Καθένας από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες απεικονίζει τη σύγχρονη γλυπτική με διαφορετικές τεχνικές και υλικά.
Ο Eric Liot (1964-) είναι ένα σύγχρονος ζωγράφος και γλύπτης, όπου ζει και εργάζεται μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας. Δημιουργεί έργα με διάφορα μέσα και τεχνικές όπως κολλάζ, πίνακες και γλυπτά. Τα τελευταία χρόνια, αναδιαμορφώνει εικόνες, όπως ήρωες ή χαρακτήρες από κινούμενα σχέδια, ταινίες ή βιντεοπαιχνίδια και τα συνδυάζει με δικές του αναμνήσεις. Τα γλυπτά του ήταν φτιαγμένα αρχικά από φυσικά υλικά, όπως ξύλα, πέτρες που βρίσκει στη φύση. Το μοντέλο χτίζεται μέσα από αυτά και μετέπειτα τα γλυπτά δημιουργούνται από μπρούτζο. Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση είναι εμπνευσμένα από την Ελληνική μυθολογία και ιστορία.
Ο Jean-Michel Pradel-Fraysse (1963-) είναι ένας καλλιτέχνης, όπου ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Έχει αναπτύξει ένα αυτοβιογραφικό χαρακτήρα στα έργα του όπως το Autoportrait No5, με προσωπικά στοιχεία δικά του αλλά και στοιχεία από παιδικούς ήρωες όπως το Mickey Mouse. Δημιουργεί ζώα, όπως το Squamate, ένα μαύρο φίδι που έρπεται στο χώρο της γκαλερί, διακοσμημένο με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Βασικό στοιχείο των έργων του είναι τα δικά του παιδικά παιχνίδια, τα οποία αναδιαμορφώνει και συνθέτει δίνοντας στα γλυπτά μια άλλη διάσταση. Έχει ένα χιουμοριστικό στοιχείο στα έργα του, ίσως μια αυτοκριτική και ένα καυστικό σχόλιο για τη κοινωνία.
Η Εύα Παπαδοπούλου (1979-) είναι μια καλλιτέχνης, όπου ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Στο συνολικό έργο της αναδεικνύει το υλικό του μαρμάρου με έναν προσωπικό τρόπο. Ο ιστορικός τέχνης Ντένης Ζαχαρόπουλος έχει γράψει για τη τεχνική της «Ούτε αμιγώς ζωγραφική ούτε καθαρή γλυπτική, η σχέση του θραύσματος και του όλου στο έργο της αφορούν εξ ίσου την φυσική υπόσταση των υλικών της και την νοητική διάσταση της σύνθεσης του έργου. Tα κομμάτια ή ψηφίδες από πέτρα και μάρμαρο, που συνιστούν το υλικό της, παρουσιάζονται ως αποσπάσματα ενός μεγάλου κομματιού της φύσης και της υλικής πραγματικότητας».
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Κεντρική εικόνα θέματος: Jean Michel Pradel Fraysse, Story No1, 2017, 24 x 15 x 16 εκ, μπρούτζος. Λεπτομέρεια του έργου.