Στο session του Μαρτίου προσκαλεί τους Σαβίνα Γιαννάτου (φωνή), Έλενα Κακαλιάγκου (γαλλικό κόρνο), Γιάννη Δεσποτάκη (ντραμς) και Ναταλία Μαντά (live visuals).
Σαβίνα Γιαννάτου
Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1979 με την εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΤ Εδώ Λιλιπούπολη. Έχει συνεργαστεί από τότε με πολλούς σπουδαίους συνθέτες (Μ. Χατζιδάκις, Λ. Πλάτωνος, Μ. Γρηγορίου, Δ. Μαραγκόπουλος, Β. Κατσούλης, Ν. Μαμαγκάκης, Ν. Κυπουργός κ.ά.). Η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους και συμμετοχές σε δίσκους. Υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλαιάς Μουσικής και έχει συνθέσει μουσική για ντοκιμαντέρ, video-art και θέατρο, συνεργαζόμενη με τον Σ. Στάγκο, τον Μ. Σαντοριναίο, την Α. Κράλη και το Εθνικό Θέατρο (συνθέσεις για τη Μήδεια (1997), τις Βάκχες (2006), το Dibuk (2006) και τη Γυναίκα της Ζάκυνθος του Δ. Σολωμού (2006)).
Έχει συνεργαστεί με τη χορογράφο Ν. Ζούκα για την παραγωγή δύο χοροθεατρικών έργων (Music for a while και Τα παραμύθια του κόσμου). Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό σε συνεργασία με μουσικούς από το χώρο της τζαζ και της παραδοσιακής μουσικής. Με το σχήμα Primavera en Salonico, έχει εκδώσει τους δίσκους Άνοιξη στη Σαλονίκη, Τραγούδια της Μεσογείου, Παναγιές του Κόσμου και Terra Nostra και έχει πραγματοποιήσει συναυλίες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, το Μαρόκο, την Ταϊβάν και το Ισραήλ.
Γιάννης Δεσποτάκης
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία έδειξε έφεση στα κρουστά. Έχει δεχτεί μαθήματα από διάφορους αξιοσημείωτους ανθρώπους. Έχει διδαχθεί tabla από τον Satnam Ghai (Ινδία) και Nihat Yersaloglu (Τουρκία), drums από τον Νίκο Καπηλίδη και ηλεκτρική κιθάρα από τον Κώστα Μουζή. Παρακολούθησε σεμινάρια των Joe Zawinul, Lenny White, Rashid Ali, Steve Gadd, Garry Novak, Jeff Berlin, Paul Vertigo, Clarence Penn, Kostas Anastasiadis. Τα τελευταία 10 χρόνια ασχολείται με το μογγολικό παραδοσιακό τραγούδι (γνωστό και ως overtone singing – τραγούδι των υπερήχων) γιατί δρα σαν το κρυστάλλινο νερό που ανοίγει και καθαρίζει όλα τα εσωτερικά ενεργειακά κανάλια γνωστά και ως chakras.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Το 2007 γνωρίζεται με τον αξιοσημείωτο Hayden Chisholm (NZL) με τον οποίο συνεργάζονται στενά και αδιάκοπα από το 2009. Μέσα από τη συνεχή μεταβολή της φόρμας, παραμένει ένας συνεχής ερευνητής του αληθινού ήχου και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα. Από το 2013 συνεργάζεται με τον Αντώνη Σταυρινό, είτε σαν ντουέτο είτε σε μεγαλύτερα μουσικά σύνολα, δίνοντας συναυλίες ελεύθερου βιωματικού αυτοσχεδιασμού. Η πηγή της έμπνευσής τους είναι ο δρόμος και η πραγματικότητα. Το όνομα της συλλογικότητας αυτής είναι Meating for Business. Με τους μουσικούς της Agios Lavrentios Brass Band – της μοναδικής brass band στον κόσμο χωρίς καθόλου brass – βομβαρδίζουν τα ανυποψίαστα κοινά επί της γης με γερές δόσεις παγκόσμιας Βαλκανικής-Νέο-Ορλεάνικης μουσικής. Με τον εικαστικό, συνθέτη και πιανίστα Vago Tedosio (GR) έχουν δημιουργήσει το ντουέτο Free Thraz (πιάνο, φωνή, τύμπανα) μέσα από το οποίο δείχνουν παραδειγματικά πώς η θεωρία του χάους, η θεωρία των κβάντων, η καρδιά και ο αυτοσχεδιασμός είναι συγγενείς εξ αίματος.
Παραδίδει εργαστήρια σχετικά με το παραδοσιακό μογγολικό τραγούδι (hoomi), τη φωνητική απελευθέρωση και τον ελεύθερο βιωματικό αυτοσχεδιασμό. Έχει συνεργαστεί με τους: Αντώνη Ανισέγκο (Berlin, GR), Σαβίνα Γιαννάτου (GR), James Wylie (Nzl), Zakary Frantz (Can), Sebastian Gramms (Ger), Philip Zoubec (Aus), Στάθη Διαμαντίδη (GR), Δημήτρη Παντελιά (GR), Norbert Stammberger (Ger), Markus Krispel (Aus), Mathias Guerra (Chile), Chrysoula Kehayioglou (GR), Andrew Strain (USA), Κατερίνα Μανιού (GR), Bastian Duncker (Ger), Αθηνά Κυρούση (GR), Στέλιο Μίχα (New York, GR), Μιχάλη Καταχανά (GR), Moritz Koether (Ger), Μάρκο Δαμιανό (GR), Κυριάκο Χατζηιωάννου (Bassel – GR), Πάνο Αθανασόπουλο (GR) , Petros Michalas (Berlin, GR), Yangos Chairetis (GR).
Έλενα Κακαλιάγκου
Η Έλενα Κακαλιάγκου, μεγαλωμένη στο Βόλο, είναι δραστήρια στη σύγχρονη και αυτοσχεδιαστική μουσική σκηνή, αρχικά στο Βερολίνο και κατ΄ επέκταση σε άλλα κεντρικά σημεία της Ευρώπης. Το παίξιμό της χαρακτηρίζεται από τις επιρροές της κλασικής και παραδοσιακής μουσικής εφαρμοσμένες στο κατ΄ εξοχήν λυρικό ορχηστρικό γαλλικό κόρνο. Είναι μέλος των σχημάτων PARA (AT), Rank Ensemble (FI), zeitkratzer (DE) & Zinc & Copper (DE).
Ναταλία Μαντά
Η Ναταλία Μαντά γεννήθηκε το 1994 στην Αθήνα. Εισήχθη στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στην κατηγορία “Ταλέντα”, όπου σπούδασε κατά την περίοδο 2011 – 2016. Μπαίνοντας στη σχόλη το 2011, σε ηλικία 17 ετών, κερδίζει το δεύτερο βραβείο σε διαγωνισμό γλυπτικής στην Ιταλία με θέμα Mελέτη για Δημόσιο Χώρο. Φοίτησε με καθηγητή τον Γιώργο Λάππα στο Β’ εργαστήριο γλυπτικής. Ολοκλήρωσε τις σπουδές καθώς και την επιμέλεια της πτυχιακής της εργασίας υπό την εποπτεία της υπεύθυνης καθηγήτριας του Β’ – Γ’ εργαστηρίου γλυπτικής κ. Αφροδίτη Λίτη. Τελείωσε με Άριστα και βαθμό πτυχίου 9,5 (εννέα και πέντε). Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έκανε την πρώτη της ατομική έκθεση τον Οκτώβρη του 2017 στη γκαλερί Καππάτος στην Αθήνα.
Γιάννης Αναστασάκης
Ο Γιάννης Αναστασάκης χαρακτηρίζεται για την ιδιαίτερή του προσέγγιση στην κιθάρα, ως γεννήτρια πρωτότυπων και ατμοσφαιρικών ήχων, καθώς και για την ενασχόλησή του σε βάθος με τα εφέ και την τεχνική του live-sampling (είναι επίσης ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των JAM pedals). Η μουσική του είναι ένα κράμα ambient και ψυχεδέλειας που ισορροπεί μεταξύ μελωδίας και θορύβου, ξεπερνώντας πολλές φορές τα “επιτρεπτά” όρια. Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους μουσικούς όπως οι: Arve Henriksen, Christian Fennesz, Eivind Aarset, Λένα Πλάτωνος, Σαβίνα Γιαννάτου, Θοδωρής Ρέλλος, Χάρης Λαμπράκης, Φλώρος Φλωρίδης, Haig Yazdjian κ.ά.