στον καρτούν «Το Κοντσέρτο της Γάτας», με ήρωες τον Τομ και Τζέρυ, τον Τομ να παίζει στο πιάνο την Ουγγρική Ραψωδία του Φραντς Λιστ. Στα πέντε του χρόνια κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πιανιστικό διαγωνισμό της γενέτειράς του, στη βόρεια Κίνα, και έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ. Από εκεί και πέρα ο κόσμος έγινε δικός του, αλλά με πολύ δουλειά και επιμονή και δική του και της οικογένειάς του.
Θα ακουστούν δυο έργα από την καρδιά του Ρομαντισμού: το Κοντσέρτο για πιάνο αρ.2, έργο 21 του Φρεντερίκ Σοπέν και η Συμφωνία αρ. 2, έργο 73 του Γιοχάνες Μπραμς.