Από τις εκδόσεις Καλέντη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαριβίτας Γραμματικάκη, Το νησί της Χαράς.
Το Νησί της Χαράς φτιάχτηκε για τα παιδιά. Εκεί τα κλάματα γίνονται γέλια και οι λύπες χαρές. Τα λουλούδια έχουν αλλιώτικα χρώματα. Τα τριαντάφυλλα είναι μοβ.
Οι μαργαρίτες πράσινες και οι παπαρούνες μπλε. Μα το πιο μαγικό απ’ όλα είναι ότι στο Νησί της Χαράς η άνοιξη δεν τελειώνει ποτέ!
Ποιος όμως και γιατί θέλει να εξαφανίσει το νησί και μαζί με αυτό τη χαρά των παιδιών; Τη λύση θα τη βρει μονάχα ο Ασηλάμπα Ντελασύ!
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ, με ήρωα έναν ξεχωριστό γίγαντα, τον καλόψυχο και αγαθό Ασηλάμπα που δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν.
Η Μαριβίτα Γραμματικάκη αφηγείται τη δεύτερη ιστορία του γίγαντα Ασηλάμπα, προσφέροντας έναν πλούτο μηνυμάτων στους μικρούς αναγνώστες. Από τη θεατρική αφήγηση και τον χαρούμενο, μελωδικό τόνο της γλιστρούν αβίαστα και με φυσικότητα οι σπουδαίες έννοιες της προσφοράς, της ευγένειας, της αλληλεγγύης, αλλά και η σημασία της χαράς και του παιχνιδιού για το παιδί.
Η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου, που ταξιδεύει τους μικρούς αναγνώστες στο νησί της φαντασίας, καθώς και το cd, σε μουσική του Νίκου Ξανθούλη, που συνοδεύει την έκδοση, τους μυεί στην ομορφιά της τέχνης και της μουσικής.
Για παιδιά από 6 ετών και άνω.
Η Μαριβίτα Γραμματικάκη γεννήθηκε στα Χανιά. Έχει σπουδάσει Βιόλα με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών στην τάξη της Ισμήνης Κάρτερ, απ’ όπου πήρε το δίπλωμά της το 1986 με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Το 1983 διορίστηκε στην ορχήστρα του Γ΄ Προγράμματος της ΕΡΤ. Το 1993 έγινε μόνιμη μουσικός στην Ορχήστρα της Λυρικής σκηνής. Δίδαξε Βιόλα στο Ωδείο Αθηνών την περίοδο 2002-2012. Διδάσκει στο Αττικό Ωδείο.
Παράλληλα με τη μουσική της πορεία, ασχολήθηκε από το 1983 μέχρι το 1990 με την έρευνα και τη συγγραφή κειμένων παιδικών εκπομπών για την Ελληνική Τηλεόραση δίπλα στη Φραγκίσκη Καρόρη και έκανε επίσης την παρουσίαση της εκπομπής «Ο κόσμος της Μουσικής». Έχει γράψει τα εξής παραμύθια για παιδιά: «Το νησί της Αρμονίας» (εκδ. Success Dynamics), «Ο Ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα» (εκδ. Διάπλαση), «Το μπλε κοχύλι» (εκδ. Καλέντη), «Το αστέρι του γίγαντα» (εκδ. Καλέντη) και το «Μαγικό βιολί» (εκδ. Καλέντη), το οποίο παρουσιάστηκε ως θεατρικό-μουσικό έργο για παιδιά τον Μάιο του 2011 στη Λυρική Σκηνή και συνάντησε μεγάλη επιτυχία. Έχει ολοκληρώσει τέσσερις κύκλους σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στο ΕΚΕΒΙ για παραμύθι, διήγημα και θέατρο. Τον Οκτώβριο του 2010 δημιούργησε το βιωματικό εργαστήρι παραμυθιού «Παραμύθι ν’ αρχινήσει» και διδάσκει σε μαθητές δημοτικού, αλλά και σε εκπαιδευτικούς την τέχνη του παραμυθιού και της μουσικής ως μέσο θεραπείας, επικοινωνίας και δημιουργίας.
Η Κατερίνα Βερούτσου γεννήθηκε στην Πάτρα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και στο Μόντρεαλ του Καναδά. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (Concordia University of Montreal). Από το 1982 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους και έχει στο ενεργητικό της περισσότερα από ογδόντα πέντε βιβλία. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει ασχοληθεί επίσης επαγγελματικά με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική και τη σκηνογραφία για τηλεόραση και θέατρο. Είναι κάτοχος του Κρατικού Βραβείου Εικονογράφησης 2009.
Ο Νίκος Ξανθούλης είναι συνθέτης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ, Διδάκτωρ της Μουσικής Ακαδημίας της Σόφιας, καθηγητής τρομπέτας και Ανωτέρων Θεωρητικών στο Ωδείο Αθηνών. Έχει συμμετάσχει ως σολίστ με πολλές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει γράψει μουσική για το θέατρο («Ισμήνη», 2002, και «Ιλιάδα», 2008, με την Ασπασία Παπαθανασίου και «Ευμενίδες» με την Άννα Συνοδινού – Φεστιβάλ Επιδαύρου, 2004), ενώ έχει μεταφράσει αρχαίους Έλληνες μουσικοθεωρητικούς συγγραφείς (Κλεωνίδη, Αριστόξενο, Ανώνυμο Bellermann, εκδ. ΔΑΙΔΑΛΟΣ-ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ). Υπήρξε Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας από το 1996 έως το 2003 και από το 2004 του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά. Είναι καθηγητής-σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από το 2004. Από το 2006 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ακαδημίας Αθηνών. Από το 2009 έως το 2012 ήταν Υπεύθυνος των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έχει εκδώσει πέντε προσωπικούς δίσκους και έχει συμμετάσχει σε τέσσερις συλλογικούς. Έχει μελοποιήσει παλαιότερους και σύγχρονους Έλληνες ποιητές παρουσιάζοντας τη δουλειά του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.