Η παράσταση παρουσιάζεται με δύο φωνές, τον Θοδωρή Βουτσικάκη και την Μέλα Γεροφώτη, τον Λαέρτη Κοκολάνη στο βιολί και τον συνθέτη στο πιάνο.

Το Συµπόσιον είναι ένας ύµνος στην ευδαιµονία. Η ελληνικότητα του θέµατος δεσπόζει στην παράσταση, καθώς το ποτάµι του οίνου και η ίδια η γλώσσα ξεκινάει από τον Όµηρο, δηλαδή τις απαρχές του πολιτισµού στην Ελλάδα κι εξελίσσεται και φτάνει µέχρι σήµερα, χωρίς διακοπή. Ένα έργο με μελοποιημένα ποιήματα και κείμενα από τον Όμηρο και τον Ευριπίδη, μέχρι τον Καβάφη και τον Ρίτσο, με θέμα τον οίνο και τον έρωτα, που αναδεικνύει την πολιτισμική και συμβολική τους αξία στην αδιάκοπη πορεία τής ελληνικής γλώσσας, σε διάρκεια είκοσι πέντε αιώνων.

Η παράσταση παρουσιάζει µεγάλη ποικιλία ως προς τις µουσικές που διανθίζουν το έργο, αλλά και ως προς τα κείµενα που ακούγονται. Το κωµικό στοιχείο εναλλάσσεται µε το µελαγχολικό, με απόλυτη αρμονία. Μελοποιείται αρχαία, ελληνιστική, βυζαντινή, δημοτική, φαναριώτικη, μεσοπολεμική και σύγχρονη ελληνική ποίηση, πιο συγκεκριμένα ποιήματα και κείμενα των: Ευριπίδη, Ανακρέοντα, Eυαγγελιστή Ιωάννη, Αθ. Χριστόπουλου, Γ. Δροσίνη, Κ. Π. Καβάφη, Κ. Κρυστάλλη, Λ. Πορφύρα, Ν. Λαπαθιώτη, Ν. Καζαντζάκη, Γ. Ρίτσου και ερμηνεύονται σε αφηγηματική πρόζα κείμενα των: Ομήρου, Εύβουλου, Άλεξις και Πλάτωνα.

Η επιλογή στίχων από τον πνευματικό τρύγο του εκάστοτε ποιητή και της εκάστοτε χρονικής περιόδου, προβάλλει κορυφαία κι αιώνια σύμβολα όπως το κρασί, το αμπέλι, το σταφύλι, τον Διόνυσο, τη μέθη, τον έρωτα, το φιλί, τα οποία έρχονται κι επανέρχονται μέσα στο μουσικό ταξίδι αλλάζοντας κάθε φορά έννοια, ρόλο και σκηνικό. Η χαρά του τρύγου (Κ. Κρυστάλλης) εναλλάσσεται με τη μελαγχολία σε ένα νυχτερινό κέντρο (Ν. Λαπαθιώτης), το χιούμορ τριών επεισοδίων μέθης (Αθ. Χριστόπουλος) με την εκστασιακή είσοδο του Διόνυσου (Ευριπίδης) και την  τρυφερή εμφάνιση της Παναγιάς (Γ. Ρίτσος), ο αισθησιασμός των απολαύσεων (Κ.Π. Καβάφης), με την πραότητα της κάθαρσης (Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο) και το πάθος της ελευθερίας (Ν. Καζαντζάκης).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Λόγω του εθνικού πένθους, αναβάλλεται η παρουσίαση του μουσικού έργου “Συμπόσιον” του Δημήτρη Μαραμή, στο πλαίσιο των θερινών Ιπποκρατείων 2018, προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου.

Η νέα ημερομηνία για την παρουσίαση του έργου στην Κω είναι Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018.