Τρεις ψηλές γυναίκες, του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο της Ημέρας

Το Θέατρο της Ημέρας φιλοξενεί την ομάδα «Ν.ΕΛ.Ε.ΑΝΑ» που παρουσιάζει το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ, «Τρεις ψηλές γυναίκες» (Three tall women) σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στις 6, 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου 2016.

Το Θέατρο της Ημέρας φιλοξενεί την ομάδα «Ν.ΕΛ.Ε.ΑΝΑ» που παρουσιάζει το έργο του Έντουαρντ Άλμπυ, «Τρεις ψηλές γυναίκες» (Three tall women) σε μετάφραση και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλου στις 6, 13, 20 και 27 Φεβρουαρίου 2016.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο

Ο Έντουαρντ Φράνκλιν Άλμπυ Γ’ , [Edward Franklin Albee III , 12 Μαρτίου 1928, διακεκριμένος Αμερικανός θεατρικός συγγραφέας, βραβευμένος με τρία βραβεία Πούλιτζερ στην καριέρα του – το τρίτο για τις «Τρείς ψηλές γυναίκες», Three Tall Women (1990-1991)], υιοθετήθηκε όταν ήταν μωρό από ένα ζευγάρι εκατομμυριούχων, τον Ριντ και την Φράνσις Άλμπυ. Η Φράνσις ήταν η τρίτη σύζυγός του Ριντ, 23 χρόνια μικρότερη και ένα κεφάλι ψηλότερη από τον άνδρα της.

«Από την αρχή ένιωθα λίγο αποπροσανατολισμένος», λέει ο Άλμπυ. «Ποτέ δεν πίστεψα ότι ανήκα σε αυτούς τους ανθρώπους και σε αυτό το περιβάλλον. Ήταν βαθιά προκατειλημμένοι και αντιδραστικοί». Θα πρέπει και οι ίδιοι να ένιωθαν το ίδιο για εκείνον, καθώς τον αποκλήρωσαν όταν εγκατέλειψε το σπίτι σε ηλικία 18 ετών. Επειδή ήταν ομοφυλόφιλος; «Οχι, η ομοφυλοφιλία δεν είχε ποτέ συζητηθεί μέσα στην οικογένεια» λέει  «ήταν επειδή έφυγα από το σπίτι. Για όνομα του Θεού, αν αγοράσεις ένα παιδί, του δώσεις μια σωστή μόρφωση και το φροντίσεις όλα αυτά τα χρόνια, πώς τολμάει να σου φύγει;».

Το έργο του «Τρεις ψηλές γυναίκες», -έργο με πολύ χιούμορ αλλά και με πολύ σκληρότητα- είναι η ανατομία μιας ζωής, είναι ένα έργο αυτογνωσίας. Ένα έργο που προσπαθεί, μέσα απ’ τα γέλια, να ξορκίσει το φόβο του θανάτου, φυσικού και συμβολικού. Κι όπως ο ίδιος παραδέχεται, αναφέρεται μεν στην θετή, εξουσιαστική μητέρα του (με την οποία ο συγγραφέας είχε σχέση αγάπης-μίσους) αλλά  -παρόλο που είναι ένα καυστικό πορτραίτο της- δεν το βλέπει ως εκδίκηση, παρά ως μεταθανάτια συμφιλίωση μ’ εκείνην και με τον ίδιο τον θάνατο.

Συντελεστές:

Μετάφραση – σκηνοθεσία – σκηνικά – κοστούμια – φώτα – επιμέλεια μουσικής: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Άννυ Ζερβού
Φωτογραφίες: Σταύρος Ανδριώτης
Επιμέλεια παράστασης (επιμέλεια σκηνικών-κοστουμιών, χτενίσματα): Ευθύμης Τζώρας
Βοηθός παράστασης: Χιονία Χιωτέλλη
Ήχος: Άννυ Ζερβού
Φως: Γιώργος Σηφάκης

Παίζουν: Αναστασία Τσώμου, Ελένη Ζάμπρα, Νίκη Πολύζου, Ευθύμης Τζώρας

Διάρκεια παράστασης: 2 ώρες & 45′, με το διάλειμμα

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ