Τα μυστικά του σινεμά – Άρης Μαλανδράκης

Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο Τα μυστικά του σινεμά, του Άρη Μαλανδράκη

Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το βιβλίο Τα μυστικά του σινεμά, του Άρη Μαλανδράκη.


Ποια ταινία συγκέντρωσε τους περισσότερους θεατές; Γιατί οι βεδουίνοι έκαναν <<εικόνισμα>> τον Πίτερ Ο’Τουλ; Ποια ήταν τα…γήινα πάθη του Ιησού; Ποιος Έλληνας έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ με μοναδικό εφόδιο την τερατόμορφη όψη του; Σε ποια ταινία ακούγεται μόνο μία λέξη; Ο Άρης Μαλανδράκης αποκαλύπτει σε αυτό το βιβλίο 65 ενδιαφέροντα μυστικά, που κρύβονται σε περισσότερες από 160 ελληνικές και ξένες ταινίες. Στις σελίδες του ξεδιπλώνεται η αθέατη ιστορία του κινηματογράφου, παρελαύνουν δεκάδες παραγωγοί, σκηνοθέτες, τεχνικοί και διάσημοι σταρ και φωτίζονται άγνωστες πτυχές από τα γυρίσματα διαφόρων ταινιών.

Απόσπασμα από το βιβλίο

                                                        Κίβηλοι τίτλοι

Είναι πολύ σκληρό να διαπιστώνεις ότι δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι τον τίτλο μιας ταινίας. Υποτίθεται  ότι οι τίτλοι προσφέρουν μια αόριστη, έστω, ιδέα για το περιεχόμενο των ταινιών. Ή μήπως όχι; Tο << Εξόριστος στη Σαγκάη>> δεν είχε τίποτε να κάνει με οποιονδήποτε εξόριστο, ούτε η ιστορία αφορούσε τη Σαγκάη. Το <<Νότια του Ρίο>> έλαβε χώρα πολύ πιο βόρεια. Όσο για τους Άμποτ και Κοστέλο, δεν πήγαν στον Άρη όπως υποστήριζε ο τίτλος της κωμωδίας τους <<Ο Άμποτ και ο Κοστέλο πάνε στον Άρη>>, πήγαν στην Αφροδίτη.
  Οι παραπλανητικοί τίτλοι πήραν πλήθη θεατών στο λαιμό τους. Χωρίς αντίκρισμα ήταν ο τίτλος μιας ταινίας στην οποία εμφανίσθηκαν –για πρώτη φορά μαζί- δύο μεγάλοι πρωταγωνιστές του τρόμου: ο Μπέλα Λουγκόζι (Δράκουλας) και ο Μπορίς Καρλόφ (Τέρας του Φρανκενστάιν).

 

Ο Άρης Μαλανδράκης γεννήθηκε στον Πειραιά τη χρονιά που ο Τζιν Κέλι τραγουδούσε στη βροχή. Σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία, αλλά ακολούθησε τη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε από τα περιοδικά ”Παρά Πέντε”, ”Μικρό Παρά Πέντε”, ”Απαγορευμένος πλανήτης” της Ars Longa και στη συνέχεια συνεργάστηκε με διάφορες εβδομαδιαίες και μηνιαίες περιοδικές εκδόσεις. Από το 1992 μέχρι το 2012 υπήρξε συντάκτης της εφημερίδας ”Ελευθεροτυπία” (ένθετα <<Έψιλον>> και <<9>>).
Ραδιοφωνικές εκπομπές: <<Ζιγκ-ζαγκ στα κόμικς>> (ΕΡΑ 4).
Τηλεοπτικές εκπομπές: <<ΚΛΑΚ>> (Seven-X), <<ΝΤΟΥΜΠΛ-ΦΑΣ,το Πίσω Μέρος των Εικόνων>>, <<Η Ερώτηση της Χθεσινής Μέρας>>, <<Τα Μουντιάλ της Γειτονιάς>> (ΕΤ-2), <<Έλληνες Γελοιογράφοι>> (ΝVΕΤ).
Του ιδίου: ”To Αλφαβητάρι του Παλιού Ελληνικού Κινηματογράφου” (Bell, 2002), ”Γκάουρ-Ταρζάν” ένθετο στην κασετίνα με τις ηχητικές περιπέτειες των δύο ηρώων του ομώνυμου περιοδικού (Εταιρεία Γενικών Εκδόσεων Α.Ε., 2008), ”SEX” (Ποταμός, 2012).

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ