Μετά τη θρυλική Λιλιπούπολη, η Άννα Παναγιωτοπούλου και η Μαριανίνα Κριεζή συνεργάζονται στη «Ζέβρα Πυτζάμα», μια παράσταση γεμάτη δράση, ρομαντισμό και πολλά τραγούδια, σε μουσική του Διονύση Τσακνή. Από 25 Ιανουαρίου 2014 στο Θέατρο Badminton.
Το παραμύθι…
Ένα οικολογικό, μουσικό παραμύθι για παιδιά και, για τους μεγάλους, ένα μελωδικό μονοπάτι επιστροφής στην αθωότητα: στην εποχή που πιστεύαμε πως, όταν θα μεγαλώναμε, το να αλλάξουμε τον κόσμο θα ήταν για μας παιχνίδι. Αυτό ακριβώς το παιχνίδι είναι το θέμα της παράστασης.
Βιότοπος της Χαδιαρόπαπιας και του Άγγουρου-Κάγκουρου, βοσκότοπος του Γαϊδαρέλου της Πόλης που φορτώνεται αυτοβούλως όλες τις σκοτούρες των μεγάλων αλλά και νεραϊδότοπος κατά τη Μυθολoγία του Μετρό, ο Παιδότοπος των Άστρων δεν έχει σύνορα: Εκτείνεται από τα Δάση των Κλασικών Παραμυθιών ως την Αρκτική, όπου η αφοσίωση μιας φώκιας σε ένα ναυαγό έχει γίνει διεθνής ναυτικός θρύλος.
ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ!
Στον Παιδότοπο των Άστρων, τα πεφταστέρια, πέφτοντας, μεταμορφώνονται σε μια παρέα παιδιών που παίζουν
Αντίποδας του Κακού Λευκού, ο Μαέστρος της (ζωντανής) ορχήστρας αλλά και Ντιλιβεράς της Χαράς «οδηγεί μια Μουσικλέτα πολυφωνική που αντί να καίει βενζίνη καίει μουσική». Και, μαχητικό μέλος της παρέας των παιδιών, ένα ευφάνταστο κορίτσι της πόλης: Η Ρία -δηλαδή η Καβαλαρία Ρουστικάνα (έτσι τη λένε στα όνειρά της!) που φτάνει στον Παιδότοπο των Άστρων αποδρώντας, κατά τη συνήθειά της, από την πραγματικότητα, καβάλα στην αγαπημένη της ζέβρα που έχει κόκκινες ρίγες γι’ αυτό και τη λένε Πυτζάμα.
Από τοτεμικό ζώο της Ρίας, η Ζέβρα Πυτζάμα εξελίσσεται σε προστατευτικό τοτέμ όλης της παρέας αλλά και των θεατών: «Ζέβρα Πυτζάμα, χλιμίντριζε ψυχή μας παιδική να μη χαθούμε μέσα στη ζωή» ας τραγουδήσουμε λοιπόν κι εμείς οι μεγάλοι νικώντας μαζί με τα παιδιά τον Κακό Λευκό, αν όχι στη ζωή, τουλάχιστον στο θέατρο: Σε μια παράσταση που θα μας υπενθυμίσει πως, εν τέλει «περιουσία μας είναι μονάχα η φαντασία μας».
H μουσική παράσταση Ζέβρα Πυτζάμα σηματοδοτεί την επανένωση της Μαριανίνας Κριεζή με την Άννα Παναγιωτοπούλου, βασικών δημιουργών της θρυλικής Λιλιπούπολης. Η Μαριανίνα Κριεζή έχει γράψει τα κείμενα και τους στίχους των τραγουδιών, ο Διονύσης Τσακνής έχει συνθέσει τη μουσική, διευθύνει την ορχήστρα της παράστασης και υποδύεται τον «Ντιλιβερά της Χαράς», η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Φωκάς Ευαγγελινός έχουν αναλάβει τη σκηνοθεσία, ο Γιώργος Γαβαλάς και ο Γιάννης Μουρίκης τα σκηνικά, η Αναστασία Αρσένη τα κοστούμια, η Ελευθερία Ντεκώ τους φωτισμούς, ενώ την παραγωγή υπογράφει ο Μιχάλης Αδάμ.
Πρωταγωνιστής της παράστασης, ο Κακός Λευκός Αντώνης Λουδάρος και μαζί του είκοσι πέντε ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο – Στίχοι
Μαριανίνα Κριεζή
Μουσική
Διονύσης Τσακνής
Σκηνοθεσία
Άννα Παναγιωτοπούλου
Φωκάς Ευαγγελινός
Σκηνικά
Γιώργος Γαβαλάς
Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια
Αναστασία Αρσένη
Φωτισμοί
Ελευθερία Ντεκώ
Παραγωγός
Μιχάλης Αδάμ
Στον 26μελή θίασο πρωταγωνιστούν
ο Αντώνης Λουδάρος και οι:
Μαριάννα Πολυχρονίδη, Σπύρος Παππάς, Αντιγόνη Ψυχράμη, Κωνσταντίνος Φάμης, Βανέσα Αδαμοπούλου, Αδάμ Τσαρούχης, Κωνσταντίνος Καϊκής, Ελίνα Μάλαμα, Νικορέστης Χανιωτάκης, Στράτος Λύκος, Βερόνικα Δαβάκη, Γιάννης Σοφολόγης, Ιώβη Φραγκάτου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Στέλλα Βογιατζάκη, Μελίνα Ντούσικου, Αντώνης Παναγόπουλος
«Μουσικλετιστής» και διευθυντής ορχήστρας ο Διονύσης Τσακνής
Oρχήστρα
Δημήτρης Μπαρμπαγάλας Κιθάρα
Δήμος Πολυμέρης Ακορντεόν
Στέφανος Δημητρίου Τύμπανα
Δημήτρης Φροσύνης Μπάσο
Αντωνης Ανδρέου Τρομπόνι
Μάνος Θεοδοσάκης Τρομπέτα
Δημήτρης Καραγιάννης Φλάουτο – Κλαρίνο – Σαξόφωνο