Το ντοκιμαντέρ "Στη φωλιά του χρόνου" στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, προβάλλει κάθε μήνα ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία». Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» των Αλέξανδρου Παπαηλιού και Χαράς Φράγκου (2014, 70’).

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, προβάλλει κάθε μήνα ντοκιμαντέρ διακεκριμένων Ελλήνων σκηνοθετών, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Το ελληνικό ντοκιμαντέρ συναντά τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία». Όπως είναι ήδη γνωστό, κάθε ταινία συνδέεται με την τοπική ιστορία ή τη θεματική εκάστου μουσείου του Δικτύου ΠΙΟΠ στο οποίο και παρουσιάζεται.

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το ντοκιμαντέρ «Στη Φωλιά του Χρόνου» των Αλέξανδρου Παπαηλιού και Χαράς Φράγκου (2014, 70’). Στην προβολή θα παρευρίσκεται ο σκηνοθέτης Α. Παπαηλιού αλλά και η σεναριογράφος, Χ. Φράγκου, οι οποίοι θα προλογίσουν το ντοκιμαντέρ και θα συνομιλήσουν με το κοινό.

Λίγα λόγια για την ταινία «Στη Φωλιά του Χρόνου»

Τα τελευταία χρόνια, στην Ελλάδα, η ταυτότητα της ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με εκείνη της κρίσης. Κρίση οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική. Στην ταινία καταγράφονται οι δραστηριότητες τριών νέων ανθρώπων, σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για τη ζωή τους. Παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση, τα κίνητρα για τις επιλογές τους, οι μικρές και μεγάλες στιγμές τους. Και όλα αυτά εξελίσσονται μέσα σε πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας όπως το παραποτάμιο δάσος του Νέστου, το Δέλτα του Αξιού, η Λίμνη Κερκίνη, η Πύλος και ο Κόλπος της Κυπαρισσίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ