Το ΕΜΣΤ παραμένει ενεργό διαδικτυακά!

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) παραμένει ενεργό διαδικτυακά και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε τις ψηφιακές του δράσεις και να περιηγηθούμε στην έκθεση UBUNTU, που παρατείνεται έως το καλοκαίρι.

Η ΝΕΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΜΣΤ ΕΙΝΑΙ ONLINE

Η νέα ιστοσελίδα του μουσείου, με περισσότερες λειτουργικές δυνατότητες, προβάλλει το πλούσιο υλικό του ΕΜΣΤ, το οποίο διαρκώς εμπλουτίζεται. Η άνετη πλοήγηση προσκαλεί τους επισκέπτες να περιηγηθούν σε κάθε ενότητα για να ενημερωθούν εύκολα και άμεσα για ό,τι συμβαίνει στο μουσείο, αλλά και για την ιστορία του. Ο απλός σχεδιασμός και οι μεγάλες εικόνες κάνουν το περιεχόμενο προσβάσιμο και κατανοητό, προσαρμοσμένο σε κάθε συσκευή. Με την πλήρη λειτουργία του το ΕΜΣΤ μπήκε στη νέα του εποχή και συνεχίζει να εξελίσσει και το ψηφιακό του αποτύπωμα.

Γραφιστικός σχεδιασμός: Schema
Ανάπτυξη: i DESIGN

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

ΨΗΦΙΑΚΟ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ
ΕΜΣΤ ΑΝΟΙΧΤΟ. ΤΟ ΕΜΣΤ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ

Η πορεία των 20 χρόνων του ΕΜΣΤ, με τις εκθέσεις, τις δράσεις, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις συνεργασίες του, αποτυπώνεται σε αυτό το Ψηφιακό Χρονολόγιο, βάση του οποίου αποτέλεσε η έκθεση ΕΜΣΤ Ανοιχτό. Το ΕΜΣΤ και οι ιστορίες του που παρουσιάστηκε στο μουσείο με το ξεκίνημα της πλήρους λειτουργίας του τον Φεβρουάριο του 2020. Περιηγηθείτε ψηφιακά σε μια ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή νομαδική ιστορία που καθόρισε το ΕΜΣΤ από το 2000 και το οδήγησε στη μόνιμη στέγη του, στο πρώην εργοστάσιο Φιξ. Η ιστορία θα εμπλουτίζεται διαρκώς με περισσότερο υλικό που θα συνεχίσει να διαμορφώνει τον χαρακτήρα του μουσείου.

Επιμέλεια Χρονολογίου- Τεκμηρίωση: Κασσιανή Μπένου
Γραφιστικός σχεδιασμός: Schema
Ανάπτυξη: i DESIGN

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

Η ΕΚΘΕΣΗ UBUNTU ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΤΑΙ
ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 22.08.2021

Η έκθεση UBUNTU. Πέντε δωμάτια από τη Συλλογή Χάρη Δαυίδ παρατείνεται μέχρι τις 22.08.2021. 66 έργα 34 καλλιτεχνών παρουσιάζονται σε πέντε δωμάτια στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων (Ισόγειο) του ΕΜΣΤ.

Μέχρι να βρεθούμε ξανά από κοντά, μπορείτε να περιηγηθείτε ψηφιακά στην έκθεση:

ΨΗΦΙΑΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

ΕΜΣΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΕΜΣΤ, τιμώντας τους επαγγελματίες υγείας για το πολύτιμο έργο τους, δημιούργησε το πρόγραμμα ΕΜΣΤ για την Υγεία με σκοπό να ανοίξει ένα παράθυρο στο όνειρο και στη δημιουργική έκφραση.

Από τον Δεκέμβριο του 2020 έως τον Φεβρουάριο του 2021, όσοι επαγγελματίες υγείας εκδήλωσαν ενδιαφέρον έλαβαν στο e-mail τους ένα έργο τέχνης από τη συλλογή του ΕΜΣΤ, σε μορφή ηλεκτρονικής κάρτας. Σε χρόνο που οι ίδιοι επέλεξαν, «συνομίλησαν» με το έργο, εμπνεύστηκαν, σκέφθηκαν, αισθάνθηκαν και ονειρεύτηκαν. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή! Λάβαμε ποίηση, κείμενα, φωτογραφίες, ζωγραφική, μια φράση ή μια κατασκευή,τα οποία παρουσιάζονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του μουσείου.

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ

#NarcissusMeetsPandora
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Tο πρόγραμμα #NarcissusMeetsPandora ξεκίνησε!

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους, εκπαιδευτικούς και παιδαγωγούς, αλλά και σε κάθε κοινωνική ομάδα που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει. Το #NarcissusMeetsPandora εκκινεί από την καθημερινή συνήθεια του διαμοιρασμού πορτρέτων και selfies, και πραγματεύεται το φωτογραφικό πορτρέτο με σκοπό να προβληματίσει, μέσα από μια παιδαγωγική και καλλιτεχνική διαδικασία, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή οπτικού περιεχομένου στα social media.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από μια διακρατική και διεπιστημονική κοινοπραξία φορέων πολιτισμού, εκπαίδευσης και έρευνας, με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τα έτη 2021-2022. Οι συμμετέχοντες εταίροι είναι οι εξής: Casa da Imagem – Ίδρυμα Manuel Leão, Πορτογαλία (συντονιστής του προγράμματος), Σχολή Ψυχολογίας και Επιστημών της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Πόρτο, Πορτογαλία, Stichting The European Regional Council Of Insea, Ολλανδία, Documenta Creaciones Multimedia Avanzadas Sl, Ισπανία, Cultureghem, Βέλγιο, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), Ελλάδα.

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες και νέα θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του προγράμματος που βρίσκεται υπό κατασκευή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ