Tο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Ψηφιακές δράσεις και online εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και οικογένειες, προγραμματίζει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ ενόψει της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων στις 18 Μαΐου.

Όλες οι δράσεις του Μουσείου φέτος είναι εμπνευσμένες από το κεντρικό μήνυμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) «Μουσεία για την ισότητα. Πολυμορφία και Κοινωνική Συνοχή».

Με το σύνθημα #StayConnected, #StayCurious το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, που έχει αναστείλει τα προγραμματισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις ξεναγήσεις στους χώρους του, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας, συνεχίζει να στηρίζει τη μάθηση, την ψυχαγωγία και τη δημιουργικότητα, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Γιορτάζοντας την Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18/5) αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών (17/5), το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών προγραμματίζει μία σειρά από δράσεις, που θα πραγματοποιηθούν από το Σάββατο 16 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 18 Μαΐου, και περιλαμβάνουν:

-το ψηφιακό εικαστικό εργαστήρι «Kαντράν όλου του κόσμου συνδεθείτε», όπου παιδιά -όλων των ηλικιών και ενήλικες- μαθαίνουν για τις τηλεφωνικές συσκευές της συλλογής του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και καλούνται να δημιουργήσουν το δικό τους τηλεφωνικό καντράν. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί LIVE την Κυριακή 17/5 στις 12.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 18.00 (διάρκεια προγράμματος: 45’).

-το μουσικό ψηφιακό εργαστήρι «H φαντασία δημιουργεί την πραγματικότητα» για παιδιά 6-10 ετών και ενήλικες, όπου με την καθοδήγηση μουσικών και παιδαγωγών, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι για να στείλουν μηνύματα (φρυκτωρίες, αγγελιοφόροι, σήματα Μορς) και δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικό σύνολο, χρησιμοποιώντας απλά οικιακά σκεύη, όπως κουτάλες, κατσαρόλες κ.ά. Το εργαστήρι είναι προγραμματισμένο LIVE την Κυριακή 17/5 στις 11.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 17.00 (διάρκεια προγράμματος: 30’).

-το ψηφιακό παιχνίδι «Το τηλέφωνο μέσα από ψηφιακά παζλ & γελοιογραφίες» για παιδιά από 6 ετών. Πέντε διαφορετικά ψηφιακά παζλ που απεικονίζουν γελοιογραφίες, εμπνευσμένες από τις συλλογές του Μουσείου, περιμένουν τους ψηφιακούς επισκέπτες να συνθέσουν το παζλ και να ανακαλύψουν με ποιο μουσειακό έκθεμα σχετίζεται η κάθε γελοιογραφία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, από το Σάββατο 16/5, να κατεβάσουν τη σχετική εφαρμογή από το site του Μουσείου και να πάρουν μέρος στο παιχνίδι.

Η συμμετοχή στο LIVE εικαστικό και το μουσικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί μέσω ψηφιακής πλατφόρμας  και θα είναι δωρεάν. Υπάρχει και η δυνατότητα όσοι θέλουν να τα πραγματοποιήσουν άλλη μέρα και ώρα, να κατεβάσουν από το Σάββατο 16/5 την εφαρμογή από το site του Μουσείου. Οι κρατήσεις για όλες τις LIVE δράσεις γίνονται αποκλειστικά online, στο site του Μουσείου, όπου θα υπάρχουν οι πληροφορίες για τη διαδικασία συμμετοχής.

Μέχρι το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του για το κοινό, τα παιδιά και οι οικογένειες μπορούν να περιηγούνται online σε επιλεγμένα σημεία της μόνιμης έκθεσης, να συμμετέχουν στα ψηφιακά προγράμματα που διοργανώνει και να γνωρίσουν άγνωστες ιστορίες των τηλεπικοινωνιών. Μπορούν, μεταξύ άλλων, να γνωρίσουν τον Σάμιουελ Μόρς και την εφεύρεσή του ή να βρεθούν μέσα στο πρώτο καλωδιακό πλοίο «Θαλής ο Μιλήσιος», μέσα από εφαρμογές επαυξημένης (AR) & εικονικής πραγματικότητας (VR), να δουν πως λειτουργούσαν τα αναλογικά τηλεφωνικά κέντρα και να γνωρίσουν τον πρώτο τηλεφωνικό θάλαμο στη χώρα μας, που χρονολογείται από τη δεκαετία του ’30.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ