Έμπνευση αυτής της ζωγραφικής ενότητας αποτέλεσαν απλές καθημερινές εικόνες, αντικείμενα και προϊόντα που φιλτράρονται μέσα από αισθητικά ερεθίσματα του διαδικτύου. Αποδίδονται εδώ αυθόρμητα με λίγες καθαρές πινελιές και με μια παλέτα τριών χρωμάτων, το λευκό, το μαύρο και μια απόχρωση του ανοιχτού κόκκινου. Μέρος της δημιουργικής διαδικασίας αποτελεί το τυχαίο, αφού το έργο συνεχίζει να ολοκληρώνεται από μόνο του, όσο τα νωπά χρώματα δημιουργούν τις ενσταλάξεις.
Ως αποσπάσματα της ρέουσας πραγματικότητας, οι εικόνες αυτές αποτελούν καθημερινότητα μιας ολόκληρης γενιάς συνθέτοντας μια κοινή βιωματική αντίληψη. Λειτουργούν ως μοχλοί ανακίνησης συναισθημάτων, καθώς μέσω της χρήσης και της συνήθειας δημιουργούν ατομικές και συλλογικές ταυτότητες. Τα έργα διηγούνται μια βιωμένη ιστορία με συνοχή και ομοιομορφία, μέσα από την οποία αναδύεται η αμφισβήτηση του ορθολογισμού και της ίδιας της πραγματικότητας.
Για τον Βαβυλουσάκη το ψέμα γίνεται το εκφραστικό αποτέλεσμα, δηλαδή η ανακατασκευή της αλήθειας, συνθέτοντας έναν προσωπικό κόσμο τόσο αληθινό όσο ένα τέλειο ψέμα.
Γιώργος Βαβυλουσάκης
Ο Γιώργος Βαβυλουσάκης γεννήθηκε στη Χίο. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Παρακολούθησε το πρόγραμμα σπουδών Magazine Production and Design στο Central Saint Martin’s College of Art του Λονδίνου το 2001. Από το 2004 έως το 2010 ανέλαβε ως συνεργάτης καθηγητής στο τμήμα ψηφιακής επεξεργασίας του Α’ Εργαστηριού της Α.Σ.Κ.Τ. Η εικαστική του παρουσία περιλαμβάνει εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Market & Democracy, In-Between, Βρυξέλλες, 2013, BAC! 07, Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης, CCCB Βαρκελώνη, 2007) Τον Μάρτιο του 2016 επιμελείται και συμμετέχει στην έκθεση Παράδεισος στον χώρο τέχνης Pirée. Δραστηριοποιείται παράλληλα στον χώρο του δημιουργικού σχεδιασμού, της εσωτερικής αρχιτεκτονικής και έχει βραβευθεί για τη δουλειά του.