Yfilios Project: Συναυλία με άξονα τη τζαζ στην Θεσσαλονίκη!

Το Yfilios Project είναι μια ημέρα γεμάτη τζαζ και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς που ξεκινάει από μια παρουσίαση – συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στις 20:30 και συνεχίζεται μ’ ένα jam session στη Μαύρη Τρύπα στις 23:00.

Μια μοναδική μουσική εμπειρία περιμένει τους φίλους της τζαζ την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017. Το Yfilios Project είναι μια ημέρα γεμάτη τζαζ και μουσικούς αυτοσχεδιασμούς που ξεκινάει από μια παρουσίαση – συναυλία στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 15) στις 20:30 και συνεχίζεται μ’ ένα jam session στη Μαύρη Τρύπα (πλ. Μοριχόβου, Λαδάδικα) στις 23:00. Αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017, στις 17:30, οι δυο ξένοι μουσικοί του Yfilios Project θα παραδώσουν ιδιαίτερα μαθήματα στο Music Workshop (Πτολεμαίων 29Β).

Το Yfilios Project είναι μια ιδέα του Λέανδρου Πασιά, ο οποίος προσπαθεί να ενώσει διαφορετικά μουσικά ακούσματα σ’ ένα πολυεθνικό μουσικό σύνολο που έχουν ως βάση την jazz. Το μουσικό σύνολο κάθε φορά αποτελείται από έμπειρους μουσικούς και καταξιωμένους στο χώρο τους. Καλεσμένοι του φέτος είναι ο εκπληκτικός βιρτουόζος της τρομπέτας Παντελής Στόικος, ο ταλαντούχος ντράμερ Γιώργος ΚλουντζόςΧρυσίδης, καθώς και δύο εξαιρετικοί μουσικοί, τελειόφοιτοι (φίλοι – συμφοιτητές του) του Jazz Department του Conservatorium van Amsterdam, Adrien Losco στο σαξόφωνο και Abhishek Mangla στο μπάσο. Ο ήχος του Yfilios Project κινείται σε modern jazz αρμονίες που παντρεύονται με ethnic στοιχεία και το playlist αποτελείται αποκλειστικά από δικές τους συνθέσεις.

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης

Στις 20:30 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης το Yfilios Project θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά αποτελούμενο από προσωπικές συνθέσεις των μελών του.

JamSession στη Μαύρη Τρύπα

Mετά τη συναυλία του Yfilios Project στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, οι μουσικοί του Yfilios θα παίξουν στη Μαύρη Τρύπα στις 23:00 ένα σετ γεμάτο από jazz standards και άλλα γνωστά κομμάτια.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει jam session με όποιον από τους μουσικούς – θεατές θελήσει να ανέβει και να τζαμάρει!

…και ιδιαίτερα μαθήματα στο Music Workshop

Την Παρασκευή 17 Φεβουαρίου 2017, μετά τις 17:30, στο Music Workshop, ο Γάλλος Adrien Losco και ο Ινδός Abdishek Mangla θα κάνουν σε όσους επιθυμούν ιδιαίτερο μάθημα στο σαξόφωνο και στο μπάσο αντίστοιχα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το 2310238577 ή μέσω μηνύματος στη σελίδα του Music Workshop.

Οι μουσικοί του YfiliosProject


AbhishekMangla 

Ο Ινδός μπασίστας Abhishek Mangla γεννήθηκε και σπούδασε στο Νέο Δελχί. Στην αρχή έπαιξε με πολλές μπάντες στην ανεξάρτητη ροκ σκηνή της Ινδίας, ενώ μετά συνεργάστηκε και με τα μεγαλύτερα ονόματα της ινδικής ποπ μουσικής. Όταν συνάντησε κάποιους από τους… γκουρού του, επικεντρώθηκε περισσότερο στην τζαζ με την οποία βρήκε νέους εκφραστικούς δρόμους.

Μετά τη μετακίνησή του στο Άμστερνταμ προσπάθησε να τελειοποιήσει την τέχνη του, όχι μόνο ως μπασίστας αλλά και ως συνθέτης φωτογράφος και κινηματογραφιστής. Το έργο του μπορεί να το δει κανείς στο project «Litle Olifant» όπου απλώνει τη συνάντηση των διάφορων μορφών τέχνης, τη σύντηξή τους, με αποτέλεσμα ένα νέο δρόμο για τη δημιουργική φαντασία.

AdrienLosco 

O Adrien Losco γεννήθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας, το 1993, όπου έκανε μουσικές σπουδές μου στο τζαζ σαξόφωνο και τζαζ μπάσο, κιθάρα, με δασκάλους τους Jean-Marc Baccarini, Christian Pachiaudi, Philippe Petit, Robert Persi, Frédéric Luzignant. Άρχισε τη μουσική καριέρα του στα 16 του και συνεργάστηκε με μουσικούς όπως ο Pierre Marcus, Thomas Galliano, Robert Persi, Sebastien Chaumont, Jef Roques, Rémi Vignolo, Thomas Delor, Rossitza Milevska, Béatrice Alunni.

Το 2013 μετακόμισε στο Άμστερνταμ όπου επέκτεινε τις μουσικές του εμπειρίες και σπουδές. Συνεργάστηκε και διδάχτηκε από μεγάλους μουσικούς όπως οι Ferdinand Povel, Simon Rigter, Jasper Blom, Γιούρι Honing, Michael Moore, Theo DeJong, Yaniv Nachum.

Παντελής Στόικος

Ο Παντελής Στόικος ξεκίνησε την επαφή του με τη μουσική το 1990 μελετώντας μουσική θεωρία και πιάνο. Το 1994 κάνει τα πρώτα μαθήματα στην τρομπέτα παράλληλα με το πιάνο και το 1996 εγκαθίσταται στη Θεσσαλονίκη για να συνεχίσει εκεί τις σπουδές του στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης – μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης μουσικών σχολών. Στη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη, σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και πήρε το πτυχίο της αρμονίας και αντίστιξης. Φοίτησε στη σχολή τρομπέτας στην τάξη πτυχίου με δάσκαλο τον Τάσο Γιαμουρίδη. Πήρε το πτυχίο τρομπέτας με άριστα παμψηφεί και με διάκριση. 

Παρακολούθησε σεμινάρια κορυφαίων δεξιοτεχνών της τρομπέτας όπως του Γεράσιμου Ιωαννίδη, Άνθη Σωκράτη και Allen Vizzutti. Επίσης παρακολούθησε το σεμινάριο και μουσικό εργαστήρι με τον Ivo Papazov με θέμα «Η ανανέωση της παραδοσιακής μουσικής μέσα από το πνεύμα της jazz».  O Παντελής Στόικος κινείται στους ήχους της περιοχής του έχοντας στοιχεία jazz και κλασικής μουσικής. Το 1997 συνεργάζεται ως μέλος στο συγκρότημα «Μπάντα της Φλώρινας» και το 1999 στο συγκρότημα του Κώστα Θεοδώρου. Επίσης είναι μέλος στην διαβαλκανική ορχήστρα όπου συγκεντρώνει σημαντικούς μουσικούς των Βαλκανίων.

Ίδρυσε το «Ακριτικό Τρίο» με Φλωρινιώτες δεξιοτέχνες και το dueto «improvisation in balkan jazz» που τώρα με την συμμετοχή του Αλέξανδρου Παπαδόπουλου στα τύμπανα μετονομάστηκε σε «Τρίο Βαλκάνο».

Το 2000 συνεργάζεται ως μέλος στο συγκρότημα «Λαικεδέλικα» με τον Θανάση Παπακωνσταντίνου έως το 2007 και από το 2001 συνεργάζεται επίσης ως μέλος στο συγκρότημα «Ορχήστρα του δρόμου» με τον Παναγιώτη Καλατζόπουλο, και την Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Ο Παντελής Στόικος έχει δημιουργήσει ένα δικό του στιλ πάνω στην παραδοσιακή μουσική.  Έχοντας στοιχεία απο τον Ivo Papazov (κλαρίνο) παίζει με μουσικούς όπως τους Ivo Papasov, Nedyalko Nedyalkov, Petar Ralchev, Theodosii Spassov, Ferus Mustafov, Okay Temiz, Micuei Godard, Micuei Marre, Μιχάλη Σιγανίδη, Κώστα Αναστασιάδη, Κώστα Θεοδώρου, Διονύση Σαββόπουλο Χάρις Αλεξίου Θανάση Παπακωνσταντίνου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Παναγιώτη Καλατζόπουλο, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Φλώρο Φλωρίδη κ.ά.

Στο ενεργητικό του έχει μεγάλο αριθμό συναυλιών σε όλη την Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αυστραλία.

   

Γιώργος Κλουντζός-  Χρυσίδης

Ο Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1991. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα τύμπανα το 2001 στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2008 μετακόμισε στην Νίκαια της Γαλλίας για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatoire de Nice. Παίζοντας σε διάφορες local bands αυτά τα χρόνια σε και με συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως: Nice Jazz Festiva, Jazz a Vienne, Nuits du Sud κλπ, είχε την τύχη να γνωρίσει τον αμερικανό ντράμερ Leon Parker με τον οποίο τα τελευταία δυο χρόνια ξεκίνησε μαθήματα γύρω από το drumset και το ρόλο που έχει σε διάφορα μουσικά ιδιώματα. 

Λέανδρος Πασιάς

Ο Λέανδρος Πασιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον Τάσο Μαντζάρη στο ωδείο Musicworkshop του όποιου είναι και απόφοιτος. Υπήρξε μαθητής του Ιωάννη Αγγελάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου έκανε μαθήματα κλασσικής αρμονίας, ρυθμικού σολφέζ, μελωδικού σολφέζ και jazz αρμονίας. 

Σε ηλικία 18 ετών συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam στο τμήμα του jazz πιάνο με καθηγητές τους Karel Boehlee, Rob van Bavel, Hans Vroomans και στο κλασικό πιάνο τον Gert-Jan Vermeulen. Ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε και το εργαστήρι του διεθνούς φήμης καθηγητή Arnold Dooyewerd. Στο Amsterdam έλαβε μέρος σε σεμινάρια με τους : Avishai Cohen Trio, Mike Clark, Dominique DiPiazza, Robin Eubanks, Panagiotis Andreou, Hilario Duran Trio, Enrico Pieranunzi, Dennis Mackrel, Miles Okazaki και Jeff Levenson. Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό jazz album με τίτλο «It’s Time to Go».

x
Το CultureNow.gr χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγηση στο site. Συμφωνώ