Οι εικόνες και η κίνηση δομούνται πάνω στις διαφορετικές εκφάνσεις τους, τη δυαδικότητα που δημιουργούν στον κόσμο όπως τον ξέρουμε, αλλά και στο ανθρώπινο σώμα. Η προσέγγιση βασίζεται στις ομοιότητες και στις διαφορές που εμφανίζονται κατά την ανάπτυξη αυτών των δύο χρωμοσωμάτων, όπως και στη συνύπαρξη και σύγκρουσή τους στη φύση, αλλά και στην κοινωνία.

Το ντουέτο χρησιμοποιεί κινητικές φόρμες σύγχρονου χορού και contact – partnering, καθώς και στοιχεία physical theatre, και πειραματίζεται στη σχέση της κίνησης των σωμάτων σε σχέση με τον ήχο και την ησυχία, την επαφή και την απουσία της.

Δύο άνθρωποι, δύο σώματα. Ένας άντρας και μία γυναίκα. Ένας χορός. Γεννιούνται, κινούνται, αλληλεπιδρούν. Όμοια και διαφορετικά ταυτόχρονα. Συναντιούνται, μπαίνουν το ένα στο χώρο του άλλου. Χορεύουν. Οι πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις και οι πιθανότητες της επαφής τους. Άλλοτε συνεργάζονται, άλλοτε συγκρούονται. Ποιες ομοιότητες και διαφορές είναι όντως γενετικές και ποιες επίκτητες; Και τι επιπτώσεις έχει αυτή η δυαδικότητα;

Συντελεστές

Χορογραφία/Εκτέλεση​​​​: Αλέξανδρος Γκουντινάκης, Νατάσσα Αραμπατζή
Πρωτότυπη μουσική: Myles Therron (Στέλιος Φραγγόπουλος)
(μουσική club: Φένια Σκλάβου)
Κοστούμια: Ελένη Χασιώτη
Φωτογραφίες: Ελευθερία Καλπενίδου

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

XXXY” 2015-17

Ντουέτο σύγχρονου χορού. Παρουσιάστηκε σε μικρή εκδοχή (12λεπτο) στο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2015 και στην Promenade του Athens Video Dance Project on tour σε συνεργασία με τα 50α Δημήτρια και το Δήμο Θεσσαλονίκης τον Οκτώβριο του 2015. Σε πλήρη εκδοχή (45 λεπτά) η παράσταση παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη (11-23/12/2015, Studio Aniline Dancetheatre, Πτολεμαίων 29α), στην Αθήνα (5/2-5/3/2016, Booze Cooperativa, και 14-15/1/2017 στο Θέατρο οδού Κεφαλληνίας) και στην Κομοτηνή (18-19/3/2016, Δη.Πε.Θε. Κομοτηνής), και σε 20′ απόσπασμα στο 15ο Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης), 1ο Φεστιβάλ ΧοροΧρόνου, 5th Athens Circus Festival και στο 1ο Ιόνιο Φεστιβάλ Χορού (Ζάκυνθος), Freedom of Expression Festival (Αθήνα), Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας (Ιανουάριος 2017, Αθήνα), Open September 2017 (Vault, Αθήνα), 5th Handmade and Recycle Festival (Fabrica Athens, 1ο βραβείο), Art for Change vol.II (Αθήνα)

Νατάσσα Αραμπατζή

Γεννήθηκε στην Κομοτηνή 16/1/1985, όπου ξεκίνησε κλασσικό χορό το 1991. Απόφοιτος επαγγελματικής σχολής χορού Δήμου Θεσσαλονίκης το 2006 και Φιλολογίας (τμήμα Γλωσσολογίας) στο Α.Π.Θ. Παρακολούθησε το εργαστήρι των Vis Motrix (Κων/νος Γεράρδος) 2006-2009. Ιδρυτικό μέλος της ομάδας Aniline Dancetheatre (Θεσσαλονίκη) από το 2009 ως σήμερα με παραστάσεις και συμμετοχές σε φεστιβάλ χορού. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια Contact Improvisation (Daelik & Delia Brett, KirstieSimson & Christian Burns, Eckhard Muller & Daniela  Schwarz), Σύγχρονου χορού (Αλέξης Τσιάμογλου, David Zambrano, Ann CooperAlbright, Γιάννης Καρούνης, Έντυ Λάμε, Ερμής Μαλκότσης, Jorge Crecis, Τάσος Καραχάλιος, Χριστίνα Σουγιουλτζή, CamiloBentancor) και Butoh (Gregor Webber). Έχει συνδιοργανώσει με την χορεύτρια και χορογράφο Ειρήνη Καλογηρά το “δικό μου FEΣΤΙVAΛ ΧΟΡΟΥ” το 2016 και 2017. Έχει συνεργαστεί ως χορεύτρια και χορογράφος με τους Αλέξανδρο Γκουντινάκη, Κων/νο Γεράρδο, Ειρήνη Καλογηρά, Γιάννη Μόχλα, Χριστιάνα Σκιαδά κ.α. Ως ηθοποιός έχει παίξει και βραβευτεί στην παράσταση «Ο Υπολοχαγός του Ίνισμορ» του Martin McDonough, (στο ρόλο της Married), σε σκηνοθεσία Σπύρου Αθηναίου (2017)

Αλέξανδρος Γκουντινάκης

Γεννήθηκε 23/7/1977 στη Θεσσαλονίκη. Ασχολήθηκε με τους παραδοσιακούς χορούς από το 1983-1995. 1999-2005 παρακολούθησε σύγχρονο χορό, κλασσικό μπαλέτο, modern jazz (Diagonal και Σχολή Χορού Δήμου Θεσσαλονίκης), 2006 ως σήμερα εργάζεται ως επαγγελματίας χορευτής (Κ.Θ.Β.Ε., Χορευτές του Βορρά, Dada Art, ιδρυτικό μέλος της Aniline Dancetheatre με παραστάσεις και συμμετοχές στο 1ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Θεσσαλονίκης και στο 12ο και 13ο φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων κ.α.) και ως δάσκαλος χορού. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού (David Zambrano, Γιάννης Καρούνης, Έντυ Λάμε, Ερμής Μαλκότσης, Τάσος Καραχάλιος, Χριστίνα Σουγιουλτζή, Camilo Bentancor) και Haitian Vodu Dance (Zsuzsa Parrag). Έχει συνδιοργανώσει με την χορεύτρια και χορογράφο Ειρήνη Καλογηρά το “δικό μου FEΣΤΙVAΛ ΧΟΡΟΥ” το 2016 και 2017.