Θαλάσσιες Χελώνες

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και το ΜΕDASSET υποδέχονται μέχρι και τα τέλη Αυγούστου τους ε…

Με αφορμή το Διεθνές Έτος Βιοποικιλότητας, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος και το ΜΕDASSET υποδέχονται μέχρι και τα τέλη Αυγούστου τους επισκέπτες του αεροδρομίου στην εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση Ταξιδεύοντας με τις Θαλάσσιες Χελώνες στη Μεσόγειο.

Πρόκειται για μια περιήγηση στη συναρπαστική υποθαλάσσια βιοποικιλότητα της Μεσογείου, που η προστασία της αποτελεί τον κύριο σκοπό του MEDASSET.

Ο ωκεανολόγος και υποβρύχιος φωτογράφος Γιάννης Ίσσαρης μας οδηγεί σε μια εξερεύνηση του πλούσιου βυθού και των «κατοίκων» του. Γνωστοί φωτογράφοι από όλο τον κόσμο, όπως οι: David Schrichte, Kurt Amsler, Nuno Sá, Franco Banfi, Angel M. Fitor, συνεισέφεραν και αυτοί έργα τους.  Μέσα από τις 30 φωτογραφίες της έκθεσης οι επισκέπτες θα απολαύσουν την άγρια χλωρίδα και πανίδα της Μεσογείου και θα ενημερωθούν σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν: κλιματική αλλαγή, εισβολή ξένων χωρο-κατακτητικών ειδών, ρύπανση, υπεραλίευση, καταστροφή οικοσυστημάτων.

Από το χώρο της έκθεσης δεν θα μπορούσε να λείψει μια ιδιαίτερη αναφορά στη θαλάσσια χελώνα αφού είναι από τα ζώα που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση και παράλληλα κατέχει σημαντικό ρόλο ως εκπρόσωπος των υπόλοιπων ειδών και οικοσυστημάτων που χρήζουν προστασίας. Η έκθεση συμπληρώνεται με φωτογραφίες από το πολυετές έργο του MEDASSET σε όλη τη Μεσόγειο, καθώς και οπτικό υλικό με θέμα την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Το MEDASSET, Μεσογειακός Σύνδεσμος για τη Σωτηρία των Θαλασσίων Χελωνών, ιδρύθηκε το 1988 με σκοπό την προστασία των θαλασσίων χελωνών και των βιοτόπων τους σε όλη την Μεσόγειο, μέσω ερευνητικών προγραμμάτων, ενημερωτικών εκστρατειών, της εκπαίδευσης και της ενεργού παρέμβασης σε αρμόδιους φορείς. Επιστημονικές μελέτες σε 7.800 χλμ. Μεσογειακών ακτών, από τη Σαρδηνία έως το Βορειανατολικό Αιγαίο και από το Ιόνιο έως τις ακτές της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου, της Αιγύπτου, της Λιβύης και πιο πρόσφατα της Αλβανίας, δημοσιοποίησαν για πρώτη φορά πολύτιμα στοιχεία για τις θαλάσσιες χελώνες καθιστώντας την προστασία τους πιο εφικτή.  Από την ίδρυσή του το MEDASSET είναι μόνιμο Μέλος/Παρατηρητής της Σύμβασης της Βέρνης (Συμβούλιο της Ευρώπης). Συνεργάζεται με το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP/MAP) του οποίου είναι Εταίρος για την εφαρμογή του Μεσογειακού Σχεδίου Δράσης Προστασίας των Θαλασσίων Χελωνών.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ