Η Μάγδα Φύσσα καλωσόρισε τους δημοσιογράφους στη συνέντευξη τύπου της διοργάνωσης λέγοντας τα εξής:

«Ο κινηματογράφος ως μορφή τέχνης και έκφρασης ανέκαθεν βοηθούσε στη διατήρηση της Ιστορίας και αποτύπωνε μνήμες ανέπαφες στο χρόνο. Η χρησιμότητα της τέχνης μέσα από τα οπτικοακουστικά μέσα βοηθάει στη διατήρηση όχι μόνο ιστορικών στοιχείων αλλά και των συναισθημάτων των ανθρώπων που βιώνουν τα προβλήματα της κάθε εποχής την οποία εκφράζουν μέσα από τον κινηματογράφο. Οι δημιουργοί αυτοί είναι αρωγοί στην αντιμετώπιση της αμάθειας και στην ελευθερία έκφρασης η οποία τώρα είναι πιο σημαντική από ποτέ καθώς βιώνουμε καθεστώτα που θα έπρεπε να είχαν περάσει στα κατάστιχα της Ιστορίας. Κυρίως όμως και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο κομμάτι αυτού του φεστιβάλ, αφιερωμένο στη μνήμη του Παύλου, είναι η συμμετοχή νέων παιδιών από διάφορα σχολεία όλης της χώρας. Γιατί όπως πίστευε και ο ίδιος και όπως υποστηρίζουμε όλοι μας, το μέλλον κάθε χώρας βρίσκεται μέσα στις καρδιές αυτών των παιδιών που προσπαθούμε να διατηρήσουμε αθώες και αγνές από τα μορφώματα και τα μιάσματα του φασισμού. Αυτό που ελπίζουμε να επιτύχουμε με το φεστιβάλ αυτό είναι να ενημερώσουμε, να επιμορφώσουμε και ως ένα μεγάλο βαθμό να δημιουργήσουμε τα μέσα που θα βοηθήσουν τους σπόρους της ενσυναίσθησης να ανθίσουν».

Το Φεστιβάλ Solidarity ξεκίνησε το 2021 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης του Παύλου Φύσσα (Killah P), αντιμετωπίζοντας τον κινηματογράφο ως ένα εργαλείο προσωπικής καλλιέργειας και συλλογικής έκφρασης, που μπορεί να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός κόσμου απαλλαγμένου από το δηλητήριο του φασισμού, του ρατσισμού, των κοινωνικών αποκλεισμών και του πολέμου. Ενός κόσμου όπου η διαφορετικότητα δεν θα χωρίζει, αλλά θα ενώνει τους ανθρώπους σε μια πολύχρωμη και πολυποίκιλη κοινότητα.

Ανανεωμένο φέτος, και με ένα ακόμα πιο πλούσιο πρόγραμμα, θα προβάλλει 60 ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, με κοινωνικοπολιτική θεματική και έμφαση στην αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των μειονοτήτων αλλά και την εναντίωση στον ρατσισμό, τον σεξισμό, την ομοφοβία, τον εθνικισμό και τον πόλεμο, τα στερεότυπα, τη μισαλλοδοξία, τη βία και τον φανερό ή αθέατο φασισμό.

Θα προβληθούν ταινίες όλων των ειδών, πρόσφατης παραγωγής, αντιρατσιστικής, αντιφασιστικής, και ευρύτερα κοινωνικοπολιτικής θεματολογίας (LGBTQI+, ageism, φυλετικά ζητήματα, νεοναζισμός, κλπ). Θα απονεμηθούν βραβεία συμμετοχής στο φεστιβάλ από το Σύλλογο Πολιτισμού “Παύλος Killah P Φύσσας”  καθώς και τιμητικά βραβεία από την Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ).

Στο φεστιβάλ υποβλήθηκαν φέτος περισσότερες από 2000 ταινίες.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν 200 μέτρα  από το μνημείο του Παύλου Φύσσα: στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη (Εμ.Μπενάκη 70, Κερατσίνι) και στο Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης (Μικράς Ασίας 24 & Παπαναστασίου, Κερατσίνι).

Αντιγόνη της Sophie Deraspe

Τι θα δούμε στο 2o Solidarity Film Festival – Killah P

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση έναρξης του 2ου Solidarity Film Festival/Killah P, ενώ αμέσως μετά (9 μ.μ.) θα προβληθεί η ταινία Αντιγόνη της Sophie Deraspe (Καναδάς), μια σύγχρονη νεανική αλληγορία της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή, με έντονο κοινωνικό πρόσημο.

Η τελετή λήξης (βραβεύσεις, εκδηλώσεις λήξης) του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη.

Οι προβολές εντάσσονται σε μια σειρά από θεματικά αφιερώματα που περιλαμβάνουν παρουσιάσεις και συζητήσεις: την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου η θεματική είναι το Προσφυγικό και το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου η Αστυνομική Βία, το Περιβάλλον και Δικαιώματα και το τρίπτυχο Δικαιώματα, Ελευθερίες, Συμπερίληψη, ενώ το Σάββατο 4 Νοεμβρίου η θεματική είναι Κοινωνική Ευαισθητοποίηση και Απώλεια.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σε παγκόσμια πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ Gas Station του Θωμά Σίδερη (2022) το οποίο θα προβληθεί την Παρασκευή 2/11, στις 10 μ.μ. Η ταινία διηγείται τις παράλληλες ιστορίες του Μοχάμεντ, του Γκουλίμ και του Αλί Χασάν που χάνει τον 20χρονο αδελφό του στο ναυάγιο της Πύλου. Αλλά και την ιστορία του πατέρα του σκηνοθέτη, εργάτη στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Οι συνθήκες διαβίωσης και η εκμετάλλευση είναι κοινές είτε κάποιος είναι εργάτης από τη Λαχώρη είτε από την Αμφιάλη. Στην ταινία μιλούν ακόμα ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν και ο Γιάννης Φύσσας, λίγο πριν φύγει από τη ζωή, θείος του Παύλου, εργάτης για περισσότερα από 40 χρόνια στη Ζώνη Περάματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την προβολή της πολυβραβευμένης μικρού μήκους ταινίας Pina (animation) των Jérémy Depuydt και Giuseppe Accardo με θέμα την “αναμέτρηση” ενός κοριτσιού με τη Μαφία, που βρέθηκε στον προθάλαμο των Όσκαρ, αλλά και το I promised you paradise του Morad Mostafa με ήρωα έναν 17χρονο αφρικανό μετανάστη στην Αίγυπτο, που συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη βραβευμένη στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης μεγάλου μήκους ταινία 18 του Βασίλη Δούβλη, με θέμα την άνοδο του νεοναζισμού στους έλληνες έφηβους, που γυρίστηκε σε σχολείο στο Πέραμα και στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη, θα  προβληθεί και το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Μουτάφη The Other Half: για 15 χρόνια ένας φωτορεπόρτερ γίνεται ο αυτόπτης μάρτυρας της ροής των μεταναστών, ακολουθώντας τους στα σκοτεινά περάσματα των ευρωπαϊκών συνόρων. Παράλληλα θα φιλοξενηθεί φωτογραφική έκθεση για το προσφυγικό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την προβολή σχολικών ταινιών αλλά και εργαστήρια για παιδιά σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ, ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ

To Σάββατο 4 Νοεμβρίου στις 16.30-20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη  θα πραγματοποιηθεί Διεθνής Συνάντηση συγγενών θυμάτων, θυμάτων και αλληλέγγυων στον αγώνα ανθρώπων που έπεσαν θύματα φασιστικής, ρατσιστικής και αστυνομικής βίας. Νωρίτερα, στις 12 το μεσημέρι, οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το μνημείο του Παύλου Φύσσα. 

Σε μια Ευρώπη που η άνοδος του φασισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας συμπληρώνεται από την ένταση της αστυνομικής βίας και καταστολής, μια διέξοδος υπάρχει: η ενιαία δράση ανθρώπων, συλλογικοτήτων και κινημάτων που θα ορθώσει τοίχο ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, και πολιτισμού. Σε αυτή την κατεύθυνση επιθυμεί να συμβάλει η Διεθνής Συνάντηση.

Aμέσως μετά (20.30), θα προβληθεί το ιταλικό ντοκιμαντέρ Brucia Ancora Dentro των Francesco Manzato, Paolo Pioltelli, Filippo Repishti (2023) με θέμα τη δολοφονία (στις 16 Μαρτίου 2003) του νεαρού αντιφασίστα Dax στο Μιλάνο από φασίστες. Έκτοτε, η επέτειος αυτή, τιμάται στην Ιταλία με την ονομασία Milan’s Notte Nera (Μαύρη Νύχτα στο Μιλάνο), εμπνέοντας ακόμα, 20 χρόνια μετά, τη νέα γενιά. Η μητέρα του παιδιού θα παρευρίσκεται στη Συνάντηση.

TO ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το φεστιβάλ επιδιώκει να καταγγείλει τις πολιτικές της κρατικής βίας και καταστολής, της φτώχειας και της εκμετάλλευσης και να δαμάσει τον υφέρποντα εκφασισμό της κοινωνίας και τον ανατροφοδοτούμενο νέο-εθνικισμό, που απειλούν κατάφωρα τις δημοκρατικές ελευθερίες. Μέσα από ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους το SFF KillahP θέλει να προβάλει την αλληλεγγύη και την ενσυναίσθηση, την πολυφωνία και την ανεκτικότητα, το σεβασμό στα δικαιώματα μεταναστών και προσφύγων, την ελεύθερη πρόσβαση στο άσυλο, την αναγνώριση των δικαιωμάτων των μειονοτήτων,  των γυναικών, των ατόμων με  αναπηρία, των εργαζομένων και των ανέργων αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και της διαφύλαξης του φυσικού πλούτου του πλανήτη.

Το SFF KillahP θέλει να γίνει βήμα έκφρασης των ανθρώπων που εμφορούνται από την ισχυρή επιθυμία να οδηγήσουν τον κόσμο μας ένα βήμα πιο κοντά στην «ουτοπία».

Το φεστιβάλ Solidarity, όπως και τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, ήδη από το 2014, διοργανώνει ο Συλλόγος Πολιτισμού Ενάντια στον Φασισμό “Παύλος Killah P Φύσσας” με πρόεδρο τη Μάγδα Φύσσα.

Το Φεστιβάλ στηρίζουν ο Δήμος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Εκπαιδευτικοί φορείς, η Παιδαγωγική Ομάδα Σκασιαρχείο, η Ομοσπονδία Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας (ΟΚΛΕ) και πλήθος σκηνοθετών και ανθρώπων του κινηματογράφου.

«Μια Ζωή Χωρίς Χρώμα · Life Without Color» των Pau Bonet, Cristian Ruan

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης

ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

19:00 Εκδήλωση Έναρξης 2ου Solidarity Film Festival/Killah P.

21:00 «Antigone · Αντιγόνη» της Sophie Deraspe, Μυθοπλασίας, Καναδάς, 2019,διάρκεια 109′.

ΠΕΜΠΤΗ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

18:00 Θεματικό Αφιέρωμα ” Προσφυγικό ”
(Με Παρουσίαση και Συζήτηση πριν και μετά τις προβολές)

«I Promise You Paradise · Σου Υποσχέθηκα τον Παράδεισο» του Morad Mostafa, Μυθοπλασίας, Αίγυπτος-Γαλλία-Κατάρ, 2023, διάρκεια 25΄.
«I Woke Up 18 · Ξύπνησα 18» της Βέρας Ιόνα Παπαδοπούλου, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, 2022, διάρκεια 13’.
«Η Ιστορία του U.F · I Want To Stop This Suffering: This Is The Story Of U.F» της Neda Ahmadi, Animation, Γερμανία, 2022, διάρκεια 2’.
«Εκτός Δρόμου · Off Road» του Rodi Yüzbasi, Μυθοπλασίας, Τουρκία, 2022, διάρκεια 5’
«Το Τελευταίο Κύμα · The Final Wave» της Lucy Bell, Animation, Αυστραλία, 2022 διάρκεια 1’.
«Qui Soc» του Pablo A. Zareceansky Montserrat, Ντοκιμαντέρ, Ισπανία, 2023, διάρκεια 31’.

20:00 «The Other Half» του Γιώργου Μουτάφη, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, 2022, διάρκεια 72′.

22:00 «Gas Station» του Θωμά Σίδερη, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα,2022, διάρκεια 94′.

Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης

18:00 Θεματικό αφιέρωμα “Το Φύλο σε Πρώτο Πλάνο”
(Με Παρουσίαση και Συζήτηση πριν και μετά τις προβολές)

«Φόρμα Ανώνυμων Ιστοριών · Forma» του Μάριου Μητράκη, Ντοκιμαντέρ-Animation, Ελλάδα, 2023, διάρκεια 8’.
«Το Κενό · The Gap» του Rob Maldonado Velázquez, Ντοκιμαντέρ, Ισπανία, 2023, διάρκεια 10’.
«Na Savi» της Sofia Ayerdi, Μυθοπλασίας, Μεξικό, 2023, διάρκεια 15’.
«Το Κορίτσι Πίσω Από Τον Καθρέπτη · The Girl Behind The Mirror» του Luri Moreno, Animation, Βραζιλία, 2022, διάρκεια 12’.
«Η Βιολέτα της Αλγερίας · Algeria Violet» του Emrah Yükselir, Animation , Τουρκία, 2022, διάρκεια 6’
«Το Χαμόγελο Της Μάσκας · Smile Of The Mask» του Abbas Ghazali, Μυθοπλασίας, Ιράν, 2023, διάρκεια 6’.
«Το Μαύρο Ρόδο · The Black Pomegrenate» του Ali Zare Ghanatnowi, Ντοκιμαντέρ-Animation, Γαλλία, 2023, διάρκεια 14’
«Γάμος Δίχως Χρώμα · Uncolored Marriage» της Talayeh Atlasi, Ντοκιμαντέρ. Ιράν-Ελλάδα, 2022, διάρκεια 10’.
«Ακάλυπτη · Uncovered» του Θάνου Αγγέλης, Μυθοπλασίας, Ελλάδα-Κύπρος, 2023, διάρκεια 3’.

20:00 «Las Vencidas y No Derrotadas · Ηττημένες αλλά όχι Νικημένες», της Mau Cardoso, Ντοκιμαντέρ, Ισπανία, 2021, διάρκεια 53′.

22:00 «Chile 1976 · Χιλή 1976» της Manuela Martelli, Μυθοπλασίας, Χιλή και Αργεντινή,2022, διάρκεια 96′.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

18:00 «Οι Γάμοι της Τήλου» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, 2022, διάρκεια 74′.

20:00 Θεματικό αφιέρωμα “Αστυνομική Βία”
(Με Παρουσίαση και Συζήτηση πριν και μετά τις προβολές)

«Our bloc, the rise of Chaz · Η γειτονιά μας, η μάχη για την Αυτόνομη Ζώνη» του Jefferson Martin Elliott, Ντοκιμαντέρ, ΗΠΑ, 2022, διάρκεια 53′.
«Η Αρχή · The Beginning» του Γιώργου Νικολόπουλου, Μυθοπλασίας, Ελλάδα, 2022, διάρκεια 16′.
«ΔΗΚΕΟΣΙΝΗ · JUSTIS» των Νικήτα Σιφωνιού και Άγγελου Μπαράϊ, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, 2023, διάρκεια 7′.

22:00 «18» του Βασίλη Δούβλη, Μυθοπλασίας Ελλάδα,2021, διάρκεια 95′.

«ΠΙΝΑ · PINA» των Jérémy Depuydt και Giuseppe Accardo

Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης

18:00 Θεματικό αφιέρωμα “Περιβάλλον και Δικαιώματα”
(Με Παρουσίαση και Συζήτηση πριν και μετά τις προβολές)

«Res Publica» του Μιχάλη Κατσούρη, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα, 2023, διάρκεια 20’.
«ΠΙΝΑ · PINA» των Jérémy Depuydt και Giuseppe Accardo, Animation, Βέλγιο, 2022, διάρκεια 20’.
«Ο Ψεκαστήρας · The Sprayer» του Farnoosh Abedi, Animation, Ρουμανία, 2022, διάρκεια 9’.
«Είμαστε Η Γη · We Are The Earth» της Zoé Rose, Animation, Γαλλία, 2022, διάρκεια 5’.
«Faldur» του Ronan Simon, Animation, Γαλλία, 2022, διάρκεια 6’.

20:00 Θεματικό αφιέρωμα “Δικαιώματα, Ελευθερίες, Συμπερίληψη”
(Με Παρουσίαση και Συζήτηση πριν και μετά τις προβολές)

«Ανοιχτή Ακρόαση ·Open Call» της Katia Crivellari, Μυθοπλασίας, Γαλλία, 2023, διάρκεια 8’.
«Ίσοι · Iquals» των 12Nubes, Animation, Ισπανία, 2023, διάρκεια 2’.
«Μεταφορά · Transfer» του Krzysztof Kiwerski, Animation, Πολωνία, 2021, διάρκεια 7’.
«Ο Υπέροχος Έντο · Great Edo» του Sebastiano Colla, Μυθοπλασίας, Ιταλία, 2022, διάρκεια 10’.
«Ματωμένο Χαλίκι · Bloody Gravel» του Hojat Hosseini, Μυθοπλασίας, Ιράν, 2022, διάρκεια 15’.
«Χειροπέδες · Handcuff» του Mohsen Naghizadeh, Μυθοπλασίας, Ιράν, 2023, διάρκεια 1’.
«Το Παιχνίδι Μου · My Toy» του Mazen Haj Kassem, Μυθοπλασίας, Δανία, 2023,8’.
«AUTERSIGHT» της Bernadett Nadin Csépke, Animation, Ουγγαρία,2022, διάρκεια 9’.
«Μισός Ατσάλι · Half Steel» του Javid Samadov, Ντοκιμαντέρ, Γερμανία, 2023, διάρκεια 2’.

22:00 «Το Σκαρί · Luzzu» του Alex Camilleri, Μυθοπλασίας, Μάλτα, 2021, διάρκεια 94′.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Αντώνης Σαμαράκης

18:00 Θεματικό αφιέρωμα “Κοινωνική Ευαισθητοποίηση και Απώλεια”.
(Με Παρουσίαση και Συζήτηση πριν και μετά τις προβολές)

«Δώρο Χριστουγέννων» του Κωνσταντίνου Π. Κακαρούντα, Animation, Ελλάδα, 2022, διάρκεια 7’.
«Καλημέρα Μεσάνυχτα · Good Morning Midnight» της Elisabeth Silveiro, Μυθοπλασίας, Γαλλία, 2021, διάρκεια 22’.
«Η Επίσκεψη · The Visit» της Alexandra Roberta Șerban, Μυθοπλασίας, Ρουμανία, 2023, διάρκεια 20’.
«Μια Ζωή Χωρίς Χρώμα · Life Without Color» των Pau Bonet, Cristian Ruan, Animation, Ισπανία, 2023, διάρκεια 4’.
«Αμερικάνικο Όνειρο · American Dream» της Renee Shi, Animation, ΗΠΑ, 2022, διάρκεια 3’.
«ΜΑΡΚΟ · MARKO» του Marko Šantić, Μυθοπλασίας, Κροατία, 2023, διάρκεια 17’.
«Επικίνδυνοι Πολίτες» του Δημήτρη Γιώτη, Μυθοπλασίας, Ελλάδα, 2023, διάρκεια 15′.

20:00 «5 ½ Χρόνια · 5 ½ Years» των Μυρτώς Συμεωνίδου και Ιωάννας Παπαϊωάννου, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα,2021,διάρκειας 70′.

22:00 «Πένθος, Αυτοί Που Μένουν · Grief, Those Who Remain» των Μυρτώς Πατσαλίδου και Μαρίας Λούκα, Ντοκιμαντέρ, Ελλάδα,2022, διάρκεια 71′

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

20:30 «Brucia Ancora Dentro» των Francesco Manzato, Paolo Pioltelli, Filippo Repishti, Ντοκιμαντέρ, Ιταλία, 2023, διάρκεια 70’.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη

16:30 Προβολές Μαθητικών Ταινιών και προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους για Νεανικό κοινό –
Βραβεύσεις Μαθητικών Ταινιών

19:00 Τελετή Λήξης Φεστιβάλ

Βραβεύσεις και Εκδηλώσεις Λήξης του 2ου Solidarity Film Festival

INFO

Για τη διευκόλυνση των επισκεπτών του φεστιβάλ θα υπάρχουν τακτικά δρομολόγια λεωφορείων έξω από τον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά.

Όλες οι πληροφορίες για τις ταινίες που θα προβληθούν, καθώς και το ωρολόγιο πρόγραμμα έχουν αναρτηθεί εδώ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: «Brucia Ancora Dentro» των Francesco Manzato, Paolo Pioltelli, Filippo Repishti