«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» στο θέατρο Άβατον

Το έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ παρουσιάζεται από 2 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο Άβατον για λίγες παραστάσεις.

Το έργο «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ παρουσιάζεται από 2 Νοεμβρίου 2016 στο θέατρο Άβατον για λίγες παραστάσεις.

Ο Βικτόρ είναι μόλις 9 χρονών, παρόλα αυτά πιο ώριμος, ασυμβίβαστος και ευαίσθητος από τον περίγυρό του. Μέσα σε μια νύχτα θα αποκαλύψει τη σκληρή εικόνα μιας συμβατικής ζωής, μέσα σε ένα σπίτι και περιβάλλον, στο οποίο ασφυκτιά. Μια παράσταση για τις καλά κρυμμένες ιστορίες και τις σκοτεινές πλευρές μιας καθόλα αστικής οικογένειας. Η καταβαράθρωση έρχεται μέσα από το όμορφα παράλογο σύμπαν του Ροζέ Βιτράκ, στο οποίο το γκροτέσκο, η ονειροπόληση, η σεξουαλικότητα, ο παραληρηματικός λόγος σε συνδυασμό με την αθυροστομία και την αυθάδεια του Βικτόρ κυριαρχούν. Ένα υπερρεαλιστικό έργο για μια απόλυτα ρεαλιστική ζωή. Ένα παιδί τολμάει να σπάσει τις συμβάσεις. Ο Βικτόρ

«Ήρθα γιατί δεν μπορώ να κοιμηθώ. Και δεν μπορώ να κοιμηθώ πρώτον, επειδή είμαι άρρωστος και δεύτερον, επειδή κάνετε πολλή φασαρία. Εμ δε μου κολλάει ύπνος εμ, έχω και σας που κοπανάτε τα έπιπλα και είσαστε έτοιμοι να σφαχτείτε. Κάποια στιγμή νόμιζα ότι σπάσατε τα τζάμια από το σκρίνιο αλλά τελικά είχατε σπάσει την τζαμαρία της πόρτας… Αφήσετε τη συνήθεια που έχετε να κρύβετε το περίστροφο δίπλα στο δοχείο νυχτός. Καμιά ώρα θα τιναχτούμε όλοι στον αέρα. Και ύστερα σου λέμε για όλα φταίνε τα παιδιά! Αχ, τα καημένα νιάτα-τι τραβάνε»!

Σκηνοθετικό σημείωμα:

Βικτόρ: «Φοράω μάσκα, κρατάω περίστροφο και σας βάζω με το ζόρι να διαβάσετε αυτό το απόσπασμα»

Ο Ροζέ Βιτράκ με το έργο του «Βικτόρ ή τα παιδιά στην εξουσία» παραμορφώνει τις ενδοοικογενειακές σχέσεις στην προσπάθειά του να γελοιοποιήσει αυτόν το μικρό, «ικανοποιημένο» κόσμο. Σατιρίζει τις κοινωνικές αντιθέσεις και το μύθο της παιδικής ηλικίας δημιουργώντας την αίσθηση του απρόσμενου όπως συμβαίνει με τα γεγονότα της ζωής.


Συντελεστές:

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Κρέπη, Αμοιρίδου Λένια

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Κρέπη, Αμοιρίδου Λένια

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά- Φαμέλη

Ηχολήπτης: Περικλής Φωτιάδης

Φωτογραφίες: Ζηνοβία Λιάπη

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ