Από τις εκδόσεις Bell κυκλοφορει το βιβλιο, Χρυσός Λέων των Wilbur Smith & Giles Kristian.
Το όνομα του Γουίλμπουρ Σμιθ είναι συνώνυμο με την επική περιπέτεια και την ασταμάτητη δράση. Και όχι άδικα! Έχοντας γράψει συνολικά τριάντα επτά μυθιστορήματα που μεταφράστηκαν σε είκοσι έξι γλώσσες και με τις πωλήσεις των βιβλίων του να έχουν ξεπεράσει τα εκατόν είκοσι εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ο Σμιθ είναι αναμφισβήτητα «ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς περιπετειωδών μυθιστορημάτων της εποχής μας» (Washington Post Book World).
Με το Χρυσός Λέων, ο (κατά τον Stephen King) «σπουδαιότερος συγγραφέας ιστορικής μυθιστοριογραφίας» επιστρέφει στην –ίσως– πιο αγαπημένη σειρά βιβλίων των φανατικών αναγνωστών του, αυτή των Κόρτνεϊ, και μας προσφέρει ένα απίστευτα συναρπαστικό ταξίδι στην Αφρική του 17ου αιώνα. Πάρτε θέση στην ξαπλώστρα της παραλίας (ή και απευθείας πάνω στην άμμο για τους πιο… θαρραλέους) και απολαύστε τη νέα περιπέτεια του Γουίλμπουρ Σμιθ έτσι όπως της αξίζει: δίπλα στη θάλασσα, με κομμένη την ανάσα!
Ακτές της Ανατολικής Αφρικής, 1670.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Εκτέλεσαν τον πατέρα του μπροστά στα μάτια του. Ο ίδιος πέρασε τα νεανικά του χρόνια αποζητώντας εκδίκηση. Τώρα, ο Χένρι «Χαλ» Κόρτνεϊ είναι ένας άντρας με το δικό του πλοίο και με τη δική του οικογένεια. Η μοίρα, όμως, δεν έχει ξεμπερδέψει μαζί του…
Σε ένα ταξίδι κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αφρικής, ένας θανάσιμος εχθρός απάγει τη γυναίκα του, την ατρόμητη στρατηγό Ιουδήθ… και μαζί της και το αγέννητο παιδί του. Ο Χαλ δεν έχει παρά μόνο μία επιλογή. Η καταδίωξη του εχθρού του θα είναι ανελέητη. Από τα επικίνδυνα νερά του ωκεανού και την αφιλόξενη αφρικανική έρημο μέχρι τα άθλια σκλαβοπάζαρα της Ζανζιβάρης, ο κίνδυνος ελλοχεύει σε κάθε στροφή. Όμως θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από τις αλυσίδες της σκλαβιάς για να σταματήσουν τον Χαλ Κόρτνεϊ…
Γεμάτο αγωνία και ασταμάτητη δράση, το επικό αυτό μυθιστόρημα αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι ο Wilbur Smith είναι ο σπουδαιότερος συγγραφέας περιπέτειας του κόσμου.
Τη μετάφραση έχει κάνει η Μαρία Κωνσταντέα.
Τον σχεδιασμό εξωφύλλου ο Άγγελος Αναστασιάδης.