Η κινητική performance Unfinished yet έχει ως θεματικό άξονα την τηλεοπτική κουλτούρα έτσι όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Η τελειότητα της εικόνας σε συνδυασμό με το success story έρχεται σε αντίθεση με την πραγματικότητα.

Οι δύο χαρακτήρες του έργου προσπαθούν να ανταποκριθούν σ’ έναν στυλιζαρισμένο σωματικό κώδικα που υπακούει στις υποδείξεις του θεάματος με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Εμμένοντας σε επαναλαμβανόμενες κινήσεις παρμένες από τον καθημερινό κώδικα αντίστοιχων τηλεοπτικών συμβάντων (εκπομπές, ειδήσεις, ομιλίες σε δημόσιο χώρο) οι χαρακτήρες του έργου αλληλεπιδρούν με το κοινό προκειμένου να το πείσουν. Εν τέλει δεν καταφέρνουν να ανταποκριθούν στο ύψος των απαιτήσεων και αποδομούν οι ίδιες τον κώδικά τους.

Mυρτώ Δελημιχάλη

Η Μυρτώ Δελημιχάλη είναι απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου και της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Pil n Galia Kollektiv, Υelp, Αμάγαλμα κ.ά. Στο πλαίσιο του Dancing Athens (2016) της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών συμμετείχε στο πρότζεκτ Bodies in urban space. Έχει λάβει μέρος στο έργο anthemoessa της Ειρήνης Παπανικολάου, που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ Danse Ellargie 2016 και παρουσιάστηκε στο 4ο φεστιβάλ νέων χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών τo 2017 και στο φεστιβάλ Chantieres d’ europe. Σε συνεργασία με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Ξανθοπουλίδου, συμμετείχε στο έργο Η επιστροφή της Ιφιγένειας (θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν, Iούνιος 2017).

Έχει συμμετάσχει επίσης στα: Arc for dance 2015, MIM festival 2016, ΜΕΤΑ πλατφόρμα παραστατικών τεχνών 2016, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017, 2ο pocket festival 2017, Athens Biennale, EDN ATHENS 2015, IETM ATHENS 2016 και athensvideodance project και έχει συνεργαστεί με τις χορογράφους Βίκη Σπάχου, Στέλα Σπύρου, Μίνα Ανανιάδου, Νεφέλη Γιώτη κ.ά. Από το 2016 συνεργάζεται με το Στάθη Δογάνη έχοντας δημιουργήσει από κοινού 3 έργα. Τον Αύγουστο του 2017 σε συνεργασία με τη Νάντη Γώγουλου επιλέχθηκαν στο residency της ομάδας ROSAS, ενώ σε συνεργασία με το Στάθη Δογάνη επιλέχθηκαν στο residency DEVIR/CAPA για τον Ιούλιο 2018. Από το 2010 παραδίδει μαθήματα χορού ενώ παράλληλα επιμελείται την κίνηση θεατρικών παραστάσεων.

Κωνσταντίνα Μπάρκουλη

Η Κωνσταντίνα Μπάρκουλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1994. Το 2003 έγινε δεκτή στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης. Το 2015 αποφοίτησε με Άριστα από το επαγγελματικό τμήμα. Τον Μάρτιο του 2014 χόρεψε στο New York City Centre, ως μέλος της Hellenic Dance Company, μαζί με την Martha Graham 2 Company. Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τους: Hellenic Dance Company, Yelp Dance Company, Στέλλα Σπύρου (Omnira- Μasdanza Festival Canary islands), Χάρη Κούσιο, Στάθη Δογάνη (ΜΕΤΑ πλατφόρμα παραστατικών τεχνών), Αναστασία Βαλσαμάκη (Sync – Aerowaves Festival 2017, Athens Festival 2017). Συμμετείχε στην Athens Biennale με το έργο Δύο βήματα παρακάτω (Yelp Dance Co.).

Επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην παραγωγή του Συνδέσμου Χορού (Μαριέλα Νέστορα, Ίρις Κάραγιαν, Μαρία Κολιοπούλου, Βάσω Γιαννακοπούλου, Κατερίνα Σκιαδά) για τη δημιουργία του έργου Rapidly Becoming που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών τον Ιούνιο του 2017. Από το 2015 διδάσκει χορό και επιμελείται την κίνηση σε παιδικά θέατρα. Είναι φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας του Αμερικάνικου Κολλεγίου Αθηνών.

Η performance Unfinished yet παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ως work in progress, στο πλαίσιο του 2ου pocket festival τον Οκτώβριο του 2017.

Συντελεστές:

Σύνθεση/ ερμηνεία: Μυρτώ Δελημιχάλη, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη | ιδέα: Μυρτώ Δελημιχάλη | μουσική σύνθεση: Άγγελος Κυρίου

Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά

Ευχαριστίες στο Studio Corporal


Φωτογραφία: ©Στάθης Δογάνης