Το νησί της Μαρίας, της Βικτόρια Χίσλοπ από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης στο «Ολύμπιον»

Η Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει κατά την χειμερινή θεατρική περίοδο 2024 – 2025, το έργο της Βικτόρια Χίσλοπ «Το νησί της Μαρίας», στην αίθουσα «Ολύμπιον».

Η παράσταση «Το νησί της Μαρίας» αναδεικνύει τον θρίαμβο της ανθρώπινης θέλησης, τη δύναμη της συλλογικότητας και της ελπίδας, τη μεγαλοσύνη της αγάπης και της συμφιλίωσης. Μια μοναδική και συναρπαστική ιστορία για την αγάπη και τον αποχωρισμό. Εμπνευσμένη από το παγκόσμιο μπεστ σέλερ «Το Νησί» και προσαρμοσμένη για παιδιά, η συγκινητική ιστορία της Μαρίας για το πως η ζωή της συνδέθηκε με τη Σπιναλόγκα είναι ένας ύμνος στη φιλία, την οικογένεια και την ελπίδα. Αφορμή της παράστασης μια ασθένεια αληθινή –όπως και η πρόσφατη πανδημία– που θίγει ζητήματα τα οποία παραμένουν επίκαιρα στις μέρες μας και αγγίζουν τα παιδιά.

Ένα κορίτσι, η μικρή Ρίτα, ζει με τους γονείς της στην Αγγλία και κάθε καλοκαίρι πάει διακοπές στην Κρήτη για να δει τη γιαγιά της, τη Μαρία. Σ’ αυτό το ταξίδι, γιαγιά κι εγγονή ξεκινούν μια διαδρομή πίσω στον χρόνο, τότε που η γιαγιά ήταν μικρή και ζούσε με τους γονείς και την αδερφή της στο χωριό Πλάκα απέναντι από τη Σπιναλόγκα. Έτσι η Ρίτα μαθαίνει για το παρελθόν και τις ρίζες της οικογένειάς της, αλλά και για τη νόσο Χάνσεν, γνωστή ως λέπρα. Μέσα από την εξιστόρηση της γιαγιάς, θα ανακαλύψει τη δημοκρατική κοινότητα των ασθενών του νησιού, το σχολείο που έφτιαξε εκεί η δασκάλα προγιαγιά της αλλά και την προσφορά της επιστήμης όταν τελικά ανακαλύπτεται το πολυπόθητο φάρμακο και η Σπιναλόγκα κλείνει μαζί με την ιστορία μας, με ένα μεγάλο Κρητικό γλέντι.

Μια παράσταση για το κοινωνικό στίγμα, τον εκφοβισμό, την προκατάληψη και τον φόβο –ως επακόλουθα της άγνοιας– για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της ζωής, την αλληλεγγύη, το σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα και το θάρρος να τα ξεπεράσουμε όλα. Μια ιστορία για το πως κατορθώνει να θριαμβεύει η ευτυχία και η αισιοδοξία ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Συντελεστές:

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ